Åstorp/Kvidinge IBS F071 - 1VV-84 SK Bjuv 06-08

Samling:08:50, Sporthallen
Målsnål men fartfylld seriepremiär!
2020-10-05 15:35
Under söndagen var det äntligen dags för seriepremiär.

Vv-84 SK kom till Åstorp för andra gången på mindre än en månad, men denna gången var det skarpt läge. Matchbilden var väldigt lik förra matchen och det var rivstart från första stund. Spelet växlade från väldigt yvigt till ganska kontrollerat. Många målchanser på båda hållen men vi vann nog skottstatistiken. Målvakten från Bjuv fick en hel del att göra. Men första perioden slutade, precis som i förra mötet, mållös.

Andra perioden började som den första, men efter 5.55 blev de tillresta från grannkommunen glada då Vv-84 gjorde 0-1. En misslyckad passning på offensiv planhalva går till Vv:s högerback som oattackerad tar några steg och skjuter en rätt hög boll från egen planhalva. Vår målvakt hinner inte uppfatta detta och släpper oturligt nog den förbi sig. Inget att oroa sig för då vi har bra tryck och är övertygade om att även vi ska få göra mål denna förmiddag.
Vid 12.27 får vår högerback Alicia en hemåtpass från Nova. Hon gör sedan bort två motspelare innan hon ger sig iväg upp i banan. Hon driver bollen förbi en tredje motståndare, in på Bjuvs planhalva och när hon sedan tycker hon sprungit färdigt skickar hon bollen rätt upp i målvaktens högra hörn. Riktigt snyggt! Perioden slutar 1-1.

Sista perioden går även denna i ett högt tempo. Mitt i perioden tar Vv-84 time-out för att få till någon sorts förändring. Inget vi märkte av och när det är 5 min kvar tar vi vår. Vi stuvar om lite och sedan drar en furiös satsning igång. Flera heta målchanser blev det, men en storspelande bortamålvakt satte stopp för alla våra försök. Satsningen gjorde gjorde oss sårbara bakåt men Saga höll oss kvar i matchen. En sista chans ska vi få och precis när Leah kommer loss fri mot mål ljuder slutsignalen. Attans!

Vi går ändå av banan med huvudet högt och med en känsla att de flesta var på det stora hela rätt nöjda.

Guldbollen fick Alicia för sitt fina solomål. Grattis Alicia!