REFERAT

Matchstart:tis 24 januari, 19:00
Plats:Arena Åstorp Hall B
Samling:18:00
Aktivitetsinfo: Vi spelar klart den avbrutna matchen med start från tredje perioden med resultatet 4-2 på tavlan.

När matchen är slut så spelar vi en träningsmatch på två perioder.
En krigarinsats gav seger!
2023-01-25 12:48

Då var det dags för fortsätta matchen mellan Å/K IBS och IBK Lund som fick brytas pga strömavbrott. Matchen startar i tredje perioden med Melker 23 sekunder kvar på sin utvisning med 4-2 på resultattavlan. Det var viktigt att vi var med från start.

Lund sätter upp ett bra PP och rullar runt bollen och de lyckas reducera till 4-3 redan efter 17 sekunder på ett skott från högerkanten. Nu gällde det att vi kom med in i matchen men Lund krigar på och sliter oerhört och kan kvittera till 4-4 vid 1:11. Det är ett skott från högerkanten när forwarden bågar från hörnet upp i banan, bollen går via vår back in i mål och ställer Oskar helt i målet. Nu har Lund mersmak och det gäller att vi steppar upp. Killarna tar tag i det och kämpar oerhört och vi tar oss tillbaka in i matchen. Vid 5:44 så kommer 5-4. Det är ett snyggt anfall där Henri kommer på höger kanten och spelar in till Melker i mitten som spelar tillbaka till Henri. Henri väntar iskallt ut målvakten och stänker upp den i första krysset med ett rappt handledsskott, ruskigt kyligt. Henri fullbordar därmed ett hattrick! Det är mycket kamp på banan mellan de båda lagen och de båda målvakterna får göra ruggiga räddningar. I slutet av matchen så plockar Lund ut målvakten och sätter hård press på oss och vårt försvar får visa vad det går för. Melker vinner boll i eget försvar och tar några kliv framåt och lobbar in bollen i tom bur till 6-4 vid 14:52. Det innebär att även Melker fullbordar ett hattrick i dagens match.

Summering:

Det är en match som är delad på två tillfällen och vi har svårt att komma igång och Lund får maximal utdelning under dryga första minuten. Det är oerhört starkt av killarna att jobba sig tillbaka i matchen och vända tillbaka och vinna. Det visar på en oerhörd lagmoral. Grymt jobbat killar!

Vi kliver nu upp på en andra plats i tabellen med en poäng upp till FCH som leder serien med en match mer spelad.

Efter matchen var slut så spelade vi en träningsmatch på två perioder. Där Henri som var het idag fortsatte att producera och stänker in ett mål på en retur från Hugo R. Även Elof fick måla idag med ett rappt backskott i krysset! Träningsmatchen slutar 2-1 till oss.