Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy
Pojkar 07

Välkommen till Röd B Svår!

Träningstider för 2022-23 (Augusti 2022 - April 2023)

Tisdagar 18:45-20:15 Arena Åstorp B

Torsdagar 18:30-20:00 Arena Åstorp B

 

Matcher

Laget spelar seriematcher på RÖD B Svår nivå.

Titta i flikarna KALENDER & MATCHER för mer information.

 
Kontakt:
Vill ni komma i kontakt med oss klicka på fliken kontakt.
 
Meriter:
Skånemästare 2022
Vinnare FCH Cup 2022
Referat: Bjärreds IBK P07-2 - Åstorp/Kvidinge IBS P 07/08
Ännu en kvällsseger!
2023-02-07 18:00

Match lördag kväll i Bjärred. Andra kvällsmatchen på två dagar. Åter vad det dags att möte ett lag i mellan serien. Skulle killarna kunna ställa om från gårdagens match?

Referat: Eslövs IBF FP06/08 - Åstorp/Kvidinge IBS P 07/08
Fredagsseger mot Eslöv
2023-02-07 17:27

Bortamatch mot Eslöv en fredagskväll vad kan vara bättre? Idag så skulle vi möta ett lag i mellanserien som borde vara en enkel mumsbit. Den stora frågan var om killarna skulle falla i underskattningsfällan eller ej.

Referat: Åstorp/Kvidinge IBS - IBK Lund P2007/08 Sandby
En krigarinsats gav seger!
2023-01-25 12:48

Då var det dags för fortsätta matchen mellan Å/K IBS och IBK Lund som fick brytas pga strömavbrott. Matchen startar i tredje perioden med Melker 23 sekunder kvar på sin utvisning med 4-2 på resultattavlan. Det var viktigt att vi var med från start.

Referat: Åstorp/Kvidinge IBS P 07/08 - FC Helsingborg P07-2
Ketchupeffekten kom i tredje perioden
2023-01-22 01:10

Dagens match mot FC Helsingborg var viktig om vi skulle hänga kvar i toppen av serien.

Sponsorhuset - ett enkelt alternativ att fylla på lagkassan!
2023-01-19 08:44

Introduktion till Sponsorhuset

Nu finns Åstorp/Kvidinge IBS P07/08 anslutna till Sponsorhuset. Där kan du handla från över 600 kända nätbutiker. Varje köp som du gör ger pengar både till dig själv och Åstorp/Kvidinge IBS P07/08. Alla tjänar alltså på att börja handla via Sponsorhuset.

 

Nu har Sponsorhuset samlat allt du behöver veta för att komma igång i deras Bonusstege. Går du igenom stegen så stödjer du Åstorp/Kvidinge IBS P07/08 med upp till 50 kr och du själv får en Biobiljett. Om nu 20 st av oss går igenom Bonusstegen så kommer Åstorp/Kvidinge IBS P07/08 få 1 000 kr, och då har vi bara lärt oss hur Sponsorhuset fungerar!

 

Tänk på att du som företagare kan använda Sponsorhuset när du reser, köper kontorsmaterial eller varför inte tankar bilen via företaget!

 

Kom igång med Bonusstegen här: https://www.sponsorhuset.se/akibsp0708/intro

 

 

Aktivera Sponsorhuset automatiskt på din dator!

Du kan enkelt aktivera Handla Smart på din dator. När detta är klart så blir du påmind varje gång du besöker en nätbutik som kan ge Åstorp/Kvidinge IBS P07/08 & dig pengar tillbaka. Du behöver alltså aldrig mer tänka på att gå via Sponsorhuset! Ett knapptryck och du kan aldrig missa ett köp!

Lägg till Handla Smart på din dator här:

https://www.sponsorhuset.se/akibsp0708/hs

 

Sponsohuset mobilapp

Om du handlar mycket via mobil eller surfplatta så finns såklart en app ni kan använda som gör att inköpet registreras via Sponsorhuset och kickback tilldelas laget.

Ladda ner Sponsorhuset appen här och kom igång direkt: www.sponsorhuset.se/akibsp0708/appen

 

Sponsorhuset och ÅKIBS

Sponsorhuset är en del av ÅKIBS partners som kan användas för att fylla på lagkassan. När lag använder Sponsohuset får även föreningen en kickback på 20% på det totala värdet som vi samlar in som Sponsorhuset betalar ut extra, dvs påverkar inte de intäkter som laget får.

Se även mer under ÅKIBS marknadshemsida för Sponsorhuset: https://www.akibs.se/sida/?ID=211485

 

 

Frågor

Har ni frågor kring Sponsorhuset så kontakta Thomas Bladh, thomas.bladh78@gmail.com som är adminansvarig för Sponsorhuset för laget.

 

 

//Thomas

Å/K IBS är gruppsegrare!
2023-01-06 22:24
Ladda album (+20 bilder) >>

Warberg

 

Nu var det dag för seriefinal mellan de två obesegrade lagen i gruppen Åstorp/Kvidinge IBS och Warberg.

 

Matchen börjar och vi vinner teckningen ner till våra backar. Warberg sätter hög press direkt med två spelare på våra backar. Men våra backar löser det brilliant och spelar bort dem gång på gång. Vi tar ledningen med 0-1 tid 5:46. Bollen kommer upp från back till Melker på högerkanten han tar med en upp i anfallet och  spelar in bollen till Noah som lägger in den iskallt under målvakten. Vi behåller vårt fina spel och har bra boll kontroll och spelar smart. Vi utökar till 0-2 vid 12:49. Det är Melker som ligger och tjuvväntrar på sin markering som inte verkar komma. Men så nappar fisken på betet och Melker vänder bort sin spelar och frispelar Elias som sätter ett välplanerat handledsskott i nättaket. En bra genomförd första period.

 

 

Vi startar andra med samma bollkontroll och bollinnehav. Vid 5:46 åker Elias ut 2 min för fasthållning. Warberg har ett par chanser som vi tar i täck med vid 6:01 så sitter 1-2. Det är en snabb passning ut på högerkanten och direktskott i mål. Inte mycket att säga om. Byter efter så kommer kvitteringen vid 6:37 så har vi 2-2 på tavlan. Vi tappar en markering på högerkanten och så kommer ett snabbt skott i mål. Vi spelar bra och har flera chanser på mål men vi får inte in bollen och matchen slutar 2-2.

 

Summering:

Vi spelar riktigt bra och har ett riktigt moget spel. Man blir extra stolt över hur iskalla våra backar är när de spelar bort Warbergs höga press gång på gång och vänder spelet till anfall till vår fördel. Ruskigt bra gjort. Vi delar på poängen även om vi nog anser att vi var det vassare laget. Hur dom helst så vinner vi gruppen och går nu direkt till 1/8 final.

 

Nu laddar vi om för match mot FBC Liberec.

 

Stolt tränare

 

//Bonny, Christian,Henrik,Daniel och Kalle

Tredje raka!
2023-01-06 18:38
Ladda album (+15 bilder) >>

Nästa match stod mot tjeckiska Z.F.K. AQM Petrovice. Det är alltid spännande att få möte utländska lag och killarna var taggade inför uppgiften.

 

Vi har bra kontroll på matchen från start och har majoriteten av bollinnehavet. Vi spelar kontrollerat och håller bollen inom laget och hotar i omgångar. Vid 10:03 så åker Oskar F ut 2 min. Vi spelar bra i boxen men vid 10:41 så kommer ändå 0-1 på ett skott från högerkanten. Vi svara tämligen omgående genom att kvittera till 1-1 vid 12:12. Det är Elof som passar fram till Melker på högerkanten som stänker upp den i nättaket utan att tveka. Vi har alltså 1-1 i periodvila med mersmak.

 

Andra perioden hinner bara bli 0:28 när vi åker på en ny 2min pga slag av Elias. Vi har en bra box och vi tar ledningen med 2-1 vid 1:25 i numerärt underläge. Elof slår en långboll upp mot mår och målvakten tappar bollen. Melker fiskar upp bollen bakom målvakten och rullar in den lite retfullt. Nu får vi energi. Redan vid 3:18 kommer 3-1. Jakob passar upp till Melker som snurrar upp hela laget och sätter bollen. Det serverades dubbelkorv med mos till hela tjeckiska laget. Vi trummar på och spelar med fullkontroll och självförtroende. Vid 11:58 kommer även 4-1. Noah tar ett löp på högerkanten och spelar in bollen till en helt fri Zachris som stänker in bollen resolut. Nu har vi matchen där vi vill ha den och spelar smart och rullar boll. Vid 13:16 så får vi 2min utvisning för slag och Henri får nöta lite bänk. Vi stänger bra i boxplay med vid 14:19 kommer 4-2. Deras vänsterforward blir fri på vänsterkanten och får ett skott i tom bur. Sista minuten ticka på snabbt och vi har tagit ännu en kontrollerad seger i gruppspelet.

 

Summering av matchen:

Åter gör killarna en stabil och bra match. Vi är ruskigt stabila och äger boll under större delen av matchen på ett kontrollerat sätt. Där vi bygger upp spel från backar och hotar upp och börjar om när det blir stängt. Tidvis såg ert ut som powerplay trots att vi var 5 mot 5 på plan. Snyggt jobbat killar!

 

Nu är det seriefinal mot Warberg som är nästa match.

 

Stolta tränare

 

//Bonny, Christian, Henrik, Daniel och Kalle.

 

Tung seger mot Slovakerna
2023-01-05 22:25
Ladda album (+15 bilder) >>

Dagens andra match var mot FBK AS Trenčín. Ett starkt slovakiskt lag. Det blir en tät match men vi har lite mera bollinnehav och styr matchen. Vi tar ledningen med 1-0 vid 9:00. Melker passar Zachris som passar över till Noah som slår in bollen bakom en överspelad målvakt. Vi har ett par vassa chanser där först Friberg träffar ribban och sedan Melker också. Vid 14:09 så åker Melker ut 2min för hårt spel. Vi har ett riktigt bra boxplay och håller tätt perioden ut.

 

Vårt boxplay är även tätt resten av tiden i andra perioden. Vid 4:23 så kvitterar Trenčín till 1-1. Det är ett skott från back upp i bortre krysset. Det är massor med trafik framför Oskar som är helt skymd. Vid 5:48 så återtar vi ledningen med 2-1. Det är Hugo R som skjuter ett skott från back plats. Bollen kan målvakten inte hålla och Zachris slår in returen på halvvolley! Matchen går mot sitt slut och vi håller bollen inom laget för att spela av tiden. När vi spelar hem bollen till vår back så bryter Trenčíns forward och kommer på en kortring och kan sätta bollen till höger om Oskar och vi har 2-2 vid 13:46. Det var inte helt väntat då vi hade kontroll på matchen. Vi växlar upp tempot för vi vill ha 3 pinnar på kontot. Vid 14:13 så kommer 3-2!Det är Oskar som slår en pass i luften till Melker som slår in bollen på halvvolley! Vilket jubel som uppstår! Vi försöker åter att ta kontroll och spela av matchen. Men för att göra det lite extra spännande så plockar Elias på sig 2mln för hårt spel i en sargduell vid 14:41. På tekning så blir det lite kaos men vi kan åter styra spelet och få ner bollen i vårt högra hörn och låta tiden gå matchen ut.

 

Summering av matchen:

Det är en tajt match mellan två bra lag. Vi är grymma i försvaret och trots detta så lyckas Trenčín få in två bollar vilket visar att de är ett bra lag. Vi skapar bra i anfallet och sätter tre bollar och det räcker ju att göra en mer än motståndarna för att vinna och det lyckas vi med. Kul att vi fick lite rejält motstånd så att killarna taggar till. De är ruskigt bra på att avgöra i slutet på matcherna. Det skapar puls för oss ledare såväl som publik. Puh! Vi har fått en smakstart på vårt Gothia äventyr!

 

Nu laddar vi om för morgondagens matcher.

 

Stolta tränare

 

//Bonny, Christian, Henrik, Daniel och Kalle.

Stabil seger i Gothias första match
2023-01-05 16:03
Ladda album (+10 bilder) >>

Nu var vi på plats på Gothia Cup i Lundbystrands hallen. Killarna är taggade och har lite premiärnerver.

 

Matchen drar igång och vi tar kommandot direkt och för spelet från start. Vi tar ledningen med 0-1 vid 2:25. Zachris bryter en passning och kommer fri mot målet och vispar in bollen lågt vid sidan om målvakten. 0-2 sker på ett liknande sätt när Zachris knycker bollen av en av Zeniths backar och kommer åter fri med målvakten och sätter bollen lågt igen, tid 3:08. IK Zenith svarar direkt med en reducering till 1-2. Vi tappar markering framför eget mål och deras forward kan stå fri i slottet och skjuta ett skott lågt till höger om Oskar, tid 3:49. Vid 4:40 Så utökar vi till 1-3. Det är Hugo R som lastar ett backskott  på mål och Melker snappar upp returen och lyfter in den. Vid 5:15 så kommer 1-4.

Det är Zachris som passar in bollen till Noah som slår in en läcker backhand. Vid 8:53 så kommer 1-5. Det är Zachris som krigar framför mål och skjuter tre skott innan han sätter sin egen retur.

Zenith reducerar till 2-5 på ett skott vid 14:10 som Oskar räddar men reduren går via stolpen in lite retligt.

 

Andra perioden börjar lite lojt från vår sida och vi är inte riktigt med i matchen. Det utnyttjar Zenith och reducerar till 3-5 vid 2:11. Det är en pass från bakom mål. In framför till deras forward som kan slå in bollen ohotat. Nu behöver vi steppa upp lite och så blir det. Vid 3:29 då kommer 3-6. Hugo O spelar bollen bak mål till Henri som spelar in till Malker som stänker in den, snabbt och enkelt. 3-7 kommer på en snabb spelvändning vid 9:23. Melker spelar ut bollen till Zachris på högerkanten som sätter bollen med ett snabbt skott. Vid 11:39 så gör vi 3-8.

Henri slår en halvlös pass till Melker som styr in den med en läcker lobb över målvakten och fastställer slutresultatet.

 

Summering av matchen:

Vi gör en bra start på turneringen. Lite nervöst i försvaret ibland men nu är premiärnerverna över. Vi hade flera chanser och kunde haft ett par bollar i mål. Med denna stabila segern så har vi en bra start på turneringen.

 

Stolta tränare!

 

//Bonny, Christian, Henrik, Daniel och Kalle.

Gothia Cup 2023
2023-01-03 21:21

Äntligen är det dags för killarna att få vara med om ett fantastiskt innebandyäventyr!

 

På torsdag bär det iväg till Göteborg.

 

Samling: Lundbystrandshallen 11:15

 

Spelare, ledare och medresenärer samlas på stora läktaren i stora hallen.

Adress: Anders Carlssons Gata 10

 

Efter matchen kommer spelare och ledare åka kollektivtrafiken till matserveringen.

Medresenärer får gärna se till att spelarnas bagage kommer till Gothia Towers.

Efter maten kommer spelare och ledare bege sig till Gothia Towers för incheckning.

Samtliga som bor på Gothia Towers kommer checkas in samtidigt av ansvarig runt 15-tiden.

 

Packa gärna en separat väska med samtlig matchutrustning inklusive båda matchställen. 

Ta med en extra vit tröja samt extra strumpor, kalsonger och shorts. Det kan vara skönt med torra ombyten. Glöm inte vattenflaska!

Tänk på att även packa ner överdrag – vi duschar inte i hallen efter första matchen.

 

Gå upp i bra tid för stabil frukost på torsdag morgon.

Ta med någonting att äta, förslagsvis pastasallad, i bilen på vägen upp till Göteborg.

 

På torsdag kommer två måltider serveras, var och en efter respektive match.

 

Ett tips till medresenärer är att redan nu ladda ner Gothia Cups app samt Västrafiks app.

Detta underlättar mycket för ert planerade t/r matcher.

 

Spelschema hittar ni även här: Gothia Cup Åstorp/Kvidinge B14

 

Mer information ges på plats i Göteborg.

 

Nu kör vi!

 

Referat: Åstorp/Kvidinge IBS P 07/08 - IBS Svedala P 07
Stabil seger mot Svedala
2022-12-19 21:00

Åter var det dags att möta ett lag som spelar i Röd B Mellan. Det var IBK Svedala som stod på menyn. Det var ett lag som vi inte har mött tidigare och killarna såg fram emot att ta sig an motståndet. Vi var lite tunna i antal idag då Oskar Friber var bortrest, Noah fick hålla efter sjukdom och Viggo var skadad. Vi fick stuva om lite i laget och idag och Harry fick gå som center. 

Matchen mot Lund inställd
2022-12-19 20:18

Matchen mot Lund har tyvärr fått ställas in pga sjukdom och skador i Lund. Vi kommer att flytta matchen till ett annat datum. Information om det kommer.

 

Vi kör en vanlig träning istället.

Träningar i Jul/Nyår
2022-12-19 11:08

Snart är det julledighet men vi tänkte köra på som vanligt för att inte tappa något inför Gothia.

 

Vi kommer att skicka ut kallelser för samtliga träningar i förväg för att vi ska se hur vår närvaro kommer att vara. Svara snarast på dessa kallelser så vi har lite koll.

 

Vi plannerar även för en längre träning måndagen 2/1 14:00-17:00. Plats kommer att skickas ut när vi fått det bekräftat.

 

 

Sargvakter idag 14/12
2022-12-14 17:43

Först vill jag be om ursäkt för att vi är väldigt sena på det. Jag hade missat att skicka ut detta inlägget igår.

 

Nu är det dags att vara sargvakter igen. Denna gång är det i Herrarnas match mot Vinberg.

 

Då det har funkat dåligt med kallelser tidigare så tar vi ut 4 spelare som ska sitta istället.

 

Jakob

Henri

Harry

Viggo

 

Om ni inte kan angivet datum vill vi att ni först byter inbördes. Då vi är väldigt sena på det så skriv gärna i vår Messenger grupp om ni inte kan vara så försöker vi hitta någon annan som är på plats. Väldigt ledsen för detta.

 

Sargvakter samt ansvarig ledare ska finnas på plats minst 45 minuter innan matchstart.

Vi samlas alltså 18:45.

 

I sargvaktsrollen ingår även att samla in bollar efter uppvärmning.

 

Regler/utrustning
- Västar märkta sargvakt skall användas.
- Innebandyglasögon ska bäras – finns att låna.
- Mobiltelefon får ej användas under speltid

 

Ersättning sargvakter:
- Kexchoklad
- Dricka

Detta får ej ätas under match. Det ska ätas utanför plan.

 

De som har suttit tidigare är följande:

Zachris
Noah
Albin
Alias

Hugo O

Oskar R

Elias

Kalle

Oskar F

Hugo R

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Åstorp/Kvidinge IBS, 06/02 20:50 
Åstorp/Kvidinge IBS, 04/02 10:00 
Åstorp/Kvidinge IBS, 03/02 02-03 
Åstorp/Kvidinge IBS, 01/02 07:28 
Åstorp/Kvidinge IBS, 24/01 17:21 
Åstorp/Kvidinge IBS, 23/01 01-23 
Åstorp/Kvidinge IBS, 20/01 10:20 
Åstorp/Kvidinge IBS, 17/01 17:20 
Åstorp/Kvidinge IBS, 05/01 10:55 
Åstorp/Kvidinge IBS, 18/12 11:52 
Åstorp/Kvidinge IBS, 17/12 19:30 
Åstorp/Kvidinge IBS, 16/12 12-16 
Åstorp/Kvidinge IBS, 15/12 20:40 
Åstorp/Kvidinge IBS, 15/12 06:53 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort