Åstorp/Kvidinge IBS P 07/087 - 3FC Helsingborg P07-2

Serie:Pantamera Pojkar B (P07) Svår   Tabell >>
Ketchupeffekten kom i tredje perioden
2023-01-22 01:10

Fler bilder (+14) >>

Dagens match mot FC Helsingborg var viktig om vi skulle hänga kvar i toppen av serien.

Det är en bra fight från start och det är vi som tar ledningen med 1-0 vid 10:20. Hugo R skjuter ett nackskott på mål som målvakten släpper retur på och Olsson slår in bollen ribba in med ett rappt skott! Kort efter kommer 1-1 kvitteringen tid 11:43. FCH gör ett inspel från bakom mål och vi tappar markeringen och deras forward stänker upp den i nättaket. Vi svarar ganska omgående med att göra 2-1 tid 12:57. Zachris passar Noah bakom mål som går köksvägen med bollen och slår den via målvaktens ben in i mål. Detta står sig perioden ut.

Andra perioden är full av chanser och målvakterna får visa upp sig men det är FCH som kvitterar till 2-2 vid 11:48. Deras forward kommer med bollen bakom kassen och spelar upp bollen i slottet till en fri forward som stänker in bollen i mål. Vid 12:39 så åker FCH ut 2min för upprepade förseelser och vid får ett powerplay. Vi har ett par chanser men får inte in bollen. 2-2 har vi efter andra perioden och nu handlar det om att växla upp ordentligt.

Nu blir det åka av när vi gör 3-2 redan vid 1:19 in i tredje perioden. Oskar gör sin gubbe på backplats och lyfter upp bollen diagonalt över på högerkanten till Henri som slår in till Olsson som sätter bollen på halvvolley hårt i nättaket! Vi är på gång nu och utökar till 4-2 vid 2:54. Zachris tar skott från höga slottet och Noah styr in bollen från högra sidan av målet. Vi trummar på i högt tempo och då kommer även 5-2 tid 5:30. Melker bryter bollen på mitten och kommer själv med bollen på vänsterkanten och stänker in bollen till höger om målvakten med ett skott som han slår ner i golvet och bollen studsar vidare mot mål. 6-2 som kommer vid 5:59 är också en läckerbit. Kalle passar Noah på vänsterkanten som tar ett par kliv framåt och passar över en diagonalpass till Zachris som stänker in ett slagskott på direkten som går stolpe in.

7-2 11:34 Hugo R skjuter bollen från backplats i stolpen och den studsar ut bakom målvakten till Melker som står till höger om målet och bollen tar på Melkers klubba in i mål lite turligt. FCH får till en reducering till 7-3 vid 13:20. De kommer på vänsterkanten och vi försöker bryta men lyckas inte och slutligen stänker deras forward in bollen lågt till vänster om Oskar.

Summering:

Vi gör en bra match även om vi är lite trögstartade i första och andra. Vi gör jobbet och producerar men tappar bakåt. FCH kämpar på bra och ger oss en match. Men i tredje så kommer den så kallade ketchupeffekten och allt bara funkar och vi kan plocka en komfortabel seger.