Serie:Pantamera Pojkar B (P07) Svår   Tabell >>
Samling:18:30
Matchen mot Lund fick avbrytas pga strömavbrott.
2022-11-09 21:50

Idag så var det match mot Lund som är obesegrade och leder serien. Killarna var grymt taggade efter två inledande tajta förluster. Det blev lite kaos inför matchen då det visade sig att planen som vi hade blivit tilldelade saknade läktare pga reparation. Badmintonen som hade andra hallen gick med på att byta så det blev till att släpa runt sargen och bygga upp snabbt inför matchstart.

Det är en tajt match i bra tempo som sätter igång och vi har ett visst spelövertag. Vi gör 1-0 vid 6:14. Harry proppar deras back i hörnet med en juste tackling och vinner bollen och spelar in till en fri Zachris framför kassen och sätter den snabbt till höger om målvakten i krysset. Vid 9:36 kommer 2-0. Elias vinner boll till vänster om målet och droppar in bollen framför mål till Melle som slår in den på studs. Vi har ett bra driv nu och utökar till

3-0 vid 11:39. Hugo O. bryter ett uppspel och spelar fram bollen till Henri som passar  Melker som passar in till Henri som sätter den iskallt. Grymt klapp klapp! Lund är inte att räkna ut och vid 13:03 kommer 3-1 reduceringen. Deras forward får gå bakom mål ohotat och sätter den köksvägen. Med sekunder kvar på perioden så håller vi bollen i laget. Men Henri tar att snabbt löp upp i banan som Melker ser. Melker lobbar upp bollen förbi deras backar till en löpande Henri som lyfter in bollen med en lätt touch med backhand på spetsen på bladet. Elegant och vi har 4-1 när klockan står på 14:59! Signifikant för perioden är att vi gör snabba spelvändningar och blixtrar upp i anfallet.

Andra perioden har vi ett antal chanser men får inte in bollen. Lund reducerar till 4-2 vid 4:11. Vi missar ett uppspel som de bryter och får pass som rinner genom försvaret till en ren forward som sätter i tom bur. Lund pressar på hårt men våra backar sliter hårt i försvaret och trycker ut deras anfallare utmed kanterna. Oskar får göra ett par kvalitetsräddninar. Vid 12:34 åker Lund ut 2 min för slag. Vi etablerar ett powerplay och har ett par chanser. Det blir kamp om bollen i hörnet och vi tjuvar lite så vid 13:23 åker Melker 2 min för fasthållning. Det blir 4 mot 4 spel och sedan Boxplay som vi hållet tätt till periodpaus.

Under pausen går strömmen och vi väntar på att den ska komma tillbaka men så blir det tyvärr inte och matchen får avbrytas efter att vi har väntat 30 minuter.

Hur det kommer bli med matchen får vi se men efter samtal med SKIBF under dagen så har vi fått information om att det kommer beslutas i tävlingskommittén. Troligast är att matchen kommer att spelas klart vid ett annat tillfälle. Där man fortsätter med tredje perioden med nuvarande resultat 4-2. Lite synd att det blev så här för det kändes som att vi hade matchen under kontroll.