Serie:Skånemästerskapen Pojkar C Slutspel A   Tabell >>
Samling:11:15
Stabil seger i Kvartfinalen för P07/08
2022-03-27 23:59

Kvartsfinal mot FCH BlåSvart. Detta laget hade vi förra veckan förlorat mot med 3-7 och vi hade då 3-3 med oss in i sista perioden så vi visste att det skulle bli en tajt match.

Matchen startar i ett rafflande och de båda lagen kämpar hårt om att få in första bollen i mål. Det är först vid 9:08 som första målet kommer. Det är Hugo O som bryter ett uppspel på vänsterkanten. Han spelar in bollen till Isac som vispar in bollen. Detta visar sig bli starten på en snabb urladdning ala ketchup effekten. Vid 9:20 så utökar vi till 2-0. Elias spelar in till Harry framför målet som sätter bollen resolut i mål. 10:52 så kommer 3-0. Felix gör ett långskott från mitten som målvakten tappar och Isac tar returen och lurar snabbt ut målvakten och lyfter in bollen elegant. Vid 11:38 så gör vi även 4-0. Elias spelar fram bollen till Harry som blir helt ren framför kassen och sätter ett dragskott lågt vid sidan om målvakten. Vi har nu gjort 4 mål på 2 minuter och 30 sekunder. En ren kalldusch för FCH som nu tar nu Time-out. De toppar upp sitt lag och kämpar och sliter för att få in en reducering. Killarna kämpar och sliter och täcker skott och de bollar som ramlar igenom plockar Oskar. Med ynka 13 sekunder kvar på perioden så sätter de 4-1. Det blir rörigt framför vårt mål och vi lyckas inte rensa undan bollen och de lyckas slutligen få in bollen efter ett tumult.

Vid 3:27 så kommer det så viktiga 5-1 målet. Det är Melker som spelar fram Albin till vänster om målvakten som sätter ett backhand skott i mål. Direkt i bytet efter så gör vi 6-1 vid 3:59. Hugo R lyfter upp bollen på mitten och Isac krigar bollen fri och går rakt på mål och Isac Zorrar in bollen iskallt. En dubbel korv med mos tack! Killarna krigar som hjältar på planen och vi sätter 7-1 vid 8:41. Harry vinner kamp om bollen vid mitten och spelar in till Elias som skjuter bollen genom täckande back och vidare mellan benen på målvakten. Vid 10:47 så kommer 8-1 på ett frislag. Hugo O petar till Felix passar vidare till Isac till höger om målvakten. Isac chippar retfullt in bollen över målvakten i mål. FCH har inte givit upp även om klockan rinner iväg. Vid 13:01 så reducerar de till 8-2. FCH spelar ut bollen på högerkanten och forwarden sätter bollen lågt till höger om Oskar. Vid 13:39 så åker FCH ut 2 min för slag. Vid 14:04 åker Harry ut 2 min för slag. Det blir nu 4 mot 4. Vi spelar lite passivt och backar hem och FCH reducerar till 8-3 på ett skott till höger om Oskar. Vi är åter lite passiva då matchen nu är vunnen och låter lite slarvigt FCH göra även 8-4 med ett skott från mitten vid 14:53. De sista sekundera håller vi bollen och stänger matchen.

Summering:

En grym insatts av killarna. Som de krigade för varandra! Om man bortser från bjudningarna under de sista två minuterna så får vi nog säga att det var en total defilering av motståndet. Visst, bollen studsade helt klart vår väg men ett bra lag har tur.