Serie:FCH Påskcup   Tabell >>
Samling:11:45
Seger med 2-1 mot IBK Kungälv
2023-04-08 10:46

Nu var det dags för Cup igen och vi möter IBK Kungälv i första matchen. Ett bra lag som troligen skulle bjuda upp till bra motstånd.

Det blir bra kamp från start och det radars upp chanser på båda hållen. I mitten av första perioden så blir Melker fasthållen och ilsknar till och de gör mål på den fördelen men det döms bort. Det blir  2 min utvisning för hårt spel för Melker och  motståndare. Vi får en vass målchans och direkt efter en spelvändning där Oskar gör en fantomräddning. Första perioden slutar mållös.

2:20 in i andra perioden så gör vi 1-Det är Olsson som spelar upp bollen från hörnet till Harry som slår in den med backhand. Vid 4:46 åker Henri ut 2 min slag. Vi spelar bra i boxen och vi utökar ledningen till 2-0 vid 6:43. Oskar gör en räddning och Fripp vinner returen vid eget mål och går hela vägen igenom och stänker in bollen. Lyckan är total i laget men den lyckan blir kortvarig. För vid
6:55 kommer 2-1. De spelar in bollen i slottet och skjuter in bollen till höger om Oskar. Vid 9:00 åker Kungälv ut 2min. Vi har ett bra PP men lyckas inte få in bollen. Vid 14:12 åker Harry ut 2min för låsning av klubba. Nu blir det onödigt spännande. Vi spelar bra i boxen och Oskar gör en klassräddning tar bollen och kastar bollen hela vägen i mål. Oskar skriker ut sin Lycka men tyvärr så är det inte godkänt för målvakten att göra mål. Den regeln finns bara på Ängelholm Outdoor. Men i vår interna poängliga så sätter vi upp ett mål på Oskar!

Summering:
Vi gör en hyfsat bra match men som vanligt så är vi lite försiktiga i första matchen på varje cup. Kungälv gör det bra och stänger för oss i vårt anfall och har en bra press som gör det svårt för oss att ställa om när vi vinner boll i försvaret så att vi inte får igång vårt spel ordentligt. Men det är gott att plocka tre pinnar även om vi inte kommer upp på topp. Snyggt jobbat killar!

Nu laddar vi om för lördagens gruppspelsmatcher.