Ledarstaben

Välkommen till Damlaget

Huvudtränare/Coach:
Roger Ljungquist 0723-116900, roger.ljungquist@gmail.com

Tränare:
Kennet Andersson
Sportchef Dam:

Fredrik Johansson
Lagledare:
Roger Sandberg 070-6902727 eller roger.mje.sandberg@telia.com

Målvaktstränare:
Kennet Andersson


Skön seger i Lindome
2018-02-12 17:28
Slitvargen Moa Schörling

Erkänt svårspelade Almåshallen i Lindome var målet för vår resa denna lördag. En viktig  match i vår jakt efter en bra placering i årets allsvenska. Lindome spelar en innebandy som det är hög fart i och denna match är inget undantag. Vår plan för dagen var att stressa dom över hela banan och försöka spela en tuff innebandy. 

Första perioden är mest ett ställningskrig med chanser åt båda håll, tycker att vi har fler vassa chanser men inga mål i denna period. Vi släpper knappt till några chanser utan vi har ett riktigt bra försvar. Emilia C skadar sig i knät rätt tidigt (fick uppsöka sjukhus men kunde åka med hem efter matchen). Vi får göra en liten ändring i uppställningen men spelet fungerar lika bra.


Andra perioden blir den första lik, men vi kommer in mer och mer i matchen och efter 6 minuter stänker Clara upp 1-0 i krysset. Det hinner inte gå en minut innan vi har ett liknande anfall som tillslut Isabelle avslutar med att lyfta upp den i samma kryss och vi har 2-0. Vi fortsätter att spela bra och pressar hemmalaget riktigt bra. Efter 11 minuter slår Jenniefer in en retur och vi har 3-0. Efter detta slappnar vi av lite och tror att matchen är över, men Lindome gör två mål innan periodvilan och vi har 3-2.

Vi fortsätter vårt spel i tredje och vi spelar riktigt bra och skapar många chanser. Sex minuter in i perioden gör Emilia R 4-2 och det kändes rättvist. Vi fortsätter spela smart och lugnt och låter nu Lindome stressa och jaga. Det blir några farliga kontringar till för oss och när matchen är slut känner nog alla glädje över att ha gjort en bra match.

 

Lindome IBK – Åstorp/Kvidinge 2-4

Mål: Clara, Isabelle, Jenniefer och Emilia R

Ass: Emilia R och Moa

Idag återgår vi till att pressa högt men även att pressa och stressa i vår zon. Och tjejerna gör detta på ett underbart sätt. Backarna vågar stå upp och bryter anfall där vi har bestämt att de ska brytas. Vi spelar enkelt men ändå annorlunda än vi brukar göra och det känns bra med alla löpningar och passningar som gör att vi kommer till många bra avslut. Kul att se Linda på spelhumör idag, hon gör en riktigt bra match både bakåt och framåt och med lite bättre sikte hade hon säkert satt tre - fyra  mål (ett var inne men det missade domaren). Loella var säkerheten själv. Backarna spelar kanon idag, ingen stress, bryter högt upp i banan och är med i anfallen - riktigt kul att se. Sedan har vi Moa, vår Moa, jagar livet ur våra motståndare, sliter hela matchen och har även hon många bra lägen som bara dyker upp genom sitt outtröttliga slit. Moas bästa match för säsongen och hon är en av nycklarna till att vi vinner idag.

BRA KÄMPAT TJEJER!!

Göteborg blev för svåra
2018-02-04 21:06
Loella står emot ännu ett anfall

Vi åker med 2 femmor för att möta redan kvalklara IBK Göteborg och vi vet att det kommer att bli en tuff match. Sjukdomar, skador och jobb för att vi inte kan komma med full trupp. Men tjejerna är vid gott mod och taggar till ordentligt på uppvärmningen. Vi bestämmer oss för att spela ett lågt, tätt försvar och köra på kontringar.


Vi spelar ett bra försvarsspel till att börja med, Göteborg har mycket boll och får kämpa för att komma in på mål och när de väl kommer dit så står Loella i vägen. Efter cirka 5 minuter får vi 0-1 mot oss. Vi har svårt att etablera spel i deras anfallszon utan det blir mest spel i vår zon. Efter 11 minuter får vi 0-2 i baken, men fortfarande spelar vi tätt i försvaret och kämpar på riktigt bra. Göteborg får ändå göra ett mål till och vi är i underläge med 0-3 efter första perioden.

 

Vi har ett bra snack i periodpausen och våra rutinerade spelare får våra unga adepter att tända till och inte ge upp. Vi är fortfarande inte så långt ifrån om vi kämpar som ett lag och peppar varandra. Motståndarna gör ändå 0-4 efter 4 minuter. Vi fortsätter kämpa och Amelie kan reducera till 1-4 en halv minut senare och nu börjar vi få till lite anfallsspel och vi kan även spela lite längre anfall också. Vi har en hel del avslut men det är inte de där riktigt vassa. Gör en riktigt bra andra period som slutar 1-1 och visar att vi kan stå upp mot bra lag när vi jobbar tillsammans.

Vi fick en oturlig (märklig) utvisning i slutet på andra perioden och hemmalaget får starta 3:e perioden i powerplay och 1 sekund innan vi blir fulltaliga gör de 1-5. Här går luften ur oss lite och vi börjar också bli trötta och tar inte hemjobben fullt ut, det utnyttjar Göteborg och gör 5 mål till på oss innan matchen är slut och vi har förlorat med 1-10.

IBK Göteborg – Åstorp/Kvidinge 10-1  (skotten 43-13)

Mål: Amelie

Ass: Isabella

Vi får  ta med oss andra perioden idag, då jag tycker vi står upp på ett mycket bra sätt och spelar enkelt och kommer upp bra i längre anfall. Men det märks när vi möter ett så bra lag som Göteborg var våra brister finns. I dag gör Loella en bra match och räddar 4-5 frilägen och en massa andra skott och chanser och ändå blir det tvåsiffrigt bakåt. Vi får ta träningarna framåt och snacka och träna på de bristerna.


Vill Ni se fler bilder ifrån matchen:  

https://www.facebook.com/pg/AstorpKvidingeIbs/photos/?tab=album&album_id=1753490728046275


Borta-match mot serie-ledarna IBK Göteborg
2018-01-31 09:05
Hejsan,

På lördag går resan till Göteborg för match mot serie-ledarna, match-start 14.30 - senast hade vi en rafflande match hemma som inte avgjordes förrän i slutet på matchen.

Bussen går från Åstorp 09.30, anmäl er till Roger S om ni vill ha plats på bussen, pris 100 kr.

Hjärtligt välkomna

Ledarna
Tuff match mot Skoghall
2018-01-22 18:04
Foto: Kennet Andersson

Vi hinner inte vila speciellt länge förrän vi ska spela mot ett svårspelat Skoghall som jagar en kval-plats till SSL. För dagen bestämmer vi oss för att låta Loella spela ute som forward, så vi får två backpar, två centrar och tre forwardspar – allt för att kunna stå upp i söndagens match. Vi fortsätter med samma gameplan från lördagen med ett tätt försvar och spela på kontringar. Vi vet att detta är en riktigt svår match, men med vår team-känsla i bakhuvudet så är vi vid gott mod.

Skoghall startar i ett högt tempo och pressar oss hårt direkt från start. Vi är beredda på detta och står upp riktigt bra, men ett slumpskott från dålig vinkel går in och vi ligger under med 0-1 efter knappt två minuter. Vårt försvar fungerar riktigt bra och vi markerar perfekt och låter Skoghall spela runt vår box. Efter 15 minuter gör trots detta motståndarna 0-2, men ingen hänger läpp för det utan man ser att kämpaglöden finns där. En minut innan pausvilan slår Casandra en snygg långpassning som Anna på ett snygg sätt förvaltar och reducerar till 1-2.

Vi märker att deras försvar är rätt darrigt så vi bestämmer oss för att lyfta vårt försvar och även etablera längre anfall och det visar sig fungera bra, vi ser starka ut och motståndarna backar hem och vågar inte pressa på samma sätt. Vi spelar enligt planerna och Clara ger efter cirka 8 minuter Amelie en boll på kanten där hon vänder bort deras back och lyfter läcker upp 2-2 i krysset. Vi spelar bättre och bättre i denna match och det är fantastiskt att se att vi vågar mer och står upp på ett sätt som vi knappt sett tidigare. Vi skapar flera bra chanser i andra perioden men inga fler mål så oavgjort in i periodvilan.

Tredje perioden fortsätter som den andra, vi skapar chanser och trycker på. En bra innebandymatch med mycket kamp och vilja från båda hållen. Vi har två powerplay som vi inte kan utnyttja. Clara har ett skott i insidan av stolpen men mål blir det inte. Skoghall saknar inte chanser, Johanna gör många bra räddningar i målet och även hon får hjälp av ribba och stolpar.

Matchen går till sudden, och här gäller det att bara gasa och ge allt för att försöka få med sig extra-poängen. Det böljar fram och tillbaka och vi har flera bra lägen att göra mål, Moa är fri men lyckas inte överlista målvakten och Anna har några bra skott där bollen ligger och dansar på mållinjen, men den vill inte gå in. Det blir Skoghall som avgör på en snabb kontring och tar med sig en poäng till.

Idag visar vi samma inställning som lördagen, vi spelar smart och visar upp en kämpaglöd och laganda som vi måste ta med oss framåt. Första perioden spelade vi kanonbra, andra om möjligt ännu bättre och i tredje känns det att vi är ett lag och att vi med den inställningen vågar tillsammans.

Individuell kritik blir det inte denna helg utan hela kollektivet ska ha en stor eloge för vad ni gjort. Så tack Loella, Johanna, Isabella, Mikaela, Anna, Jenniefer, Amelie, Hannah, Casandra, Moa, Clara, Emilia och Elin (och även Emmy som coach) för en bra insats i helgen.

Efteråt på bussen hem hör jag att tjejerna tycker det varit en rolig helg och det är ju detta innebandy handlar om – att spela som ett lag och göra en bra prestation tillsammans. Nu bygger vi vidare på detta och visar samma glöd på träningar och matcher som är kvar.

Skoghalls IBK - Åstorp/Kvidinge  3-2 efter förlängning

Mål: Anna och Amelie

Ass: Casandra och Clara.

 

Viktig seger mot Karlstad
2018-01-22 18:00
Foto: Kennet Andersson

Sista road-trip för säsongen bar iväg till Karlstad för 2 matcher. Veckan hade varit kaotisk på många sätt och när vi summerar innan avfärd så åker vi med 2 målvakter och 11 utespelare (3 av dessa 13 var över 20 år), en tuff uppgift som skulle lösas.

Vi inleder på lördagskvällen mot Karlstad IBF Ungdom, ett lag i stort poängbehov. Vår gameplan var att spela ett tätt försvarsspel, hålla i bollen så länge det gick (när vi inte kunde kontra) helst i motståndarnas zon för att spara på krafterna. Och alla går samman och bestämmer sig för att kriga och ge allt i alla situationer.

Vi startar positivt och redan i vårt andra byte gör Clara 1-0 genom ett skott som går mellan målvaktens ben, passning från Emilia. Vi låter hemmalaget spela runt vår 2-1-2 uppställning och släpper skott från kanterna, Loella plockar dessa som fallfrukter och är säkerheten själv i målet. Efter 15 minuter ökar vi på vår ledning till 2-0 genom en kontring som Moa sätter snyggt i krysset. Clara som är riktigt på hugget idag står för assist.

Andra perioden har bara spelats i knappt 3 minuter innan Anna snyggt gör 3-0 framspelad av Amelie också detta på en snabb omställning. Vi fortsätter att spela smart och Karlstad kommer ingenstans utan spelar bara runt vårt försvar utan några riktiga farligheter. Vi får ett powerplay som vi rullar runt bollen på i ett bra tempo och Clara placerar ett skott i krysset i slutet på de 2 minuterna och ökar på till 4-0, återigen står Amelie för passning. Hemmalaget reducerar en minut senare till 4-1, men vi visar ingen oro för det utan Anna kan innan periodvila öka på till 5-1 suveränt framspelad av Amelie igen.

Inför den tredje, när vi började bli lite slitna, bestämde vi oss för att försöka hålla i bollen ännu mer än tidigare och ta det lugnt vid byte och frislag. Värmlänningarna gick ner på två femmor och försökte på alla vis att komma närmare vårt mål, men vi fredade oss exemplariskt. Trots det kunde de reducera till 5-2 efter 12 minuter. Nu var vi rejält trötta och det var kämpaglöden som kom fram och vi höll målet fritt tills det var mindre än 2 minuter kvar då Karlstad reducerar till 5-3. I deras forcering tog dom ut målvakten och vi fick en märklig utvisning mot oss och i powerplay med två spelare mer lyckades de göra 5-4 när det var 8 sekunder kvar.

Dagens viktiga match visade att Åstorps amazoner var ena riktiga krigare och när vi bestämde oss för att kriga som ett lag och kämpa tillsammans så visade vi att det går att vinna med så få spelare. Vi spelar som ett team och har en glädje och kämparglöd som det var länge sedan vi såg. Det firades med lasange (och ferrari-bilar och tennis-rack) efter matchen och jag tror alla somnade gott efter denna urladdning. Speciellt Mikaela som var tvungen att vila ett byte när det var 4-5 minuter kvar, men det fanns ingen att sätta in – då gör hon kvällens längsta löpning när hon på egen hand går till anfall i rasande fart, Karlstad bryter bakom deras mål och kontrar, Mikaela springer om möjligt ännu fortare i hem-jobbet och avvärjer situationen genom att slå bollen över sargen. Sådana prestationer kan tända vilket lag som helst till att göra storverk. 

HÄRLIGT JOBBAT TJEJER!!!!!!!

Karlstad IBF Ungdom - Åstorp/Kvidinge 4-5

Mål: Anna och Clara 2, Moa 1

Ass: Amelie 3 och Clara 1.

 

Säsongsdebut för Felicia Karlsson
2018-01-12 21:21
Efter att ha blivit mamma för knappt tre månader sedan så är det är med glädje vi ser att Felicia väljer att spela innebandy igen. En av förra säsongens bästa poängplockare i damlaget kände suget efter innebandy och har snabbt visat att hon kan bli en farlig forward när vi nu inleder vårsäsongen. Hon visar på träning att hon är professionell i det hon företar sig, och de gemensamma intrycken från oss ledare är att hon får andra spelare att lyfta sig ett snäpp. Vi hoppas att Felicia kan kombinera att vara mamma för en liten där hemma, och även en mamma (trots sin ringa ålder) på planen för vårt unga allsvenska lag. Vi önskar Felicia välkommen och lycka till och hoppas på en fantastisk vårsäsong för henne.
Dubbla matcher i helgen
2018-01-12 06:48
Lördag 13/1 kl 16 kommer Rönnby Västerås IBK på besök för match i dam Allsvenskan.
Dagen efter söndagen den 14/1 kl 13 är det dags igen när Västerås IBS ställs mot vårt Allsvenska damlag.

Vi hoppas på mycket folk i hallen, för det kommer att bli 2 riktigt bra och tuffa matcher.
Roadtrip nr. 2 20-21 januari till Karlstad
2017-12-31 12:22

Hejsan,

Vår andra Roadtrip närmar sig, bussen går ca 10.00 från Sibylla i Åstorp. Vi kommer att spela nedan matcher – ta med båda match-ställen.

Lördag 18.30 mot Karlstad IBF Ungdom

Söndag 13.00 mot Skogshalls IBK

Vi kommer att stanna för lunch på vägen upp, hotell är bokat på Scandic Winn i Karlstad.

Hör av er till Roger S om ni vill boka plats på bussen (100 kr) och hotell, just nu har vi extra rum bokade om någon vill boka det genom oss (dubbel-rum 800 kr – trippel-rum 1 000 kr).

Middag är bokad på hotellet direkt efter lördags-matchen (lasagne med sallads-buffé och sötsak för 129 kr som tas från lag-kassan)

Gott Slut och Gott Nytt År

Ledarna

Tung förlust i årets sista match
2017-12-18 20:16
Foto: Kennet Andersson

 

IBF Linköping kom på besök, denna gång i Forum Örkelljunga för att spela sista matchen innan serien vänder. Vi låg på samma poäng (Linköping hade en match mer spelad). Vi visste det skulle bli tufft och när matchen var slut så var förlusten ett faktum.

Matchen börjar trevande där båda lagen prövar sitt spel, vi att komma rätt i positioner och löpa rätt i anfallsspelet, motståndarna med långa bollar upp på spelare framför mål. Det känns som att vi får jobba hårt för att värja oss och Linköping har många skott på mål. Ändå gör Emmy 1-0 med en snabb spelvändning på egen hand som hon skjuter snyggt i mål efter cirka 8 minuter. Reduceringen kommer 15 minuter in i perioden då vi missar markering och ställningen är 1-1. Drygt en minut senare gör Stephanie en liknande löpning som vid vårt mål. En stark prestation och skottet sitter snyggt och vi kan gå till periodvila med 2-1.

 

I andra perioden känns det som att vi är ett steg efter hela tiden. Vi får kämpa för att försvara oss och Linköping spelar snabbt och springer ifrån oss. I 12:e och 13:e orkar vi inte hålla emot längre utan det blir både kvittering och ledning för bortalaget (2-3). I slutet på perioden får vi ändå möjligheten att spela powerplay, men det leder inte till något.

 

För att få upp tempo spelar vi med två femmor i den tredje perioden. Det blir bättre fart i vårt spel och hoppet tänds. Men så får vi en utvisning sex minuter in i perioden och mitt i slottet gör Linköping 2-4. En minut senare släpper vi samma spelare i slottet som får göra 2-5 och nu är det riktigt uppförsbacke. Vi har många fler chanser i denna period, men det dröjer till 14:e minuten innan Amelie reducerar till 3-5 efter ett långt snyggt utkast från Loella. Med 3 minuter kvar att spela får motståndarna en utvisning och vi tar ut målvakt för att spela 6 mot 4 men vi lyckas inte skapa de riktigt vassa chanserna. Matchen går mot slut och vi kan bara konstatera att vi förlorar med 3-5.

 

Loella storspelar i målet idag igen trots förlusten (vi har 43 skott mot oss) och får välförtjänt priset som bästa spelare. Det är också kul att se Emmy idag som kämpar och sliter hela matchen och gör en av sina bättre matcher denna säsong.

Idag lyser det igenom att träningsnärvaron inte är tillräcklig. Vårt passningsspel är långsamt, bollen studsar vid mottagning trots att passningarna är väldigt lösa. Vi är ofta ett steg efter och kommer fel i situationer vilket ger motståndarna frislag. Vi ser trötta ut. Så med tanke på hur lite folk vi varit på träningarna den sista månaden så ska vi glädja oss över att vi ligger topp 4 efter halva serien. Så nu tycker jag vi tar tag i detta och prioriterar innebandyn igen så kommer vi att få en rolig vårsäsong också. 

 

Åstorp/Kvidinge – IBF Linköping 3-5

Mål: Emmy, Stephanie och Amelie

Ass: Elin och Loella.


Fem snabba till Hannah Berg inför lördagens dam match mot IBF Linköping
2017-12-12 07:00
Nu på lördag den 16/12 kl 16 har vår hemmamatch flyttats till Örkelljungas fräscha sporthall "Forum".
Så vi passade på att ställa fem frågor till en av våra rookies i damlaget inför denna säsongen den stabila och tuffa backen Hannah Berg.


1. Hur känns det att komma upp i damtruppen få mycket speltid i din första seniorsäsong? Är det som du förväntade dig? 

Det har alltid varit mitt mål att komma upp och spela i damlaget men hade inte förväntat mig redan i denna åldern. Känns riktigt kul att jag får denna chansen att spela i allsvenskan och att jag får så mycket speltid är jag glad över. Visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig men att spela i allsvenskan är såklart ett mycket tuffare och snabbare spel än vad jag tidigare varit van vid.

2. Vilka är dina bästa egenskaper, både på plan och utanför? 

Mina bästa egenskaper på planen är att jag är tuff och stark i försvaret och vill alltid vara etta på varje  boll. Utanför plan skulle jag säga att jag peppar lagkamraterna.

3. Vi har en väldigt ung trupp idag med en snittålder på 19,7 år. Av 18 spelare så är endast 6 över 20 år. 
    Vad är fördelarna med en så här pass ung trupp? 

Att alla hela tiden vill och är på tå för att man vill visa att man förtjänar sin plats i laget.

4. Nu på lördag ska vi spela nästa hemma match i Örkelljunga "Forum" där IBF Linköping kommer på besök. Vad kan de förvänta sig när matchen börjar? 

Ett taggat lag som kommer göra allt för att ta hem tre poäng.

5. Om du hade fått välja en spelare som alltid ingick i din femma vem hade du valt då? 
    Samt vem är den största pajasen? 

En svår fråga men skulle valt Emmy som alltid peppar en och ger allt på planen. Den största pajasen i   laget skulle jag säga är Amelie som inte bara är den bästa kaptenen utan skojar alltid till det och får alla att skratta.

Skånemästerskapen inledd med vinst
2017-12-08 11:15
Kämpen Amelie Uhr bland 11 andra kämpar!

Den stora svårigheten inför denna match var att få ihop ett lag som kunde åka till Staffanstorp denna mörka, sena onsdagskväll. Efter mycket jagande fick vi ihop två femmor och två målvakter.

Vi bestämde oss för att hålla i bollen och känna på motståndarna för att få en känsla av hur dom spelade, så den första perioden hade vi mycket boll och vi rullade den ungefär som vi sagt. Det var inte många avslut på mål så första perioden blev mållös.

Inför andra bestämde vi oss för att pressa lite högre upp i banan. Vi har fortfarande mycket boll och vi nästan eliminerar Stanstads försök till anfall. Efter cirka 6 minuter gör Sara 1-0 snyggt framspelad av Emmy. Vi är inte riktigt på alerten utan vi låter motståndarna kvittera en kort stund senare. Vi fortsätter vår press och vi rullar boll men chanserna blir inte riktigt heta. Efter lite mer än halva perioden får Amelie bollen och gör en snygg  soloraid och lyfter snyggt och enkelt in 2-1. Vi får inte vara helt glada då vi inte tar vår markering som vi ska vid deras frislag och dom får göra 2-2.

I tredje fortsätter vi vårt spel, med ett högre passningstempo och tuffare spel,  och försöker förbättra vårt uppspel så som vi har sagt. Vi har fortfarande mycket boll och vårt spel fungerar bra, det finns rörelse i spelet som vi vill ha. Efter 3 minuter styr Jenniefer in 3-2. Trots att det målmässigt är jämnt så spelar vi lugnt och behärskat och låter mest tiden gå. När hemmalaget tar time-out och tar ut sin målvakt så blir dom lurade av Amelie som bryter deras passning direkt och i öppet mål avgör hon matchen – 4-2 till Åstorp/Kvidinge.

 

Det är alltid svårt att spela mot lag som parkerar framför sitt mål och kör igelkottsförsvar. Men det kändes aldrig oroligt vid sidan om utan vi malde på (i olika tempon) och hade tålamod. Amelie som i stort sett hoppar ur sjuksängen, dominerar stort och gör en avgörande insats idag. Alltid skönt med en sådan spelare i laget. Nu hoppas vi att alla sjukdomar är avklarade och att vi kan avsluta första halvan av serien mot Linköping på ett bra sätt och med fullt lag.

 

IK Stanstad – Åstorp/Kvidinge IBS 2 – 4

Mål: Amelie 2, Sara och Jenniefer 1 var

Ass: Emmy 1 och Amelie 1

 

 

 

 

/Roger

Referat: FBC Kalmarsund - Åstorp/Kvidinge IBS
Förlust i toppmötet mot Kalmarsund
2017-11-28 19:39
Hannah Berg fightas mot en Kalmarsundare

Vår resa in i Smålands djupa skogar denna lördag slutade i en förlust mot förra säsongens SSL-lag i vår serie.

Första perioden startade i ett snabbt tempo där båda lagen hade chanser men där motståndarna lyckades få in flera enkla mål. I många av dessa situationer så var vi ett halvt steg efter och tittade till slut bara efter boll och tappade vår markering. Perioden slutar med underläge 4-0 där bollen studsar deras väg och vi får kämpa för att få till bra avslut.

Vi väljer att gå ned på folk för att försöka få till en förändring i vårt spel där förhoppningen är att vi ska vara lite tätare på boll och motståndare. Det ser ut att lyckas, för fem minuter in i perioden reducerar vi till 4-1 genom Linda framspelad av Casandra. Vi har nu jämnat ut spelet men har svårt att få till bra avslut och i det böljande spelet ökar Kalmarsund på till 5-1 innan Linda återigen reducerar. Passning denna gång från Stephanie. 5-2 inför tredje och hoppet finns fortfarande.

Mardrömsstarten i tredje med 6-2 efter 14 sekunder känns blytung, men vi fortsätter att kämpa på och spelet går fram och tillbaka. Kalmariterna gör både 7- och 8-2 innan Moa styr in 8-3, snyggt framspelad av Linda. Vi fortsätter att kämpa och reducerar en gång till, denna gång genom Emmy, assisterad av Anna, vilket ger ett slutresultat – 8-4.

 

Det är alltid tråkigt att går ner på folk för att få till en förändring av matchbilden, men om inte alla ger 100 procent i alla lägen så blir det väldigt svårt att spela jämnt mot topplagen i allsvenskan och att spela vidare med tre femmor blir väldigt tufft. Coachningen kunde vara bättre, jag tycker att vi skulle ha gått på hård press redan efter 1-0 eller 2-0 för att på så sätt förändra matchbilden och få alla att komma upp på tå och verkligen ge allt. I dag spelar Hannah ett mycket bra försvarsspel då hon vågar stå upp i sitt försvarsspel på ett väldigt bra sätt. Kan inte förstå hur Skånes distriktslag missat att ta med Hannah för spel i SM.

 

FBC Kalmarsund – Åstorp / Kvidinge IBS 8 – 4

Mål: Linda 2, Moa och Emmy 1 var

Assist: Linda, Casandra, Stephanie och Anna

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort