Välkomen till P09!
Delar av P09-laget

Träning (september - april)


Måndagar 17-18 Rågenhallen

Träningsstart September


Match

Laget spelar matcher i Poolspel Skåne på nivå Grön B (3-manna utan målvakt).

Vi har anmält två lag och matcher kommer att spelas vid 6 tillfällen varav 2 på hemmaplan i Åstorps Sporthall.


För spelprogram Pojkar B Nordvästra Grön Nivå Knatteligan: Klicka här + se kalendern för P09.

Seriedirektiv för Knatteligen Grön nivå: Klicka här


Ni når oss enklast på: p09.akibs@gmail.com


Sammandrag på hemmaplan 11/2
2018-02-11 16:45

Idag hade vi vårt andra hemmaarrangemang för säsongen och vi hade för dagen 2 lag som vanligt men med lite färre spelare pga sjukdom. Motståndarna var Engelholm med två lag och Helsingborg med ett lag. Helsingborg skulle kommit med två lag men drog ur ett lag så matchschemat blev ändrat lite i sista sekund. Men båda lagen fick två matcher var trots allt och vi börjande med första omgången klockan 0900.


Morgonpigga killar var på plats i tid och vi kunde värma och och snacka taktik i god tid före matchstart. Som vanligt visade spelarna upp en fin innebandy med fint passningsspel som numera sitter väldigt bra och visst resulterar detta i en hel del fina mål med. Stundtals tappar vi spelet och killarna blir lite passiva och då kliver motståndarna fram och tar för sig istället. Men killarna genomförde två bra matcher.


Andra omgången fick ena laget köra sin match direkt efter första och ett lag fick vila en omgång. Något trötta killar spelade sin andra match, men motståndarna hade med spelat en match direkt före så vi hade lika förutsättningar. Vi mötte ett tekniskt kunnigt lag från Engeholm och vi gör dem bra genom att titta för mycket på bollen och inte markera upp spelarna och båda forwards jagar bollen samtidigt. Efter periodpausen blev det bättre och vi hittade tillbaka till vårt normala spel igen.


Sista matchen var mot Åstorp och Engelholms ändra lag och vi fick återigen se en tuff och jämn match mellan ett Engeholm med sina lite större spelare och tekniskt kunniga spelare mot ett hårt kämpande Åstorp som stod upp bra i matchen och lyckades med många fina spelsekvenser som resulterade i fina mål.


Ett bra genomfört sammandrag idag av killarna! Tack för er som ställde upp i seketeriatet och kiosken idag.


Ses på träningen imorgon, måndag.


//Ledarna


Imponerande spel av killarna
2018-01-21 21:50

Idag åkte vi till Helsingborg för årets första sammandrag och efter kort genomgång i omklädningsrummet körde vi uppvärmning inför första matchen idag. Dagens motstånd var två lag från FC Helsingborg och ett lag från Munka Ljungby. Lag som vi har delvis mött tidigare.

Våra killar var som vanligt uppdelade i två lag och båda lagen fick spela 2 matcher var. Och som de spelade. Vi tränare stod och njöt stundtals när bollen spelades/passades från en spelare till en annan, över plan och längs med sarger och så småningom började målen trilla in. Killarna spelade väldigt bra innebandy idag och kämpade som ett lag. Man gick in och krigade i närkamperna, man täckte upp för varandra när medspelare bytade positioner under matchen och de fick till ett suveränt passningspel. Vi kan väl sammanfatta dessa matcher med att allt som vi tränat på under säsongen började falla på plats idag. Bra jobbat killar! Som vanligt höll vi inte så noga reda på resultaten, men det kändes som att vi hade det spelmässiga övertaget i alla matcher och därmed trillade in en hel del mål idag.


Ses igen på träningarna framöver!


//Tränarna

Träning med Målvakt
2018-01-12 07:34

Så var vi igång med första träningen efter juluppehållet och vi passade på att börja träna med målvakter. Detta för att vi ska börja komma igång med att spela med målvakter då vi kommer att göra detta nästa säsong, antingen med 5 manna innebandy eller med 3 manna innebandy. Vi har inte beslutat än vilket av det det blir än.


Men killarna var ivriga att testa på att vara målvakt och denna gång blev det Elias och Mille som satte på sig målvaktskläderna och gjorde efter uppvärmnings bra insatser i övningarna och i matchspel. Bra jobbat!


I matchspelet blev det ju nu lite annorlunda med 3 utespelare som inte behöver skydda målet lika mycket som tidigare. Spelet tog sig men vi märkte att det var lite jultrötta killar som behövdes peppas igång för att komma igång med innebandyspelet igen.


Som vanligt hade vi våra supportrar på plats som hjälper till både före och efter med sarg mm vilket vi är tacksamma för.


Ses igen på nästa träning!


//Tränarna

Föräldrar match och juluppehåll
2017-12-19 07:22

Årets kanske viktigaste match avgjordes igår kväll i Rågenhallen. P09 killarna hade utmanat sina föräldrar i en innebandymatch och självförtroendet var på topp hos killarna: "vi kommer krossa dem" hördes det i samlingen innan matchen.

Både P09 och föräldrar saknade några spelare igår så föräldrarna fick ta hjälp av två av tränarna för att kunna ställa upp med ett lag som kunde matcha våra killar.


Föräldrarna ställde upp med två femmor med både rutinerade professionella spelare och motionärer och våra killar ställde upp med två femmor med en extra målvakt i form av en tränare (hjulbent) som kanske släppte in lite för många mål igår...


Matchen kördes igång efter en gemensam uppvärmning som killarna höll i och det var en hel del föräldrar som började slokna redan under uppvärmningen vilket bådade gott inför matchen!


Föräldrarna tog snabbt ledningen i matchen genom sin snabbhet och teknik men killarna kom igen snabbt och satt några mål i ett gapande tomt mål hos föräldrarna. Matchen höll högt temp och det blev många mål. En del frislag och kanske tveksamma bedömningar som skulle kunna ge både utvisningar och straffar skedde under matchen men vi klarade oss utan några skador igår.


Matchen slutade med ett segrande mål till P09 och slutställningen blev 10-9 efter en rafflande match där föräldrarna blev trötta i slutet och utspelade med fin fint passningsspel av killarna över den stora planen.


Bra jobbat alla involverade igår!


God Jul och Gott Nytt År!


ses den 8 januari igen.


//Ledarna

P09 har egen sida/länk till Sponsorhuset.se
2017-12-17 11:54

Hej,


Jag har fixat så att P09 har en egen sida på Sponsorhuset.se. All förtjänst går nu till P09 lagkassa om ni använder denna länk när ni ska handla på nätet eller boka hotell på nätet.


http://www.sponsorhuset.se/akibsp09


Läs mer om sponsorhuset här!


Använd alltså P09 adressen istället för den generella adressen framöver. Tack för ert stöd till laget!


Mvh

Thomas


Tillbaks till träningen igen
2017-12-04 20:31

Det var ett nästintill fullskaligt lag som träffades idag på träningen efter gårdagens matcher i Munka.

Dagens träning innehöll många moment med krabbfotboll som uppvärmningslek och sedan hade Per hittat på en del nya roliga övningar för att träna upp lite bollbehandling både vad gäller passningar, dribblingar och "fight" om bollen med reaktionsprövningar...   Vi ledare fick även jobba hårt idag och vara med på en del övningar där barnen skulle lära sig att titta upp och se att man passar till rätt tränare efter dribblingsövningar. De flesta passningar hamnade rätt men en och annan missade att titta upp vart tränarna hade förflyttat sig någonstans och passen hamnade fel. En kul och nyttig övning!


Vi avslutade med matchspel som vanligt där vi stannade upp spelet ibland för att diskutera vad som är bra eller mindre bra i vissa situationer som uppstår under matcherna.


Vi hade nästan glömt bort det viktigaste för säsongen, men tack vare en förälder som påminde oss så kör vi föräldrarmatch som avslutning den 18 dec, så värm upp och öva så mycket ni kan, för nu tror jag att ni får kämpa en del för att klara av tempot och passningsspelet som laget har övat upp sig på!


Bra jobbat idag killar!


//Ledarna

Sista sammandraget innan detta året
2017-12-04 10:32

Det var dags för det tredje sammandraget i helgen som gick och denna gången var det Munka Ljungby som var värd för sammandraget. Efter lite förvirring i sekreteriatet över vilka lag som faktiskt var anmälda så fick vi ihop ett kortare spelschema än väntat och båda våra lag ficka spela sina matcher parallellt.


Det var ett gäng killar som denna söndag visade upp vad de har lärt sig på des sista träningarna och vi såg härliga kämpainsatser, mycket kamp om bollen och bra passningsspel och självklart en hel del mål. När killarna får igång passningsspelet så är det motståndarna som får jaga boll och blir trötta istället för vi, och detta fick vi stundtals se bra exempel på. Vi mötte motståndare från Vv84 (Bjuv) och Munka Ljungby som båda visade upp moget spel med bra passningspel och kämpaglöd de med och stundtals blev de kanske lite väl hårda tag åt båda hållen och lite småskavanker uppstod i alla lagen tror jag.


Jag tror att många spelare fick sig en tankeställare när man skulle möta Vv84 - då många kanske tyckte att det skulle bli en lätt match att avverka, men där fick de ge sig. Små killar med mycket bra teknik och spelförståelse gjorde att vi fick kämpa lika mycket som vi fick göra mot de lite större killarna i Munka Ljungby. Så dagens "läxa" var att man ska aldrig undervärdera något lag man möte baserat på storlek på spelarna, oavsett om det är större eller mindre än en själv.


Bra jobbat killar!

//Ledarna


Tyvärr missade jag att ta flera foton...

Sammandrag 19 november i Åstorp
2017-11-19 11:49

Vårt första hemmaarrangemang för säsongen genomfördes med bravur av killarna idag. Motståndarna var svåra FBC Engelholm som vi mötte i förra sammandraget i Strövelstorp, så vi visste hur tufft det kunde bli. Under veckorna fram till idag har vi preppat killarna så mycket vi kunnat genom att få till bättre närkamper och bättre passningsspel vilket idag visade sig gav bra utslag. Killarna visade upp fint spel och  de gav inte upp i närkamperna, utan de vann ofta närkamperna över större killar än dem själva med. Jag personligen undrade om det var samma spelare vi mötte idag som förra gången då vi idag spelade så mycket bättre än sist mot de, men fick bekräftat att Engelholm hade med sig i stort sätt samma trupp. Vi tränare är mycket stolta över killarna insatser idag och det ska ni föräldrar med vara. De visade upp ett helt annat spel idag  och de hade i och med detta väldigt kul idag på planen.


Första matchen var jämnast medan andra matchen orkade killarna inte att riktigt fullfölja som i första matchen men med lite peppning periodpausen så rättade det till sig.


Tack alla som ställde upp idag i kiosk, sekreteriatet, städning före och efter, sarg mm.

PS jag har skickat mail internt och påpekat det stora bristerna i städningen från gårdagens arrangemeng som vi fick röja upp efter idag.


Ses imorgon på träningen igen!

//Tränarna

Samarbetsövningar
2017-10-30 19:48

Idag fick killarna prova på lite nya övningar utan klubba. Snack ihop sig och komma ihåg namn, våga ta i varandra och stötta varandra vid behov var dagens lite annorlunda samarbetsövningar.


Efter dessa övningar så fick killarna  greppa klubborna igen och det blev passningsövningar med avslut på mål och med att adressera passningen med att skrika namnen till den man passade. Laget är fortfarande lite tyst när vi spelar, vi måste våga kalla på att få en bollen med en pass som underlättar vid det höga matchtempot som vi nu har.


Sifferbandy gjorde vi idag med vilket är populärt bland killarna. Att mötas 1 mot 1 eller 3 moot 3 eller vad det nu kan bli för antal i högt tempo övar vi upp fokusering och lite kämpaglöd. Det gäller att ta tag i spelet direkt om man ska ha en chans i detta höga tempo...


Bra jobbat idag killar,

ses nästa vecka igen!


//Tränarna

Tuffa tag på träningen!
2017-10-24 18:49

Efter söndagens sammandrag i Strövelstorp var det ett gott gäng som samlades till dagens träning. Vi körde lite eftersnack om hur man upplevde sammandraget och det var blandade åsikter om att det var kul, enkelt, svårt, snabbare mm. Det är spännande att höra vad barnen upplever matcherna i jämförelse med hur vi tränare upplever matcherna...


Vi kickade igång träningen med lite doppboll som uppvärmningslek efter den klassiska uppvärmningen. Dagens störa övning innehöll två moment som vi vill jobba vidare på. Täcka mål och "våga ta boll" genom att vara lite tuffare i närkamperna. Man får inte tacklas som i hockey men man får gå in med axel mot axel och trycka till lite för när man vill ta en boll från motståndarna. Detta övade lite på när spelarna fick försöka ta boll från tränare (och då får man tacklas hur mycket man vill :-), sedan ta avslut mot mål där en back står och skyddar målet.


Vi körde även en övning med diagonala  passningar över hela planen med avslut på mål.


Som avslutning körde vi "sifferbandy" där vi ropade ut hur många spelare som skulle mötas på planen som matchspelsövning. Det kunde vara allt från 1 mot en till 4 mot 4. Snabba byte och fokus på att vara alert från start.


Bra jobbat killar på träningen! Ses nästa vecka!


//Tränarna

Säsongens första sammandrag
2017-10-22 20:07

Idag var det dags för säsongens första sammandrag. Alla i laget deltog denna premiär vilket var väldigt kul. För några av spelarna var det första gången som man var med på ett sammandrag så det var kanske lite extra nervöst för dessa killar.


Värd för sammandraget var FBC Engelholm som ställde upp med 3 lag då FC Helsingborg kom med ett lag istället för 2 som planerat.


Våra killar var delade i två lag så alla fick mycket speltid och alla fick spela på olika positioner under matcherna.


Denna säsong spelar vi i Grön B, vilket är en nivå upp i grupperingarna kring knattesammandragen. Det finns Grön A,B,C där B nivån är för oss som spelat ett tag och inte är nybörjare längre, medan A är för de lite mer erfarna. 


Det blev tuffa matcher idag för båda lagen, motståndarna på denna nivå är något tuffare och snabbare än nivå C som vi var med ifjol så det hade vi räknat med. Killarna kämpade otroligt bra idag trots det tuffa motståndet och vi hade kul på och utanför planen idag, vilket vi hade lovat varandra i försnacket i omklädningsrummet innan matcherna. Vi fick se spel bra spel av killarna med väldigt bra spelidéer och fina avslut på mål.


Det har tillkommit en del förändringar i spelreglerna i år som vi får jobba vidare med och träna på och vi förstår nu att det finns en del olika tolkningar av dessa regler. Men det blir säkert mer harmoniserat ju längre säsongen går.


Bra jobbat idag killar! Ses på nästa träning!


//Tränarna


Måndagsträning - Dopp-boll och teknik
2017-10-11 09:00

I måndags var det dags igen med träning. Vi var nästan fullt lag och träningen startade med dropp boll som uppvärmning. Efter uppvärmningen var det mycket teknikträning med slalom, dribblingar av olika slag. Bland annat övningar att ta hand om bollen utan att titta på bollen... detta är svårt men killarna lyckades riktigt bra med detta med.

Efter teknik övningar blev det matchspel och dragskott övningar utanför planen för den grupp som inte spelade match.


Bra jobbat killar! ses nästa måndag

//Tränarna


Sluten FB grupp till P09
2017-10-06 14:57

Hej,


Peter (Felix pappa) har fixat en facebook grupp till vårt lag som kan underlätta kommunikation mellan föräldrar framöver.

Länk till gruppen: https://www.facebook.com/groups/172823243293400/

eller sök på ÅKIBS P-09 för att gå med.


Vi kommer fortsättningvis uppdatera med nyheter på truppens hemsida.


Mvh

Thomas

Dags att fylla på lagkassan - kakförsäljning
2017-10-02 19:40
Så här ser broschyren ut som ni ska hämta

Hej,


Peter (Felix pappa) har redan kommit fram till hur vi ska fylla på lagkassan. Kakförsäljning är det som gäller under hösten.


Peter har beställningsbroschyrer som alla föräldrar kan ta del av som han har med sig till träningarna.


Processen är som följer:


1) Hämta beställningsbroschyr av Peter

2) Ta upp beställningar

3) Lämna in beställning till Peter måndag v45

4) Peter beställer enligt underlag och få leveransen hem till sig

5) Utdelning av beställda kakor och få in pengar/betalningar från kunder

6) Redovisning av pengar till Peter


Peter får klura lite kring detaljerna och kommer att skicka ut mer info under hösten kring framförallt steg 5 och 6.


Mvh

ThomasKommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort