Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy
Pojkar 07

Välkommen till Röd C Svår!

Träningstider för 2021-22 (Augusti 2021 - April 2022)

Kvidinge Sporthall:

Tisdagar: 17:30-19:00

Åstortps Sporthall:

Fredagar: 17:30-19:00

 

Matcher

Laget spelar seriematcher på RÖD C Svår nivå.

Titta i flikarna KALENDER & MATCHER för mer information.

 
Kontakt:
Vill ni komma i kontakt med oss klicka på fliken kontakt.
FCH Cup avklarad
2021-09-11 21:05

Då var det äntligen dags för matcher igen! Det var FCH Cup som stod på menyn. Det var två grupper och ettan och tvåan gick vidare till semifinal. Vi skulle spela tre matcher och se till att hamna på en andraplats som sämst. Det var målet.

 

Då vi hade lite skador och sjukdomar i laget så lånade vi in Gustav, Isac och Felix från P06.

 

Lagan-ÅKIBS 4-3

Dagens första match gick mot Lagan. Det var lite skakigt i början och det var tydlig att det fanns premiärnerver i killarna. Vid 5:27 så gör Lagan 1-0 genom en pass från höger hörn upp i slottet  till en omarkerad forward som sätter sitt skott i nättaket för en chanslös för Oskar i kassen. Lagan utökar till 2-0 vid 12:37 genom en pass från egen planhalva upp till fri forward som stänker in bollen. Det känns lite jobbigt just nu men killarna kämpar på. Oskar gör en fantomräddning där han slajdar från ena sidan och lyckas på något magiskt sätt få upp benet i luften och rädda bollen från att gå in i målet. Vid 13:55 så kommer 2-1 reduceringen. Det är Zachris tar bollen bakom mål och spelar in till Felix som vispar in bollen efter två försök. Nu är vi på gång igen.

 

Andra perioden börjar med en kalldusch redan efter 0:52 då Lagan utökar till 3-1. Lagan får tre skottförsök på mål och Oskar klarar två men det sista går in. Redan vid 1:14 så kommer den viktiga 3-2 reduceringen. Zachris vinner boll i höger hörn och spelar in till Oscar som med ett snabbt dragskott skickar bollen i målet. Detta skapar ny energi i laget och  efter 6:38 kommer 3-3 kvitteringen. Det är Zachris passar Felix som passar Gustav som stänker in bollen vid sidan om målvakten i ett blixtsnabbt anfall där bollen går som på ett snöre. Nu är vi med i matchen men tyvärr så tar Lagan ledningen med 4-3 vid 11:14. Det är en boll som slås in från vänster sida och vi lyckas inte hålla undan forwarden som på något lyckligt eller olyckligt sätt lyckas peta in bollen. Isac blir frispelad framför målet men bollen tar på spetsen av hans klubba och går precis utanför stolpen. Vi försöker och försöker få in en kvittering men matchen slutar 4-3 till Lagan. Oavgjort hade varit ett mera rättvist resultat.

 

ÅKIBS-Hovshaga 3-3

Nästa match stod mot Hovshaga. Här blir det en chocköppning där vi helt tappar bort oss i försvaret och redan efter 34 sekunder så har de gjort 0-1. Forwarden får gå fri i anfallet att båga in och skjuter in bollen ohotad. Vi 3:24 kommer även 0-2. Det är en boll som efter ett hopslag sakta rullar in i mål bakom en grundlurad Oskar i målet då bollen får helt fel bana. Inget att skylla Oskar för. Vid 6:21 kommer vi äntligen in i matchen genom 1-2 reduceringen. Det är Harry som spelar in bollen till Oskar som blixtsnabbt trycker in bollen.

 

Ett bra utgångsläge inför andra perioden men Hovshaga svarar med att utöka till 1-3 vid 3:38. Bollen spelas in från vänster hörn in till en fri forward i mitten som slår in den helt omarkerad. Vi får ett frislag vid 6:44, Isac petar bollen till Hugo R som skjuter in den i mål till 2-3. Detta skapar lite ny energi i laget. Vi får åter ett frislag uppe vid mittlinjen. Gustav ser att Zachris är med till höger om målet. Gustav slår en stenhård passning genom hela anfallet ut till Zachris vid sidan av målet som med ett direktslagskott bombar in 3-3 kvitteringen till höger om målvakten. Total glädje i laget och nu försöker vi få in en vinst boll men båda lagen håller undan och matchen slutar 3-3.

 

ÅKIBS-FCH 4-3

Dagens sista gruppspelsmatch var mot FCH. Nu var läget så att vi var tvungna att vinna med minst två bollar för att gå vidare. Som allt andra matcher idag så hamnar vi i underläge från start. Nu är det FCH som gör 0-1 efter 0:53. Forwarden bågar in från höger kanten och vispar in bollen när vi tappar markeringen. Inte den starten vi hade hoppats på. Killarna kämpar på och 1-1 kvitteringen kommer vid 2:15. Det är Zachris som krigar framför målet och lyckas få tag i bollen och skickar in den bakom målvakten. Nu är vi med igen. Vid 3:13 kommer 2-1. Oskar bryter ett uppspel och får på ett grymt dragskott från höga slottet! Vi bjuder in FCH i matchen vid 12:18 då vår back slår en Indianare rakt in framför målet och forwarden får slå in bollen ohotat till 2-2. Vid 13:05 tar vi ledningen igen med 3-2 på ett uppspel på högerkanten till Felix som spelar in till Melker som stänker upp den i krysset helt otagbart för målvakten. Ett bra avslut på första perioden.

 

Vi trummar på i andra perioden och vid 4:01 gör Oskar 4-2. Han bryter ett uppspel i mitten och får på ett ruskigt bra dragskott i mål. Nu är vi i slutspel! Vi är nu riktigt med i matchen och spelar stundtals riktigt bra. Elias får på ett ruskigt skott som tar stenhårt i ribban. Vi har flera chanser men lyckas inte få in bollrackaren. Vid 12:35 kommer en kalldusch när FCH reducerar till 4-3. De bryter vårt inspel mot mål och kontrar in bollen. Hovshaga jublar på läktaren för nu är de i semifinal. FCH går för att få till en kvittering och de plockar ut målvakten. Vi har ett par chanser att få in den i tom bur men lyckas inte få in bollen. Vi vinner matchen men missar slutspel med ett ynka mål. Det blir tyvärr en vinst som känns som en förlust.

 

Dagens poängplockare:

Oskar 4+0

Zachris 2+2

Felix 1+2

Gustav 1+0

Hugo R 1+0

Melker 1+0

Isac 0+1

Harry 0+1

 

Summering av dagen:

Vi blandar och ger i vårt spel. Vissa saker är riktigt bra och andra är mindre. Anfallet på motståndarnas planhalva spelar vi ibland riktigt bra och alla spelare är med och bidrar. Men vi är ibland lite för fega att ta skott och slår ibland lite fega passar istället för att gå på avslut. Försvaret är ibland lite svagt. Vi tittar lite för mycket boll och missar i markeringarna vi sätter oss i svåra situationer ibland som gör att vi gör det enkelt för våra motståndare. Ibland så är vi riktigt bra i försvaret. Att alla offrar sig för Oskar är det inget snack om. Som helhet så har vi inte den där bollkänslan riktigt och ganska ofta så smiter bollen ifrån oss vid passningar, dribblingar eller mottagningar. Såklart är det så här i början av säsongen. Vi har lite att jobba på för att vi ska få till det ordentligt. Vi får se detta som en bra uppstart där vi har hittat de saker som vi behöver jobba med och putsa till inför seriestarten. 😊

 

Såklart hade vi velat gå vidare till semifinal men ibland så har man inte turen på sin sida. Vi hade inte den där lilla extra turen på vår sida idag. En förlust en vinst och en oavgjord match. Tittar man tillbaka så hade vi nog kunnat vinna samtliga matcher och någon boll till hade gått vår väg.

 

Killarna gav verkligen allt och det syntes att de hade saknat att få spela matcher.

Bra kämpat idag killar!

 

Vi tackar även killarna från P06 för hjälpen idag!

 

//Bonny, Henrik, Daniel, Thore och Kalle.

Fotografering 13/9 inställd
2021-09-10 22:25

Fotograferingen måndag 13/9 är inställd då fotografen har fått förhinder! 

 

Ny tid kommer. 

 

 

FCH Cup
2021-09-10 11:00

Det börjar dra ihop sig till FCH Cup.

 

Samling 10:15 vid Arena A:

Kom ombytta då vi inte kommer att få tillgång till något omklädningsrum. Helsingborgs Arena, ingång via entrén till Arena B (byggnadens långsida, mitt emot ishallen). Mellersta Stenbocksgatan 14.

Se till att ni har med både Svart matchtröja och Vit Träningströja, klubba skor etc.  Extra strumpor kan vara skönt att kunna byta till om ni skulle bli svettiga. Ta även med egen vattenflaska.

 

Mat och dricka:

Ta med mat och dricka till hela dagen. Pastasallad eller liknanade. Gärna frukt som man kan fylla på med energi mellan matcherna. Det kommer inte att finnas en kiosk så se till att ni har med mat så ni klarar hela dagen. Lämpligt är att äta medhavd mat innan 12:20 matchen. För dem som vill så kommer vi att gå till McDonalds efter 12:20 matchen. Både för att kunna äta för de som vill samt för att få lite frisk luft då det är lång väntan till nästa match.

 

Spelschema:


11:00 Lagan IBK:vit - Åstorp/Kvidinge IBS, Helsingborg Arena A
12:20 Åstorp/Kvidinge IBS - Hovshaga AIF, Idrottens Hus A

15:00 Åstorp/Kvidinge IBS - FC Helsingborg:blåsvart, Helsingborg Arena C

16:30 Semifinal

17:15 Final

Matcherna spelas på fullplan, 2*15 minuter

Örkelljunga(Ersatt med ett FCH lag) och Vanlöse har dragit sig ur. så vi får se om det tillkommer något nytt lag under dagen.

 

Spelschema för dagen hittar ni här på FCH Cups hemsida: Spelschema

 

Se matchen live!

Då publik inte är tillåten så går det istället att följa alla matcher Live istället. Priset för det är 159kr för hela FCH Cup samtliga matcher, eller 59kr per match. https://solidsport.com/fchcup

 

Följ matcherna via mobilen:

Ni kan ladda ner Pro Cup och följa matcherna där:

iPhone:

https://apps.apple.com/se/app/procup/id1483626775

Andriod:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.optime.procup

 

Nu kör vi! 😊👍

 

//Bonny, Henrik, Daniel, Kalle & Thore

FCH Cup 11/9
2021-08-27 10:32

Här var det snabba vändningar. Det kommer att bli FCH Cup 11/9 för oss ändå. Thore lyckades få till en plats i sista minuten.

 

Vi vet att några spelar fotboll den dagen men då vi kommer att spela flera matcher så får de gärna ansluta till de matcher som de kan om de vill.

 

Preliminärt Spelschema:

09:00 Åstorp/Kvidinge IBS - Örkelljunga IF:P07-09, Helsingborg Arena A
11:00 Lagan IBK:vit - Åstorp/Kvidinge IBS, Helsingborg Arena A
12:20 Vanløse floorball - Åstorp/Kvidinge IBS, Idrottens Hus A
15:00 Åstorp/Kvidinge IBS - Hovshaga AIF, Helsingborg Arena C

16:30 Semifinal

17:15 Final

Matcherna spelas på fullplan, 2*15 minuter

 

Spelschema för dagen hittar ni här på FCH Cups hemsida: Spelschema

 

Publik:

Med anledning av den fortsatta spridningen av Covid 19, så tillåts tyvärr inga föräldrar att stanna och titta på matcherna. Detta för att spelarna ska få stanna kvar i Arenan mellan matcherna.

 

Omklädningsrum kommer inte finnas tillgängligt.

 

Mer information kommer framåt.

Kick-offen avklarad
2021-08-27 10:20

Då var kläder utprovade och vi är redo inför den kommande säsongen!

 

Här kommer lite information runt vad som beslutades.

 

Lagorganisation:

 • Lotteriansvarig (Bingolotto/Idrottsrabatten)
  • Thore Olsson
 • Kioskansvarig (Tillsätta Kiosk till våra matcher samt Kiosk och Sargvakter för seniormatcher)
  • Jill Camper
 • Evenemangsansvarig (Tillsätta Sekretariat,Filma Matcher)
  • Petter, Roger, Mårten, Anders
 • Newbody
  • Anna Jönsson

Vi bestämde även att vi skulle ta oss till Gothia Cup. Planen är att boka Gothia Tower för övernattning. Mårten Schüler tog sig an uppdraget som Gothia General!

 

Presentationen som vi gick igenom på Kick-offen har ni fått utskickad via mail.

Första veckan avklarad!
2021-08-21 00:36

Då var första veckan avklarad. Det har varit ruskigt taggade killar på träningarna denna veckan som har levererat för fullt!

 

Vi har kört fys och kondition för att få igång killarna i kombination med övningar och mycket spel. 

 

Bra jobbat killar!

Uppstart!
2021-08-12 18:30

Hoppas ni har haft en trevlig sommar.
Vi drar nu igång en ny och förhoppningsvis normal innebandysäsong.
Förra året blev inte så roligt då vi endast fick spela ett fåtal matcher innan serierna stängdes. Men det var kul att se att så många fortsatte träna trots att där inte blev några matcher.

 

Vi drar igång normal träning nästa vecka (v33) och laddar upp inför seriespel i Pojkar Röd C Svår Höst.

Avslutning och inför nästa säsong
2021-04-29 19:40

Vi fick inte riktigt den säsongen som vi hade önskat men det är svårt att få till under en pandemi. Vi tycker att killarna har skött sig bra och kämpat på tappert hela säsongen.

 

Det blev en trevlig avslutning där vi samlade ihop killarna och käkade lite Pizza tillsammans.

 

Killarna spelade lite boll på multiarenan och hade kul tillsammans.

 

Vi delade sedan ut priser till samtliga spelare.

 

Nu är det dags att förbereda för nästa säsong. Vi kommer att skicka ut en kallelse där ni ska tacka ja om ni kommer att spela nästa säsong och nej om ni avser att sluta. Detta för att vi ska se hur truppen ser ut inför nästa säsong. Vi hoppas givetvis att samtliga vill fortsätta. Vi hoppas att vi kommer att få en riktig säsong med matcher så att killarna får lite lite också.

 

Som ni säkert också har sett så har ni möjlighet att köpa era matchtröjor för 50kr. Ni kommer att få en kallelse där ni tackar ja om ni avser att köpa tröjan. Vill ni inte köpa den så tackar ni nej och lämnar tillbaka den till Bonny.

 

Swisha 50kr till 123 412 62 72

Skriv följande information i Swish meddelandet:

- Matchtröja

- Spelarnamn

- Lag 

Matshtröja Pelle Slagskott P07/08

 

Vi kommer att dra igång sommarträning för de som vill hålla igång. Mer information om det kommer framåt.

 

//Bonny, Daniel, Henrik, Kalle & Thore.

Spelarutveckling 21/22
2021-04-14 15:50

Information från Skånes Innebandyförbund:

Syftet med Skånes Innebandyförbunds Spelarutveckling är att utbilda och utveckla våra spelare på röd nivå 13-16 år(2008 och äldre). Spelarutvecklingen är öppen för ALLA licensierade spelare i skånska föreningar och upplägget/innehållet är framtaget i enlighet med Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU)

Ett analysarbete genomfördes på vår Spelarutveckling inför säsongen 19/20 för att genom denna kunna utveckla och göra Spelarutvecklingen ännu bättre. Den största förändringen är innehållet på samlingarna där träningsinnehållet utgår ifrån Svensk Innebandys spelmodell. Det finns en röd tråd genom både inom åldersklasserna och mellan åldersklasserna.

Svensk innebandys spelmodell.

Med vår Spelarutveckling vill vi ta ansvar för utvecklingen av skånsk innebandy och aktivt vara med och utveckla individerna på röd nivå. Detta gör vi genom att vara mer än en sport och med detta menar vi att spelarna som är med ska få ut något mer än bara kvalitativa innebandyträningar. Vid varje samling kommer vi förutom innebandyträningar genomföra föreläsningar och diskussioner kring ämnen som exempelvis fysträning, den mentala hälsan och kost.

 

Vi vill betona och understryka att spelarutvecklingen är en kompletterande utbildning till den som redan sker ute i föreningarna genom träningar och seriespel. Vår ambition är att ha spelarutvecklingsträffar med hög kvalitet där deltagarna får med sig såväl nya innebandyintryck som nya vänner. Alla som gillar att spela innebandy är välkommen på vår spelarutveckling!

 

För mer information och anmälan Skånes innebandyförbund

https://innebandy.se/skane/spelare/spelarutveckling/

Slutet på säsongen
2021-04-13 11:15

Vi kommer att köra säsongens sista träningar denna veckan. Det har varit en annorlunda säsong då vi bara fick spela ett fåtal matcher i höstas. Vi är riktigt glada för den uthållighet som killarna ha visat på att vilja träna innebandy utan att få spela innebandymatcher. Vi har haft en hög träningsnärvaro vilket är superkul!

 

Vi kommer inte att deltaga i den eventuella vårserien för nu har de flyttat fram den ytterligare och vi har svårt att se att vi kommer att kunna få ihop lag, då serien kommer att krocka med andra idrotter.

 

Vi kommer nu att ha ett uppehåll och förbereda för sommarträning och den kommande säsongen som vi hoppas kommer att bli med matcer så att killarna får visa vad de går för och få utmanas och utvecklas.

 

Vi kommer att ha en mindre avslutning med prisutdelning och lite käk för laget på tisdagen 20/4. Separat kallelse kommer för den.

Vi ställer in veckans träningar och firar Påsk!
2021-03-30 13:32

Vi ställer in dagens träning då vi är få anmälda.

 

På torsdag är det skärtorsdag så då ställer vi in också.

 

Glad Påsk!

 

//Bonny, Daniel, Henrik, Kalle & Thore.

Samtliga matcher till 7/2 är inställda!
2021-01-25 16:17
Information från Skånes Innebandyförbundet:

Röd Nivå
Samtliga matcher under perioden 27 oktober – 7 februari på röd nivå har ställts in.
Matcher under ovan period är alltså inställda och ska inte spelas och kommer inte
heller att spelas efter pausperioden. Uppstart av serierna kommer ske så fort det är
möjligt.
Framtida matcher som inte kan genomföras p g a att vi inte tillåts spela kommer
även de att ställas in. Skånes IBF kommer fortsättningsvis på måndagar att ta
beslut om nästkommande veckas/veckors matcher. Till exempel kommer vi senast
måndagen den 18 januari informera våra föreningar om vad som gäller med vecka
4.
Tävlingskommittén anser att det inte är ett alternativ att förlänga säsongen (som
med seniorserierna). Detta då det finns spelare på röd nivå som är
dubbelidrottande, vilket skulle göra det svårt för lag att fullfölja ordinarie seriespel.
Skånes IBF kan komma att bjuda in till extra seriespel som spelas i april-maj.
Information om detta kommer längre fram.
Träningsstart 26/1
2021-01-25 10:40

Hoppas ni har haft en bra ledighet och att ni har klarat er från smitta.

Folkhälsomyndigheten har nu öppnat upp för träningar igen och även kommunen.

Vi hoppas nu att det är många som är träningssugna.

Vi kommer att dra igång träningarna på tisdag den 26/1.


Tiderna kommer justeras 5 min för att minska blandningen mellan laget efter oss.

Vi kommer träna 17:30-18:55 tis & tor.


Regler:

Kom till hallen så nära in på träningen som möjligt så ni inte befinner er i hallen mer än nödvändigt.

Kom ombytta och redo för träning. Ingen använder sig av omklädningsrummen. Man duschar hemma efter träningen. Vi håller oss på högersidan med våra väskor och utrustning. När träningen är slut så lämnar vi hallen snarast så att vi alla är ute tills 19:00 när nästa lag ska träna.

Inga föräldrar i hallen, hämtning sker utomhus.

Killarna skall hålla avstånd när detta är möjligt.

Noggrant med handtvätt och att man inte delar utrustning.

Minsta symtom så uteblir man från träning.

Om någon i familjen har symtom eller smittad så får man inte vara med på träningen.

Vi måste hjälpas åt att genomföra träningarna på ett så bra sätt som möjligt med minskad smittspridning i fokus.

Men vi kommer att ha spelövningar som vanligt med mycket inriktning på spel.

 

Så vi hälsar alla välkomna tillbaka på tisdag så gör vi det bästa vi kan.

Träningar inställda till 24/1 2021
2021-01-08 11:38
Vi förstår att det spritter i kroppen efter mera innebandy men tyvärr så har vi dåliga nyheter.

Vi vill informera om att samtliga träningar är inställda till och med 24/1 2021.

Kommunen har valt att stänga samtliga hallar till 24/1. Man har nu även valt att stänga skolorna för högstadiet och infört distansundervisning under samma tid. Vi har därför valt att inte köra utomhusträning heller under denna tiden. Vi gör vad vi kan för att hjälpa till att minska på smittspridningen.

Vi återkommer med hur det kommer att bli efter 24/1 när vi har fått mera information.

Egenträning går bra att köra för att hålla igång. Ut i snön och busa. Kanske ta med klubba och boll och trixa lite. Försök göra så många tickningar som du kan. Gör vad som helst för att hålla igång innebandyn. :)

Vi hoppas att få ses snart igen på en innebandyplan nära dig! 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Åstorp/Kvidinge IBS, 18/09 09-18 
Åstorp/Kvidinge IBS, 11/07 07-11 
Åstorp/Kvidinge IBS, 24/06 06-24 
Åstorp/Kvidinge IBS, 18/04 12:00 
Åstorp/Kvidinge IBS, 03/03 22:22 
Åstorp/Kvidinge IBS, 24/02 22:28 
Åstorp/Kvidinge IBS, 15/01 12:11 
Åstorp/Kvidinge IBS, 19/12 13:48 
Åstorp/Kvidinge IBS, 12/09 11:22 
Åstorp/Kvidinge IBS, 11/09 10:42 
Åstorp/Kvidinge IBS, 28/08 19:40 
Åstorp/Kvidinge IBS, 12/06 12:00 
Åstorp/Kvidinge IBS, 04/03 10:33 
Åstorp/Kvidinge IBS, 07/01 12:05 
Åstorp/Kvidinge IBS, 24/12 20:37 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort