Välkommen till P08

Träning (september - april)

Träningsstart September.

 

Match

Laget spelar matcher i Pojkar C Nordvästra Blå Nivå Poolspel (5-manna med målvakt).

Matcher kommer att spelas vid ca 6 tillfällen.


För preliminärt spelprogram Pojkar C Nordvästra Blå Nivå Poolspel: Klicka här!

Regler för Poolspel : Klicka här!

Highlights Poolspel 22/10
2017-10-22 19:33
 
Härligt poolspel!
2017-10-22 19:24

Fler bilder (+10) >>
Foto: Kenneth Fridström
Idag så fick killarna spela sitt första poolspel. Det skulle bli spännande och se om vi tränare hade gjort rätt när vi valde att anmäla oss till den svårare serien Blå C. 

Första matchen mot Häljarp SK blev en tajt tillställning där våra killar spelade riktigt bra på samtliga positioner. Hugo O spikade igen kassen och höll nollan! Vi hade ett moget backspel och våra forwards och centrar gjorde jobbet på ett exemplariskt sätt och matchen slutar 0-2 till oss. Vi kan sträcka extra på oss då motståndarna var 07or. 

Andra matchen var mot Båstad även här var det ett 07 gäng. Det var en lika tajt match mot Båstad som mot Häljarp. I kassen hade vi Kasper. Vi hade 2-1 efter första perioden. Det blev lite mycket slag från båda lagen tidvis vilket var lite synd. I andra perioden så råkade Anton ut för en sträckning så att vi fick ändra i formationerna. Detta gjorde att vi tappade moment och kom bort oss lite i matchen. Båstad fick några mål och vi lyckades inte att få in någon mera boll och matchen slutar 2-4 till Båstad. Men killarna gjorde en fantastiskt bra match. Här har vi Coacher lite att jobba på med att ha en lite bättre plan B vid skador. Men nu har vi fått öva på det med. 

Dagens sista match stod mot Höganäs IBF.  Det var ett 08 lag som oss men de var lite kort om folk. Noah vaktade målet i denna matchen. Vi tog tag i taktpinnen från början och ledde stort efter första perioden. Vi stuvade om i laget inför andra för att killarna skulle få prova lite olika positioner under match. Det blev lite rörigt en stund men sedan så flöt det på bra. Även i denna matchen så spelade killarna riktigt bra och matchen slutar 9-2 till oss. 

Vi ledare visste inte hur vi skulle stå oss mot 07 lagen som vi skulle få möta i Blå C. Men efter dagens poolspel så känns det som att vi valde rätt att gå på den svårare serien Blå C istället för Grön A. Bättre att ha tajta matcher och förlora än överlägsna vinster. 

Vi tackar den tillresta publiken för allt stöd under dagens matcher!

Vi är grymt nöjda med killarnas genomförande av dagens poolspel.

Idag var ni kungar på planen!

Fem stolta tränare
//Bonny, Daniel, Henrik, Petter och Thore
Träning inför Poolspel!
2017-10-20 21:02

Fler bilder (+5) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg
Idag så var det Kalle som höll i uppvärmningen. Full fart och sedan var killarna uppvärmda!

Vi körde sedan olika passningsövningar medan Henrik värmde upp målvakterna Hugo O och Jakob. 

Vi introducerade en ny övning. Vi ställde upp i tre led. Led A på vänster sida i mitten. Led B på höger sida nära mitten och led C i vänstra hörnet. Första spelaren i ledet A passar första spelaren i led C som passar första spelaren i led B. Spelaren i led B väljer om han vill ta direktskott eller och han vill ta emot bollen och sedan skjuta. Sedan roterar spelarna. A->C B->A och C->B. Det blev lite förvirrat ibland men så är det med nya övningar tills de sitter. 

Vi körde sedan matchspel. Vi fortsatte med att öva på byten, var man har frislag och tekning. Vi fokuserade även på positionsspelet. Killarna spelade bra så det ser lovande ut i för helgens poolspel. 

Bra jobbat idag killar!

Nu laddar vi för söndagens matcher! Se till att komma i säng i tid på lördag så att ni är pigga och alerta på söndag!

//Bonny, Daniel, Henrik, Petter och Thore. 
Poolspel 22/10
2017-10-19 21:51

Vi samlas 09:45  i  Strandängsskolan, Båstad.


Arrangör:
Båstad GIF
Speldatum: 2017-10-22
Hall:
Strandängsskolan, Båstad


Spelprogram ser ni nedan.
09:30 Båstads GIF - Höganäs IBF P08 Röd
10:15 Häljarps SK - Å/K IBS
11:00 Å/K IBS - Båstads GIF
11:45 Höganäs IBF P08 Röd - Häljarps SK
12:30 Å/K IBS - Höganäs IBF P08 Röd
13:15 Båstads GIF - Häljarps SK


Matcherna spelas 2 x 12 minuter och 3 minuters periodpaus.

Planstorleken är ca 32 x 16 meter, med mellanstora målburar (120 x 90 cm) och med 5 utespelare och målvakt. Målområde och/eller målvaktsområde kan tejpas upp, med tejp som är godkänd av hallägaren


För att underlätta bytena ger matchtidtagaren signal efter 1:30, 3:00, 4:30 o s v i båda perioderna. Klockan ska stannas vid dessa tillfällen. Spelet startas med inslag på närmaste tekningskryss för de laget som var bollförande vid tiden för avbrottet.


Intervallbyte är obligatoriskt vid alla sammandrag. Deltagande lag kan inte och ska inte komma överens om annat


Till match så ska ni ha med er Svart Matchtröja, Vit Träningströja, Träningsbyxa och strumpor som ni har fått genom klubben, glasögon, klubba, skor och vattenflaska. Ta gärna med någon frukt som ni kan äta mellan andra och tredje matchen.


Ta även med ett härligt energifyllt innebandyhumör!

Mycket matchspel!
2017-10-18 23:41

Fler bilder (+4) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg
Albin tog tag i uppvärmningen idag. Bra jobbat!

Vi gick sedan över till att värma upp målvakterna Melker och Casper. Det blev McDonalds som vi körde till målvakterna blev riktigt varma.

Idag var vi tre hela femmor plus målvakterna. Så vi körde mycket spel. Fokus för dagen var placering på plan och framförallt var Centrarna ska vara. Vi kommer att jobba extra med detta denna veckan. Vi övade även på att sätta igång spelet. Det kommer att vara lite annorlunda med inslag och teckningar på matcher denna säsongen. Mera detaljer kommer in utskicket inför helgens matcher. Vi kommer även att köra mycket spel på fredag för att vara redo inför helgens matcher!

Bra jobbat idag killar!

// Bonny, Daniel och Henrik. 

Bra kamp idag!
2017-10-11 22:20

Fler bilder (+9) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg
Idag var det Jakob som höll i uppvärmningen. En riktigt bra uppvärmning. Bra jobbat Jakob!

Vi hade en ny spelare idag och det var Liam som i vanliga fall spelar med P07 laget. Han kommer att träna med oss ibland för att han inte kan på P07:s träningstider. Kul att ha dig här Liam. 

Jojje och Elsa värmde upp målvakterna Elias och Anton. 

Samtidigt så körde Bonny och Thore vidare på passningsövningen som vi körde förra veckan. En dribbling och sedan pass. Vi började på långt avstånd och sedan gick vi närmare i två omgångar. Sedan gick vi över till att passa med backhand. Vi började tätt för att sedan stå längre och längre ifrån varandra. En bra övning som gör att vi övar på klubbteknik och känslan i hur hårt man ska slå bollen vid passningar. 

Sedan så gick vi över till en övning som vi kört mycket av tidigare men vi la till ett nytt moment. Killarna ställde upp i två led. De två första la sig på golvet med klubban framför sig. Bonny slog upp en boll i mitten och killarna ska så snabbt som möjligt resa sig upp och försöka vara först på bollen och sedan göra mål på andra sidan. Här fick vi se en härlig kamp mellan spelarna. 

Vi tog en drickapaus paus och delade sedan upp i tre 5:or och spelade resten av tiden. Vi stannade upp för att förklara placering av bollen vid frislag borde vid långsidan och kortsidan. Vid kortsidan så lägger man alltid bollen i hörnet i höjd med mållinjen och 1,5m från sargen. Utmed långsidan så lägger man bollen 1,5m från sargen. Detta för att man ska ha gott om plats för att slå ett bra frislag utan att sargen är i vägen. Vi gick även igenom att det inte är ok att backa på sin motståndare. Endast axel mot axel är tillåtet. Vi fick även blåsa av för att någon hade klubban mellan en motståndares ben vilket inte heller är tillåtet. I övrigt så fick vi se fint spel även om vi ibland blir lite för stillastående för att man försöker hålla sin position. Detta ska vi jobba vidare med. 

Bra jobbat idag killar!

//Bonny, Daniel och Thore 
Det är roligt med knäböj!
2017-10-06 20:13

Fler bilder (+12) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg
På fredagens träning var det Melker som höll i uppvärmningen som innehöll alla möjliga moment. Snyggt jobbat Melker!

Jojje introducerade sedan en liten knäböjsövning. Vi gick ihop två och två och ställde oss rygg mot rygg. Sedan böjde vi på knäna samtidigt och sätter oss ner med 90 graders vinkel på benen som att man sitter på en stol. Det här tyckte killarna var väldigt svårt men de hade kul. Kolla in bilderna och dela våra skratt. 

Vi värmde sedan upp målvakterna Albin och Melker med en McDonalds. Vi körde på rätt länge så målvakterna blev ordentligt varma. 

Därefter så körde vi samma övning som vi körde i onsdags. Dribblingar mellan konor och sedan pass till en tränare och skott på mål. Därefter så kör man en straff mot andra målet. 

Vi avslutade med spel men idag så skickade vi in en tränare i varje lag som spelade back och samtidigt styrde spelet. Det funkade bra för killarna hittade sina positioner lite bättre när de fick instruktioner från en medspelare på plan. 

Bra jobbat idag killar!

//Bonny, Henrik och Daniel. 
Teknik och straffar
2017-10-04 23:53

Fler bilder (+12) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg
Onsdagens träning körde Anton uppvärmningen för. Det blev armhävningar, utfallsteg mm mm. Bra jobbat Anton!

Medan Henrik värmde upp målvakterna Zachris och Casper så körde utespelarna passningsövningar med Bonny. Vi ställde upp två och två och slog passningar till varandra. Det som vi skulle göra var två dragningar innan vi passade tillbaka. Vi gick närmare och närmare medan vi passade bollen till varandra. När vi var som närmast så bytte vi till att passa med backhand. Det funkade fint för killarna. 

Vi gick sedan över till en dribblingsövning ala halv McDonalds samt straff slag. Vi började i ena hörnet med att dribbla mellan konor som stod tätt upp till mitten. De vänder sedan tillbaka mot mål.  Där slår killarna en passning till Henrik som passar tillbaka och killarna tar sedan avslut på mål. Därefter rundar de Henrik för att sedan springa upp till mitten och lägga en straff not målet på andra sidan. När den är lagd springer man tillbaka längs sargen och stället sig sist i ledet i hörnet där de började. Syftet med denna övningen är att öva upp klubbtekniken, passningar, skott samt öva på straffar. För målvakterna så blev det att rädda skott på mål samt att öva på att stå i mål vid straff. 

Vi förklarade även att man inte får dra bollen bakåt när man lägger en straff. 

Vi körde sedan spel på slutet och  killarna rullade på fint. 

Bra jobbat idag killar!

//Bonny och Henrik. 
Ännu en fartfylld fredag!
2017-10-01 10:42

Fler bilder (+18) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg

På fredagens träning tog Kalle taktpinnen direkt och körde en härlig uppvärmning med sina kompisar. Det blev en bra uppvärmning med en massa olika övningar. Suveränt Kalle!

 

Efter uppvärmningen var det dags att värma upp målvakterna Zachris och Hugo R. med en ordentligrunda McDonalds. Vi började uppvärmningen för målvakterna med att skjuta löst på målvakten och därefter när målvakterna kände sig redo sköt vi hårdare och för att göra mål. Bra fokus på övningen och högt tempo där vi hela tiden talar om vikten att ta emot passningen på ett bra sätt och sedan sätta skottet på mål.  Bra passningar, bra mottagningar och bra skott som hela tiden blir ännu bättre. Efter McDonalds körde vi ormen där killarna även fick ta skott från sin backhandsida.

Bra jobb också från våra målvakter för dagen!

 

Därefter körde vi en favorit i repris för att få upp tempot ytterligare innan vi spelar match. Killarna ställde upp i ett led vid varje sida om Petter som slog en passning rakt upp i banan mot målet. De fick jaga boll och den som var först tog avslut mot mål där Zachris och Hugoskiftades om. Här vill vi att killarna tar för sig och går in med kroppen för att visa vem som vill ha bollen. Bra genomförd övning!

 

Sen var det dags för matchspel med fokus på att hålla sina positioner i laget. Här körde vi 2 min. byten och roterade runt i laget på de olika positionerna. Vi bröt vid något enstaka tillfälle och gav lite tips och idéer på sådant som vi ska försöka tänka lite extra på. På det helasåg det riktigt bra ut och vi känner att ni snappat upp mycket av det vi pratar om. Riktigt bra spelat!!!

 

Tack också till alla föräldrar som hjälpte till med attbygga och riva sarg även denna fredag, det blir så mycket enklare och trevligare då. J

 

Idag hade vi med oss en ny lirare i laget, det var Wilmer från Klippan som sedan tidigare är kompis med Jakob. Vi hälsar Wilmer välkommen till oss!

 

Tack för en väl genomförd fredagsträning!

 

//Jojje, Petter och Thore.

 

Ta med Nya vita tröjor till träningen på fredag!!!
2017-09-28 17:43

Tyvärr så har det blivit en miss på våra vita träningströjor.

Det saknas nummer tryckt på framsidan. Samtliga nya tröjor måste lämnas tillbaka på fredagens träning.


Anledningen att där skall tryckas nummer är att enligt regelboken måste det finnas nummer fram på tröjan annars riskerar laget en 2 min utvisning.


Tvätta INTE tröjorna med sköljmedel då detta försämrar vidhäftningen av trycket. Man bör aldrig tvätta funktionskläder med sköljmedel.


Vi kommer att skicka tillbaka tröjorna för omtryck. När de är tryckta så får ni tillbaka dem igen.


//Bonny.

Tuff träning för målvakterna!
2017-09-27 23:11
Elias och Adrian fick kämpa i målet idag!

Idag så var det Hugo O som höll i uppvärmningen. Det blev lite blandade övningar som avslutades med Plankan! Snyggt jobbat Hugo. 


Vi drog sedan igång med att värma upp dagens målvakter Elias och Adrian med en McDonalds. Det skulle visa sig att det blev mycket jobb för målvakterna idag. 


När vi var klara med uppvärmningen så körde vi igång en ny övning som Thore hade plockat fram. Vi har varit lite dåliga att träffa mål med våra skott så vi tänkte att vi skulle ändra på det. Vi började med att fylla mittcirkeln med bollar. Sedan ställde vi upp en målvakt i varje mål. Utespelarna ställde upp på ett led vid mittlinjen utmed sargen. Första spelaren springer in mot mitten och snappar upp en boll. Han vänder sedan in mot målet och tar avslut på mål. Om han inte träffar målet så springer han ner och slår klubban i kortsargen till vänster om målen och ställer sig sedan sist i ledet igen. Träffar man målet så springer man ner och slår klubban i sargen på höger sida och sedan springer man upp till mitten på andra sidan. Där gör man samma sak. Snappar upp en boll i mitten och skjuter på mål fast på andra sidan. När man träffat mål där så kliver man av banan och väntar tills alla är klara. 


Efter första rundan så var det många som slarvade med skotten och fokuserade mera på att springa än att träffa målet. Vi gick igenom det och så blev det bättre.


I tredje rundan så ändrade vi så att det inte räckte med att träffa mål utan nu skulle man göra mål för att komma vidare. Målvakterna fick kämpa på bra idag! Vi avslutade med en fjärde runda innan vi körde matchspel. 


Bra jobbat idag killar!


//Bonny, Henrik och Thore 

Fredagsträning i högt tempo!
2017-09-23 14:50

Fler bilder (+4) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg

På fredagens träning höll Casper i uppvärmningen. Det blev en bra uppvärmning med en massa övningar. Brajobbat Casper!

 

Sen var det dags att värma upp målvakterna Albin Boch Hugo O med en rejäl runda McDonalds. Vi poängterade att det viktiga när vi börjar uppvärmningen för målvakterna är att skjuta löst på målvakten. Därefter när målvakterna kände sig redo sköt vi hårdare och för att göra mål. Bra fokus på övningen och högt tempo. Bra passningar, bra mottagningar och extremt bra skott. Målvakterna gjorde också en bra insats och höll tätt. Suveränt!

 

Därefter ställde grabbarna upp i ett led vid varje sida om Jojje som slog en passning rakt upp i banan mot målet. De fick då jaga boll och den som var först tog avslut mot mål där Albin och Hugo skiftades om. Bra fart och en hel del fysiskt men schysst spel.

 

Sen var det dags för matchspel och här körde vi en kort genomgång innan vi började spela. Grabbarna fick själva tala om vad som är viktigt nu när vi kör 5-manna och vad vi ska tänka på i olika situationer på banan. Vi startade matchen och bestämde oss för att köra 3-minuters byten. Därefter bröt vi och roterade runt i laget så att alla fick spela på alla positioner i laget. Under avbrottet med bytet så gick vi vid några tillfällen igenom sådant som vi behövde tänka mer på men även det som såg riktigt bra ut. Denna fredagskväll i Sporthallen så var det mycket i spelet som såg riktigt bra ut. Snyggt jobbat killar!

 

Tack också till alla föräldrar som hjälper till med att bygga och riva sarg, det går så mycket lättare då. J

 

Tyvärr så hade vi en tråkig incident i duschutrymmena efter träningen. En del killar tycker det är roligt att spruta tvål på golvet och sedan glida runt i detta. Säkert jätteroligt men väldigt olämpligt. Idag hade vi till och med tvål uppåt väggarna och dörr. Detta är absolut inte ok och berörda fick hjälpa till och städa efter sig. Detta får inte ske igen och tvål använder vi till att tvätta oss med och inget annat.

 

Tack för ännu en trevlig fredagsträning!

 

//Jojje o Petter

 

Onsdagsträning
2017-09-22 18:24

Fler bilder (+5) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg
Efter en kort samling tog, Kalle och Hugo ansvar för uppvärmningen. Bra uppvärmning som avslutades med lite styrketräning.

Målvakter för dagen var Vincent och Jacob. Medan målvakterna tog på sig målvaktskläderna körde vi Mc Donalds i långsamt tempo. Målet med övning var att göra en bra pass samt att träffa mål. Så fort målvakterna var redo fortsatte vi samma övning för att värma upp dem. Vi körde även Ormen med mål att ha bra kontroll med bollen, titta upp och sedan skjuta på mål.

Resten av träningen spelade vi och tränade på positioner och frislag/inslag. Vi stoppade spelet flera gånger i "fruset" läge för att ge spelarna en möjlighet att titta upp och se hur väl teorin stämde med praktiken. 
Vid de frislag/inslag stoppade vi spelet för att tipsa om hur detta görs på enklaste vis.

Jacob hade till dagens träningen bjudit med en kompis, Wilmer. 
Välkommen Wilmer till vårt lag.

För de spelare som var på plats delade vi ut träningskläderna

//Thore & Henrik
Taktiktavlan åkte fram
2017-09-16 00:17

Fler bilder (+4) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg
Fredagsträningen drog igång med fart. En snabb uppvärmning av Kalle så var vi redo att värma upp dagens målvakter Adrian och Albin. 

Vi körde McDonalds till att börja med och sedan så körde vi ormen.  

Vi gick sedan direkt över på matchspel. Men innan vi började så plockade vi fram taktiktavlan. Vi ritade upp placering av anfallare och motståndare. Vi pratade lite om var man ska vara placerad i försvarsspelet. Hugo O fick prova på att sätta ut försvaret på tavlan och motivera varför. 

Sedan körde vi på och spelade. I varje vilopaus så fick olika spelare placera ut försvarsspelare och förklara varför man placerade ut spelarna på de olika platserna. De som provade på det idag vad Kalle, Zachris och Albin. Det var lite klurigt men killarna hade bra koll på det hela. Syftet med detta är att killarna ska lära sig var man ska vara placerad på planen när vi spelar 5 manna.

Bra jobbat idag killar!

//Bonny, Henrik, Petter och Thore.  
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Åstorp/Kvidinge IBS, 14/10 11:10 
Åstorp/Kvidinge IBS, 03/10 11:50 
Åstorp/Kvidinge IBS, 07/09 17:00 
Åstorp/Kvidinge IBS, 31/08 10:32 
Åstorp/Kvidinge IBS, 19/05 09:19 
Åstorp/Kvidinge IBS, 15/04 17:10 
Åstorp/Kvidinge IBS, 04/04 15:00 
Åstorp/Kvidinge IBS, 02/04 18:22 
Åstorp/Kvidinge IBS, 24/03 19:48 
Åstorp/Kvidinge IBS, 10/03 09:17 
Åstorp/Kvidinge IBS, 06/03 18:46 
Åstorp/Kvidinge IBS, 26/01 07:44 
Åstorp/Kvidinge IBS, 15/01 10:33 
 
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Dirma
Gräsroten
Swish/Kontokort