Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till P08

Träning (Augusti- April)

Tisdagar 18:00- 19:30 i Kvidinge Sporthall

Fredagar 16:30 - 17:45 i Åstorps Sporthall.

Träningsstart 31/8.


Match

Laget spelar matcher i Pojkar B Nordvästra Blå Nivå Poolspel (5-manna med målvakt).

Matcher kommer att spelas vid ca 6 tillfällen.


För preliminärt spelprogram Pojkar B Nordvästra Blå Nivå Poolspel: 

Seriedirektiv Blå Nivå : Klicka här!

Matchledarhandboken: Klicka här!

Sekretariatet och kiosken i helgen
2018-10-23 18:22

Hej alla föräldrar!

Det är snart dags för poolspel för våra duktiga innebandykillar.

Vi behöver er hjälp i sekretariatet och i kiosken. 

Jag har gjort ett schema, är det så att man inte alls kan närvara vid poolspelet kontakta mig på 070 226 4747. Är det svårt att ta den tid man blivit tilldelad försök byta med annan förälder. I den mån det går brukar vi försöka göra så att tränarnas fruar inte ska behöva stå i kiosken eftersom männen redan står i båset. Jill kommer att finnas på plast under hela poolspelet och hjälpa till där det behövs. 

Det är även så att varje lag ska hjälpa till i kiosken vid seniormatcherna, en match per säsong. Vårt lag ska stå på en H2 match fredagen den 16/11 kl 18.30-22. Detta tar Melker och Hugo R´s mammor + mor Berit. 


Sek: Kalle, Jacob och Elias föräldrar 9-13.30

Kiosk: 8.30-10.30 - Vincent och Valters föräldrar

            10.30-12.30 - Anton och Andrés föräldrar

            12.30-14 - Casper och Andrés föräldrar

Det är en förälder per spelare som behövs. 


Tack alla för att ni engagerar er!

Mvh Jill Camper

McFlurry - En mångfacetterad övning
2018-10-20 14:30
Idag körde vi en ny övning som innehöll många moment.
Pass bakom mål, förflyttning bakom mål, löpning i hög tempo med boll, passning i högt tempo, ta emot passning i högt tempo, passa boll till slottet från forward-hörn, direktskott från slottet, kontrollerad dribbling med boll, pass till forward för att inta position i slottet och göra avslut. 

Detta är en övning som vi kommer se mer av på träningarna.
En riktigt bra övning med många moment som uppkommer under en match.

Efter att vi kört övningen ett tag tog vi ett kortare teoripass för att kontrollera med killarna när de olika momenten kan uppkomma under match. Många bra svar och tankar.

Övningen sattes upp av Jojje.

Vi avslutade med matchspel och nu ser vi att övningar har gjort att spelarna har en bättre förståelse för spelet och gör en grym match.

Dagens målvakter. Jojje och Wilmers pappa, Henrik. Tack för hjälpen.

//Jojje, Petter, Thore
Regler Blå Nivå
2018-10-19 22:15

Det är snart dags att spela matcher och då kan det vara bra att läsa på vad det är för regler som gäller.


Läs gärna igenom nedan. Vi spelar i blå nivå och har regler efter det.


Seriedirektiv Blå Nivå : Klicka här!

Matchledarhandboken: Klicka här!

Fullt trupp på en tisdag
2018-10-16 22:22

Fler bilder (+15) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg

Nu är fotbollen slut så då var det nästan full trupp på en tisdag. 


Daniel tog tag i dagens uppvärmning. Mage lovade Daniel att det skulle bli träning av. Blandade övningar bjöds det på. Samtidigt så värmde Petter upp dagens målvakter Zachris och Anton. 


Vi körde sedan McDonalds. Idag körde Thore en grundlig genomgång om varför vi gör McDonalds. Killarna körde på länge för att den skulle sitta ordentligt. 


Vi gick sedan över till McFeast. Det var ett tag sedan vi körde denna så även här förklarade vi hur det skulle gå till. Vi stannade upp ett par gånger och gick igenom detaljer som att man ska skjuta om det inte finns en öppen passningsväg. Vi förklarade att backens uppgift är att täcka passningen och inte skottet. Målvakten ska ta skottet. 


Vi körde sedan matchspel. Vi körde i ca 40 minuter. Vi stannade upp ibland för att vila och förklara matchsituationer. Det blev lite Hawaii spel på slutet så vi avbröt och avslutade med lite straffar. 


Gott jobbat idag killar!


//Bonny, Daniel, Petter, Thore och Henrik. 

Idrottsrabatten och Bingolotto Julkalender delas ut på tisdag
2018-10-15 09:09

På tisdagens träning så kommer vi att dela ut 4 st Idrottsrabatten och 1 st Bingologgo kalender till samtliga spelare.


Ni väljer om ni vill behålla dem själva och använda dem eller om ni vill sälja dem. Om ni säljer dem så behåller ni pengarna själva.


Se till att ni får med er era Indrottsrabatthäften och Bingolotto Julkalender hem från tisdagens träning!


Om någon kan och vill sälja flera så går det givetvis bra. Prata med Sofi Casselsten så löser vi det.


//Bonny.

Påminnelse om fotografering idag!
2018-10-15 06:43
Idag är det dags att ta lagfoto.

Kom ombytta i Svarta Matchkläder.

Vi samlas i Kulturhuset Björnen 18:30 för att fotograferas 18:45.

Ledare kommer i Å/K IBS Tröja..

Välkomna!
Mycket passningar!
2018-10-12 21:33

Fler bilder (+8) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg

Daniel drog igång dagens uppvärmning med diverse övningar. Blandat annat lite ben och magövningar. 


Medan Petter värmde upp målvakterna Hugo R och Anton så körde utespelarna passningsövningar två och två. Vi började med att bara passa fram och tillbaka. Sedan så körde vi att man slog en passning och sedan så skulle man vända sig om och springa till sargen bakom sig och röra golvet, vända tillbaka och ta emot en passning. Samma gjorde sedan spelare på andra sidan och så rullade det på. Efter ett tag så bytte vi till att man skulle passa och sedan lägga sig ner på golvet på mage och sedan resa sig igen snabbt för att ta emot en passning och sedan passa tillbaka. Vi tog lite dricka för att passa och sedan göra fyra höga upphopp och därefter ta emot passning och sedan passa tillbaka. 


Vi körde sedan en ny övning där man ställe upp på ett led i ena hörnet. Första man passar upp till en tränare på mittlinjen. Sedan springer spelaren i en vid båge över planen fram till slottet. Där får spelaren en passning tillbaka från tränaren och spelaren tar avslut på mål. Syftet med denna övningen är att man ska se detta som en matchsituation där man passar hem till back och tar ny position i anfallet och försöker göra mål. 


Vi körde sedan blixten där det går ut på att passa och gå upp i anfall med fart. Denna börjar sitta bra för killarna nu. 


Vi avslutade med matchspel och det ser tidvis riktigt bra ut i spelet. Det är kul att se hur killarna söker bra passningsvägar i sina anfall. 


Bra jobbat idag killar!


//Bonny, Daniel, Henrik, Petter och Thore 

Anfall, anfall, anfall ...
2018-10-09 21:50
Foto: Kenneth Fridström
Idag tog Hugo O hand om uppvärmningen som fick lite annorlunda inslag då vi hade placerat ut motståndarna i dagens träningspass. Uppvärmningen avslutades med passningar mot sarg för att hitta känslan för en bra pass.

Efter flera veckor av passningar, passningar, passningar och skott, skott. Var det dags att förena övningar, teori med praktik. Vi började med ett teoripass där vi som spelare fick komma med förslag på hur ett anfall skulle kunna gå till mot vårt stadiga motståndarlag (bänkar) som ställt upp sig inför träningen.
Många bra förslag kom fram under teoripasset så frågan var om det skulle fungerar i praktiken.

Anfallet bestod av två forwards och en center. Centern började med boll. Alla fick prova de olika positionerna. Med jämna mellanrum förflyttades bänkarna i sidled för att skapa nya vägar fram.

Roliga att se att killarna själva kom fram till bra uppspel som de sedan förverkligade. Både jag och Buster hade det tuff och efter några vänder saknade vi bollar. Buster var som ett såll. 

Vi avslutade med match och tydlig var att nu fick vi fart både på uppspelsvarianter och passningar. 

Grabbarna jobbade hårt idag och var riktigt svettiga. Trots det vill de avsluta med evighetsstafetten.

Detta var sista träningen i mindre grupp. Från och med nästa vecka förväntar vi oss fler på träningarna.

/Thore

Vill rikta ett stort tack till Kenneth som förgyller våra inlägg med bilder.Newbody blev en succé för lagkassan!
2018-10-07 07:28
Hej alla Newbodysäljare!

Starkt jobbat, vi sålde tillsammans 299 paket, ett snitt på 21 paket per säljare och en förtjänst till lagkassan på 11 063 kr!

Paketen ha kommit och finns hemma hos oss på Maglebyskogsväg 2, 265 72 Kvidinge. För er som inte hämtade i fredags går det bra att komma på söndag 7/10 mellan kl 10 och 14, alternativt på måndag 8/10 efter 18.00. När ni lämnat era paket vill jag att ni helst swishar den totala summan till 073-722 69 57, Anna Jönsson. Senast den 19/10 måste ni ha swishat så att jag kan betala fakturan. Om någon inte har möjlighet att swisha får ni höra av er så löser vi det. Skriv gärna ett sms när ni gjort swishen. 

Hälsningar Anna, Kalles mamma
Passning och passningar
2018-10-05 22:16

Fler bilder (+4) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg

Idag så körde vi en ny variant av uppvärmning. Det blev följa Hugo R. Hugo tog täten med klubba och boll och de andra fick följa efter. Hugo körde olika varianter av dribblingar och uppvärmningsövlingar. Bra jobbat Hugo. Samtidigt så värmde Petter upp målvakterna Melker och Hugo O.


Dagens första övning var Strömskott. Vi ställde upp två mål på kortsidan. Vi ställde sedan upp med tre led på mitten. Spelarna i led 1 får en passning från en ledare bakom målen. Spelaren tar emot bollen och gör avslut på mål A. Direkt efter startar spelare i led 2 får en passning från nästa ledare och väljer om han vill ta avslut i mål A eller B. Slutligen så startar spelare i led 3 och får en passning från ledare 3 och tar avslut i mål B. Detta är en målvaktsövning där de får mycket skott på sig. Det gäller att vara beredd med sidoförflyttningar då man inte vet var skottet kommer ifrån när spelare kommer från led 2. Vi såg att flera spelare gick rakt på mål istället för att röra sig i bågar. Går man rakt på mål så gör man det väldigt lätt för målvakten. Vi gick igenom detta och sedan blev det snygga bågar. 


Vi körde sedan Dubbelbåge som är en passningsövning. 

Vi ställer upp i två led på mitten.  Spelare A passar bollen till spelare B på andra sidan. A springer in i en båge mot mål och blir passad av B. A går på avslut på mål. Nu gör B samma sak med nästa spelare på tur. Åter så är det passningar och timing som vi jobbar med. Vi ställde ut en back för att visa att syftet med övningen är att spela bort en motståndare. Det snappade killarna upp bra. 


Vi såg att flera spelare hade lite svårt att skjuta i farten så vi körde en ny övning. Killarna ställde upp i ena hörnet på kortsidan. De springer upp mot mitten. En ledare petar fram bollen och spelaren tar den med sig och viker tillbaka in mot målet och tar avslut. Här får spelarna gott om tid att få kontroll på bollen.  Vi körde från båda hörnen för att både höger och vänsterskyttar skulle få samma förutsättningar. Det blev bättre och bättre. 


Vi körde sedan matchspel. Thore manade på om passsningar för fullt under spelet. Det som var roligt att se var att spelarna hade snappat upp att passningen från sida till sida öppnade upp spelet. Det fick vi se att båda lagen nu bemästrar. Riktigt kul att se!


Bra jobbat killar!


//Bonny, Thore, Daniel, Petter och Henrik. 


Anfall, pass och direktskott
2018-10-02 21:15
Foto: Kenneth Fridström
Vilket härligt gäng som var med på träningen idag. Medan jag hämtade koner och Buster i förrådet delade grabbarna helt spontant upp sig i två lag och började spela match. Skoj att se!

Hugo O höll i dagens uppvärmning. Många bra och nya rörelser. Vi avslutade uppvärmning med knäböj. 

Vi fortsatte dagens träning med passar och började även idag med att slå passar mot sargen. Vi började med kortare avstånd och utökade avståndet för att träna på hårda passar. Vi gick igenom grunderna för att göra en hård och bra pass. Övningarna gick superbra så vi krydda med skottövningar och använde flexen i klubban för att få till snärten i skotten. Nu blev det fart på skotten. Bra jobbat killar.

Vi gick igenom teori kring hur passarna kan öppna ytor och skapa möjligheter tilll att komma till skott och avslut. Därefter körde vi tre övningar där syftet är att öppna upp ytorna. Killarna har blivit riktigt bra på att slå passar så för att öka tempot gick jag som tränare in som försvarare och stressade killarna till att göra snabbare och hårdare passar som avslutades med direktskott på mål.

Vi avslutade träningen med att slå straffar på Buster. Vi kom överens om vilket hörn som gällde innan första straffläggare gick fram. Buster gjorde en bra insatts och spikade igen målet men fick dock känna sig besegrad när Hugo O som sista straffläggare målade.

Buster hade det tufft idag och var flera gånger chanslös i mål. 

Bra jobbat idag killar

//Thore

Tack för bilderna Kenneth
 
Mera blixten
2018-09-28 23:53
Foto: Kenneth Fridström

Idag så var det Daniel som höll i uppvärmningen som blandades upp med lite passningsövningar 


Samtidigt så värmde Petter upp dagens målvakter Elias och Anton. 


Vi värmde sedan målvakterna ytterligare med en runda McDonalds. 


Vi körde sedan Blixten som vi har kört innan. Det är en  uppspelsövning där man börjar från hörnet med att spelare X slår en passning upp till spelare A i mitten. A passar till spelare B mitt emot. X som började med bollen springer nu upp mot mitten och mellan spelare A och B. Spelare B passar X som passerar med fart och gör avslut på mål. Här gällde det åter att ha koll på passningarna att de går rätt och på golvet. Timing i när man ska passa är också viktigt. Vi växlade över så att vi körde från motsatta hörn så att höger och vänsterskyttar fick samma förutsättningar. När passningarna satt så funkade övningen hela vägen. 


Sedan så körde vi en runda med matchspel och killarna spelade bra. V var lite kort om spelare så Daniel och Petter hoppade in och stöttade i varsit lag. 


Bra jobbat idag killar!


//Bonny, Daniel, Petter och Thore. 

Anfall och direktskott
2018-09-26 12:30
Vi fortsätter att jobba på hur vi passar bollen. Vi poängterar hur viktigt det är att bollen rullar på golvet och inte studsar fram. Vi började med uppvärmning som Anton körde. En uppvärmning med mycket rörelse. Bra jobbat Anton.
Newbody
2018-09-22 22:47
Hej allihop!
Nu har vi bara några dagar kvar av försäljningen av Newbody. Det är viktigt att alla nu går in och registrerar sig via länken ni tidigare fått och lägger in sina beställningar. När man lagt in alla beställningar man fått så klarmarkerar man sig, så att jag kan se att ni sålt klart. SENAST onsdag 26/9 måste ni klarmarkera. Idag har vi enbart fyra säljare som lagt in beställningar, men de har redan tjänat ihop ca 4000 kr till lagkassan. Hjälps alla åt kommer vi att få ett bra tillskott.
Hälsningar Anna, Kalles mamma
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort