Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till P08

Träning (september - april)

Träningsstart September.

 

Match

Laget spelar matcher i Pojkar C Nordvästra Blå Nivå Poolspel (5-manna med målvakt).

Matcher kommer att spelas vid ca 6 tillfällen.


För preliminärt spelprogram Pojkar C Nordvästra Blå Nivå Poolspel: Klicka här!

Regler för Poolspel : Klicka här!

Makadamloppet 1/5 10:00
2018-04-28 12:55
Även i år så arrangerars Makadamloppet. 

Start1/5 10:00 
För de som är intresserade så kan man springa. 

Anmälan kan göras här:

Välkomna!
Sista träningen för säsongen
2018-04-18 21:45
Idag var sista träningen för säsongen. Vi fortsatte på tekniktemat. 
Idag fokuserade vi på att hålla kontroll på bollen i högt tempo i en hinderbana. När vi kört banan några gånger tog vi tiden för att få upp tempot. Genast blev det en övning med bra tempo. 

Nästa övning var "anfallaren" som vi kört på de tidigare träningarna. Vi gick kort igenom varför vi kör denna övningen. Övningen innehåller flera passningsmoment i högt tempo. Syftet är att förstå hur viktigt det är låta bollen rulla mellan spelarna för att utan boll förflytta sig snabbt till en ny bra position och ta emot en pass. Vi pratade om hur viktigt det är vi passar bollen, istället för att springa med den och försöka göra en soloinsatts. Det blir viktigare nästa säsong att låta bollen rulla mellan spelarna.

Vi avslutade med evighetsstafetten och idag blev det nästan en evighetsstafett. Det slutade med ett gäng grabbar som låg utmattade på golvet och en tränare som fick vänta 5 minuter innan han kunde informera om ungdomsavslutningen.

Detta var sista träningen för säsongen. Tack för en fantastisk säsong med mycket skratt, glädje och bra idrottsliga prestationer. Vi ses på ungdomsavslutningen den 25/4 kl 18. Kom i tid så vi kan komma igång kl 18:00. Samling 17:45 i entrén.

//Thore
En välspelad föräldrarmatch!
2018-04-15 07:32
Foto: Bertil Bebben Lindberg

Årets föräldrarmatch var dagens åtagande för killarna och efter en kort uppvärmning så drog matchen igång. Roger Jönsson hade lämnats sin plats och värvat in den välmediterade Emil Larsson som är en poängspottare av hög kaliber från Å/K IBS H3 lag. Så man kan väl säga att föräldrarna hade toppat upp laget ordentligt. Det var föräldrarna som kom igång snabbast och var heta från början och de fick in några bollar. När konditionen började tryta så tog killarna mer och mer tag om taktpinnen och jobbade sig in i matchen. Vi bjöds på snyggt spel, läckra mål och härliga målvaktsräddningar från båda lagen. Vi full tid så var det oklart vilka som hade vunnit efter viss förvirring i det obefintliga sekretariatet. 


Vi tog ett snack med de opartiska killarna och de förklarade att de hade vunnit med 7-6 så då går vi på det.


Tack för en härlig match!


Håll ögonen öppna om information om Ungdomsavsutningen 25/4 som kommer att skickas ut inom kort. 


//Bonny, Daniel, Henrik, Petter och Thore 

Highlights föräldrarmatchen
2018-04-15 07:05
Filmat av Bertil Bebben Lindberg 
Teknikträningen fortsätter
2018-04-11 19:00
Vi fortsatte idag med teknikträning. Vi började med "anfallaren". Alla spelare fick testa på att vara center. Övningen går till så här: Centern slår passen diagonalt över plan till högerbacken, spring hem i en båge mot högerbacken, får tillbaka bollen av backen, slår en direktpass till högerforward, springer in i slottet, får passen tillbaka av högerforwarden och skjuter direktskott på mål. Efter några rundor vände vi på anfallet. Detta är en bra övning som efterliknar ordinarie spel.

Som övning två gjorde vi fjärilen. Vi ställde upp fyra och fyra. Övningen går ut på att passningarna ska vara snabba och direkta. Vi kryddade övningen med en som jagar i mitten.

Som sista övning spelade vi match, men där man vinner genom att hålla bollen inom laget, med så många passar som möjligt. Viktigt här är att man håller sin position och skapar möjlighet att bli passningsbar.

Vi avslutade med evighetsstafetten. Tuff kamp då vi börjar få kläm på att göra snabba byten.

Bra jobbat idag killar. Ni gjorde en fantastisk bra träning idag

//Thore
P08 gick obesegrade genom Ditec Falkenberg Ungdomscup!
2018-04-08 20:26

Det var ett decimerat men oerhört taggat manskap på nio spelare som åkte till Ditec Falkenbergs Ungdomscup idag. Bara nio spelare, skulle killarna orka med det? På spelschemat stod Munka Ljungby som brukar vara tuffa att möta, Pixbo Wallenstam som är ett känt lag med en stor ungdomsverksamhet samt Kustens IF som vi inte hade koll på. Det skulle bli spännande att få möte Pixbo Wallenstam och Kustens IF för att mäta oss med dem. Extra kul för dagen var att det var flygande byten och det hade vi inte provat på tidigare.

Highlights Ditec Falkenbergs Ungdomscup
2018-04-08 20:20
Filmat av Bertil Bebben Lindberg
Idag kom Rävarna på besök!
2018-04-07 07:34
Foto: Bonny Lindberg

Idag så värmde Petter och Daniel upp målvakterna medans Bonny och Thore körde Rävarna med utespelarna. Rävarna är nästan som Vargen. Varje spelare har varsin boll och man ska försöka slå ut motståndarnas bollar samtidigt som man ska bevaka sin egen. Man har dessutom en mindre ruta att röra sig i. När man blev utslagen så fick man jogga runt planen för att hålla igång. Vi körde ett par gånger och vi fick se en taktik där killarna stod stilla och bevakade bollen. Då la vi till att man var tvungen att röra sig hela tiden med bollen och så blev det nya taktiker som kom fram. 


Vi körd  därefter något som vi kallar Fjärilen. Man ställe  upp 4 spelare i ek fyrkant. Spelarna ska nu snabbt spela bollen kontrollerat på marken i ett mönster av en fjäril. Spelare ett passar rakt till spelare två till vänster om sig. Spelare två passar till spelare tre diagonalt på andra sidan som passar rakt till spelare fyra. Han spelar sedan bollen diagonalt över till spelare ett igen och så rullar det på i ett högt men kontrollerat tempo. Det gäller att få till så många One-touch passningar som möjlig i rad. Vi vände sedan håll så att de fick testa på det också. 


Vi avslutade med matchspel. Idag så satt vi ihop de som ska spela Cup på söndag i ett lag och i andra laget så var det Maximilian och tränarna. Det blev en tuff match!


Bra jobbat idag killar!


Nu laddar vi för  söndagens Cup i Falkenberg!


Samling där 08:30. Mer info om Cupen finns här:


http://www.akibs.se/nyheter/?ID=105538&NID=428014


//Bonny, Daniel, Petter och Thore. 

Ängelholm Outdoor
2018-04-05 11:02

Intresset för Ängelholm Outdoor var stort och vi har hamnat i ett läge som vi inte ville. Det är 11 som är anmälda och man ska vara ca 7 i ett lag för att få lagom speltid. Så antalet anmälda passar väldigt dåligt in…

Vi vill åter påpeka att Outdoor är en icke sanktionerad turnering som inte har något med Å/K IBS att göra.

 

Vi har snackat lite med några föräldrar och har kommit fram till följande.

Vi tränare kör ett lag som vi tidigare sa med våra barn(Albin, Hugo O, Hugo R, Melker & Zachris).

Det är då 6 spelare(André, Anton, Casper, Elias, Jakob & Kalle) över som kan göra ett eget lag om man vill. Ni behöver få fram några som vill vara ledare för dessa spelare och driva detta laget.

 

Prata ihop er och bestäm hur ni vill göra.

Teknikträning och evighetsstafett
2018-03-28 20:10

Fler bilder (+9) >>
Fokus för dagen var teknikträning. Både att ha kontroll på bollen men också att hålla bollen inom laget.
 
Idag höll Hugo O i uppvärmningen. Vi avslutade uppvärmningen med toaletten. Ja så kalla killarna övningen. Vi brukar kalla den för jägarställningen.
 
Första övning för dagen: Slå en hård och bra pass upp till mitten av plan, spring längs sargen och ta emot passen igen i farten och därefter prickskjuta i litet mål. Vi körde övning från båda sidor så att man fick träna både på backhand och forehand. Vi kallar övningen för skarven. Då det är en skarvpassning man slår. 

Nästa övning gjorde vi i par. Målet med övningen är att förvara och behålla bollen. Spelare 1 ska ha kontroll på bollen samtidigt som spelare 2 ska försöka ta bollen. En bra övning där målet för spelaren är att våga hålla i bollen. Efter att vi hade bytt med varandra så att alla hade provat mot varandra delade vi upp oss i två lag.

Nu var det dags för spel men målet var inte att göra mål utan att behålla bollen inom laget så många passningar som möjligt. En övning som till början kändes lite främmande för killarna då man inte vann genom att göra mål utan att uppnå så många passningar som möjligt. Ena laget fick som mest ihop 8 passningar. Bra jobbat.

Vi avslutade med evighetsstafetten. Två lag tävlar mot varandra att springa runt i en cirkel. Man börja mitt för varandra och det gäller att komma ifatt motståndarlagets löpare. Nu växte hornen fram och jakten tog fart. 

Alla killar gick till duschen riktigt andfådda idag

Bra jobbat killar. Ses på onsdag 

//Thore      

Ditec UngdomsCup Falkenberg 8/4
2018-03-20 17:58
Då var det klart att vi spelar i Ditec UngdomsCup i Falkenberg. 

Samling 08:30 Tångaskolan. 

Spelprogram:
09:25 - 09:55 Åstorp/Kvidinge IBS - Munka Ljungby IBK
10:15 - 10:45 Pixbo Wallenstam IBK 1 - Åstorp/Kvidinge IBS
11:05 - 13:35 Kustens IF - Åstorp/Kvidinge IBS

Ditec Falkenbergs Ungdomscup 2018
PLATS
Tångaskolan 
PRISER KLASSER
Kämpande klasser (födda 2006-2009): Tre matcher per lag
Samtliga klasser spelas med fem utespelare och målvakt
Cupen är sanktionerad av Svenska Innebandyförbundet

PLAN & Mål SPELTID
07-09 spelar på 15x30m och mellanstora mål (90x120cm)
2 x 10 minuter (2 x 12 minuter i slutspelet)

SPELFORM
Tiden stoppas endast vid mål de sista två minuterna i sista perioden Timeout är inte tillåten
I de kämpande klasserna erhåller alla spelare en deltagarmedalj

Kiosk med bl a kaffe, läsk, godis och korv kommer att vara öppen under turneringen Vi kommer även att sälja lunchpaket via förbeställning.

Vi blir 9 spelare så det blir mycket speltid. 
Albin Brendheden
Elias Schüler
Hugo Olsson
Hugo Rundbäck
Jakob Notelius
Kalle Jönsson
Liam Wetterlöv
Melker Camper
Zachris Lindberg

Paus av onsdagsträningar
2018-03-20 09:33
Nu har våren kommit även om det inte syns på vädret men nya aktiviteter har börjat komma. Då flera av våra spelare nu har börjat med fotboll så ställer vi in onsdagsträningar från och med nu. Ingen träning nu på onsdag alltså. Fredagar kör vi på som vanligt. 

Jag har pratat ihop mig med Joakim Eklund som är tränare i P07 och för de som vill forsätta med innebandy så är vi välkomna på deras träningar. Ni kommer inte att få några kallelser till dessa träningar utan det är bara att dyka upp.
Tisdagar 17:45 Kvidingehallen
Torsdagar 16:30 Kvidingehallen
Konditionskrävande träning
2018-03-16 20:02

Fler bilder (+4) >>
Foto: Bonny Lindberg
Vi började med två joggingvarv sedan så körde vi en uppvärmning med löpning över hela planen och skott. Vi körde med ett led i varje hörn diagonalt för varandra. Vi körde sedan liknande fast med passning av tränare. Här fick killarna höga bollar som de fick öva på att ta ner. Viktigt att veta är att man inte får hoppa när man tar emot en boll. Det blev lite tixit för killarna men nyttigt att öva på. Vi körde sedan vidare där de två och två fick jaga upp mot mitten och försöka vinna bollen av varandra och sedan göra mål. 

Sedan så körde vi matchspel. Det var en konditionskrävande träning idag så killarna blev trötta på slutet så vi avslutad  med lite straffar. 

Bra jobbat idag killar!

//Bonny, Daniel och Henrik 
Ugglebadet lördagen 17/3
2018-03-15 07:14

Hej alla föräldrar!

Nu är det snart dags för vår träff med våra innebandykillar och deras familjer.

Vi har hyrt Ugglebadet i Perstorp lördagen den 17/3.  Detta till en kostnad av 300:- per familj.

För er som inte har betalat ännu så Swisha snarast på telefonnummer: 0736504724
Om där blir ett överskott utöver hyran så kommer de resterande pengar gå till lagkassan.

Vi har hela badet för oss själva från 17.30 till 21.00 och vi har extra beställt uppvärmning av ena poolen till 35 grader så även de vuxna kan bada;).

Kiosken har öppet under besöket och där kan man köpa mat och dryck etc..
Man kan även plocka med egen matsäck om man vill men ingen alkohol är tillåten.


Mvh
Mårten o Roger

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort