Välkommen till P08

Träning (september - april)

Träningsstart September.

 

Match

Laget spelar matcher i Pojkar C Nordvästra Blå Nivå Poolspel (5-manna med målvakt).

Matcher kommer att spelas vid ca 6 tillfällen.


För preliminärt spelprogram Pojkar C Nordvästra Blå Nivå Poolspel: Klicka här!

Regler för Poolspel : Klicka här!

Fredagsträning
2018-02-16 19:00

Fler bilder (+4) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg
Efter uppvärmningen fortsatte vi på samma tema som i onsdags. Målvakter idag var Albin och Alve.
Vi började med diagonalen och för att tvinga spelarna att ta emot bollen agerade Thore och Petter backar. Tappade anfallaren kontrollen över bollen vid mottagandet klev backen in och slog bort bollen.
Därefter körde vi McFeast. Passar och överlämningar är dåliga och tempot är lågt. Här behöver vi öva mer och få upp tempot. Vi fortsatte med matchspel. Innan spelet repeterade vi teorin kring fasta situationer.

Bra jobbat killar. Nu håller vi helg.

Nästa vecka håller vi sportlov och kommer därmed inte ha några träningar. Vi ses igen den 28 februari.

//Thore, Henrik, Petter
Warbergsläger 2018
2018-02-16 18:45
Här kommer information om ett trevligt och utvecklande innebandyläger.

Warbergslägret arrangeras av Warberg innebandyclub. Huvudarena för lägret sedan några år tillbaka är Sparbanken Wictory Center. Man bor, äter och tränar i Sparbanken Wictory Center som ligger vid Håstens IP. Fokus är innebandyträning men även att skapa kontakt med andra likasinnade med diverse roliga aktiviteter både inom och utomhus. Sista dagen avslutas med en SSL-turnering.

Lägret för barn födda 06-08 är V. 25 med möjlighet till dagläget. (Alltså att bara vara med på aktiviteterna under dagen och sova hemma)

Finns intresse för detta så vänd Er till oss ledare!

Läs mer härFasta situationer
2018-02-14 21:15
Foto: Bertil Bebben Lindberg
Idag inledde vi med ett lite längre snack kring helgens matcher och hur vi hjälper/peppar varandra som ett lag och hur viktigt det är att vi hjälps åt i med och motgång. Vi pratade även om hur viktigt det är att vi fortsätter att spela vårt spel med passningar. Vi kan inte göra solo-insattser hur gärna vi än vill göra mål. 
Efter ett långt snacka fälldes kommentaren: -Nu är det dags för uppvärmning och spel, enligt Melker och fick ett instämmande ja från grabbarna. 

Grabbarna gjorde själv uppvärmningen.
Vi startade dagens träning med MC Donalds med fokus på tempo och superbra kompispassar. Efter lite drickapaus gick vi över till diagonalen. Här är det väldigt viktigt att kunna ta emot passen och inte låta bollen studsa på klubbladet och bli åtkomlig av motståndaren. Här slarvade killarna och för att få skärpa gick Thore in som back och tog bollen om man som anfallare inte hade kontroll på bollen.

Under inledande snacket hade vi pratat om fasta situationer och vem gör vad. För att göra det matchlikt men ändå skilja på att man inte gjort fel kom vi överens om att domaren (Thore) skulle blåsa två signaler och säga frislag höger eller vänster. Vi fokuserade bara på anfallande frislag. Vid första tillfället gick vi igenom grunduppställning. Försvarande forwards bygger muren och backarna letar upp motsvarande anfallare. Icke felande laget ställer upp sig för att kunna ta en pass och skjuta ett direktskott. Viktigt för det icke felande laget är att en spelare ska göra det svårt för målvakten att se frislaget.

Vi avslutade träning med lite eftersnack kring hur vi beter oss på plan och har åsikter om domarens domslut. Matchen döms av domaren och har inte domaren blåst fortsätter matchen. Har domaren blåst och påpekar en förseelse så accepterar vi domslutet. Vi ska inte lägga energi på ha åsikter om domarens domslut utan fortsätta att spela vårt spel

Bra jobbat idag killar. 

//Thore, Henrik.

Highlights Poolspel i Helsingborg
2018-02-11 11:09
Filmat av Bertil Bebben Lindberg 
Massor med mål!
2018-02-10 20:47

Fler bilder (+22) >>
Foto: Kenneth Fridström

Det var taggade killar som kom till Helsingborg för poolspel idag. 


Första matchen stod mot FCH. Vi tog kommandot direkt och gick hela vägen till 0-5. Sedan gjorde vi även 1-5 via ett självmål. Så det var full pott i första perioden. I andra så släppte vi in FCH i matchen lite och den slutar 4-8 till oss. Bra spel av killarna. 


Vi hade sedan en lång paus till nästa match. Vi såg till att spelarna fick lite mat i kistan. Sedan så hade vi lite tävlingar. Vi hade tre lag. Spelarna, tränarna och föräldrarna. Första tävlingen var ett slags memory. Det gällde att vända kort i nummerordning. Denna vann föräldrarna tätt följt av tränarna och sedan spelarna. Nästa tävling var ett pussel. Det gällde att bygga en kvadrat av olika pusselbitar. Detta var en utmaning för samtliga lag. Men det blev en tajt fajt mellan tränarna och spelarna. Tränarna vann med 5 sekunder över spelarna. Drygt 4 minuter efter kom föräldrarna. Dagens bottennapp! Efter mycket spänning och skratt så var vi laddade för nästa match. 


Vi drog igång med full fart mot Engelholm. Vi gör 1-0 och det känns som att vi har bra kontroll på matchen. Men Engelholm vill något annat. Det kvitterar och drar ifrån till 1-4 innan första perioden är slut. Luften går ur killarna helt. Det blir sura miner och en del av killarna gråter. Vi försöker peppa i pausen och lyfter fram att vi ska spela med glada miner. Men det funkar tyvärr inte. Vi fokuserar på fel saker och kommer inte upp i vår normala standard. Trots att killarna spelar med hängande huvud så spelar vi 0-0 i sista perioden vilket är helt ok mot ett så bra lag som Engelholm var idag. Fast det kändes som att vi gjorde dem bättre för att vi inte gjorde jobbet.


Dagens sista match stod mot FCH igen för att Landskrona hade dragit sig ur pga sjukdom. Vi lyckade göra 1-0 efter någon minut och här stod matchen och vägde ett par minuter och killarna kom inte riktigt igång då det var lite hängande huvuden från förra matchen. Sedan så bara släppte det och vi gick upp till 5-0 innan perioden var slut. Nu var det glada killar i pausen. Vi trummade på och matchen slutar komfortabelt med 9-0. 


Summering av dagen är att våra killar är ruskigt bra i medgång men inget vidare i motgång. Vi tränare får nog säga att det är bra att killarna får öva på att förlora lite. Här har vi mycket att jobba på. Vi snackade mycket om hur vi ska hjälpa och peppa varandra när vi ligger under. Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag. Det som låg på plussidan idag var att vi bjöds på flera backmål! Vi lyckades att göra backarna delaktiga i en större del av anfallsspelet. Det var riktigt bra!


I det stora hela gör killarna ett riktigt bra poolspel!


Bra jobbat idag!


//Bonny, Daniel, Petter, Henrik och Thore. 


Halv McDonalds med dubbelpass
2018-02-09 18:29
Foto: Bertil Bebben Lindberg

Vi började dagen med ert par joggingvarv. Sedan så joggade vi med boll och klubba och passade oss själva i sargen. Vi körde på båda hållen. Vi gick sedan över på att passa bollen två och två. Samtidigt så värmde vi upp dagens målvakter Noah och Alve. 


Vi körde sedan en övning som vi inte har kört på ett tag. Det är en halv McDonalds med dubbelpass. Spelarna ställer upp i ena hörnet. Man börjar som en McDonalds och får en passning av en tränare från motsatta hörnet. Spelaren tar skott och backar sedan snabbt ett par steg och får en ny passning från andra hörnet av en annan tränare och tar ett nytt skott. Syftet med denna övningen utöver vad den vanlig McDonalds gör är att komma upp på tå och snabbt kunna förflytta sig för ett nytt skott typ som att ta en snabb retur. 


Vi körde sedan matchspel. Vi var bara 9 utespelare så vi körde 5 mot 4. Det blev mycket spel vilket killarna verkade uppskatta. Killarna kämpade på riktigt bra så det ser bra ut inför morgondagens matcher. 


Bra jobbat idag killar!


//Bonny, Daniel, Petter och Thore. 

Poolspel Lördagen 10/2
2018-02-08 19:30
Foto: Kenneth Fridström
Nu är det dags för match igen!

Vi samlas 10:45 i  Norrehedshallen i Helsingborg.

Spelprogram ser ni nedan.
Arrangör:
FC Helsingborg
Speldatum: 2017-02-10
Hall:
Norrehedshallen, Helsingborg

11:15 FC Helsingborg 08-1 - Å/K IBS
12:00 FBC Engelholm 07 1 - IBK Landskrona
12:45 IBK Landskrona - FC Helsingborg 08-1
13:30 Å/K IBS - FBC Engelholm 07 1
14:15 IBK Landskrona - Å/K IBS
15:00 FC Helsingborg 08-1 - FBC Engelholm 07 1

Till match så ska ni ha med er Svart Matchtröja, Vit Träningströja, Träningsbyxa och strumpor som ni har fått genom klubben, glasögon, klubba, skor och vattenflaska. Ta gärna med någon frukt som ni kan äta mellan första och andra matchen.

Ta även med ett härligt energifyllt innebandyhumör!
McDonalds och McFeast
2018-02-07 20:05

Fler bilder (+8) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg

Idag så värmde vi upp utespelarna med vargen samtidigt som vi värmde upp dagens målvakter Maximilian och Hugo O. 


Vi körde sedan en runda McDonalds. Det var lite sega fötter så vi fil stanna upp och driva upp tempot. Sedan gick det bättre. 


Vi körde sedan McFeast. Det var ett tag sedan så vi behövde friska upp minnet lite på den. 


Vi avslutade med matchspel. Vi var snudd på tre hela femmor så vi körde med tre femmor. 


Bra jobbat idag killar!


//Bonny, Daniel, Henrik och Thore 

Motorik!
2018-02-02 20:25

Fler bilder (+4) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg

Idag så körde vi igång med lite teknikträning. Vi satte upp konor zickzack i två rader från mitten och in mot målet. Här skulle killarna springa med små snabba steg mellan konorna för att sedan ta emot en passning som de skulle ta direktskott på. Efter skottet så bytte spelarna led. Syftet med denna övningen är att få igång motoriken samt att lära killarna att lyfta blicken för att kunna a ta emot bollen.  Här finns lite att jobba på märkte vi även om det blev bättre och bättre medan vi körde. 


Vi körde sedan Diagonalen som vi har kört ett par träningar nu. Det börjar bli bättre och bättre. Men vi slarvar lite med passningarna ibland och ställer till det för kompisen som ska ta emot passen.  Lite mera fokus i leden så hade detta kunnat bli riktigt bra. Vi får kämpa vidare med denna ett tag till. 


Sedan var det dags för matchspel. Vi körde på tre femmor och hade högt tempo i spelet. Killarna krigade på bra både utespelarna och målvakterna!


Bra jobbat idag killar!


//Bonny, Daniel, Henrik, Petter och Thore. 

Trippeln!
2018-01-31 20:08

Fler bilder (+9) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg

Idag så började vi träningen med två joggingvarv. Sedan så körde vi vargen för utespelarna. Det är en övning som vi inte har kört på ett tag. Det går ut på att spelarna har en boll var som de ska gå runt och dribbla med. Samtidigt så finns det flera Vargar som har i uppgift att knycka bollen från spelarna. Om man blir av med bollen så ställer man sig bredbent och väntar på att man ska bli befriad av an annan spelare som rullar bollen mellan benen. Samtidigt så värmde vi upp dagens målvakter Noah och Casper. 


Vi körde sedan en ny övning som vi kallar "Trippel". Vi ställde upp spelarna i tre led vid sidan om målet. Led ett skulle springa en kort sträcka och runda en kona tillbaka mot mål och sedan få en passning av tränare 1 och ta ett direktskott på mål. Led två skulle springa en lite längre sträcka runda en kona tillbaka mot mål och få en passning av tränare 2. Led tre skulle springa upp till mitten och få en passning av tränare 3 för att sedan gå på friläge mot andra målet. Inte nog med det. Alla tre leden startar samtidigt.   Det var lite svårt i början men så är det med alla nya övningar. Det som vi din påminna om var att hålla klubban med två händer. Flytta sig så att man kan ta skott direkt. Framförallt så ska man titta på den som ska passa bollen så att man kan läsa av var man ska stå för att kunna ta emot bollen och skjuta. Vi nötte in denna övningen ordentligt. 


Sista 20 minutena så spelade vi. Vi var tre hela femmor så vi roterande med 1,5 minuters byten. Det var bra spel från samtliga formationer. 


Bra jobbat idag killar!


//Bonny, Daniel, Henrik, Petter och Thore 

Diagonalen och straffturnering
2018-01-26 19:47
Foto: Bonny Lindberg

Vi började dagens träning med två lugna joggingvarv. Vi körde sedan igång med övningen som vi körde i onsdags. Vi kallar den för diagonalen. Den går ut på att man ställer upp i två led diagonalt mot varandra över hela planen. Första spelaren börjar springa utan boll och får en pass från spelaren i den motsatt diagonala kön. Spelare ett tar emot passen och tar avslut på mål. Därefter springer spelaren som slog passningen upp mot mitten för att nu ta emot en massa från andra sidan och sedan ta avslut på mål. 

Det som är viktigt är att man inte stannar när man tar emot passningen och att man håller bollen tätt vid klubban när man har tagit emot bollen. Låter man bollen komma för långt ifrån sig så ger man motståndaren i en matchsituation chans att ta bollen. Det vill vi ju inte. Vi rullade på denna från både höger och vänster hörn för att både vänster och högerfattade skulle få träna på båda hållen. 


Vi gick sedan över på matchspel. Vi spelade på länge och killarna skötte det bra. 


Vi avslutade med en liten straffturnering. Det som är viktigt när man lägger straffar är att man hela tiden måste rulla bollen framåt. Man får alltså inte stanna bollen eller dra den bakåt. Det blev en tajt turnering. Först vann det vita laget och sedan det röda. Målvakter för dagen var Zachris och Alve. 


Bra jobbat idag killar!


//Bonny, Daniel, Henrik och Petter. 

Onsdagsträning
2018-01-24 23:17
Foto: Bertil Bebben Lindberg
Idag började vi träningen med en kombination av uppvärmning och bollkontroll. Övningen är väldigt snarlik Mc Donalds. Skillnaden är att man möter bollen i löpriktningen. Övning kräver både att man ger en bra pass, att man möter bollen och att man skjuter i farten. Killarna var snabbt med på övningen och det blev många bra passningar och skott. Målvakter idag var Wilmer och Elias. Efter uppvärmningen delade vi upp grabbarna i två lag och körde matchspel. Under matchen tränade vi på några fasta situationer, frislag från baslinjen i egen zon, mittzon och frislag framför mål.

Bra jobbat killar

//Thore, Petter, Daniel, Henrik 
Rejäl uppvärming
2018-01-20 00:02

Fler bilder (+8) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg
Idag så hade vi en ny kille som heter Maximilian som provade på. Vi hälsar honom varmt välkommen!

Vi började med en rejäl uppvärmning som Daniel tog tag i. Målvakter för dagen var Zachris och Noah. Vi la alla bollarna i mitten och så satte vi målvakterna i varsitt mål. Spelarna ställde upp på ett led och tog bollen med sig och joggade fram mot målvakten på ena sidan och lobbade in bollen med ett enkelt uppvärmningsskott. När spelaren hade skjutit så vände man upp mot mitten och tog en ny boll och gick mot målet på andra sidan. En bra övning där både målvakter och utespelare blev ordentligt uppvärmda.

Vi körde sedan lite stafetter där killarna fick kämpa om bollen på olika sätt. killarna ställde upp i varsitt led vid sidan om målet. Daniel slog upp bollen mot andra målet och spelarna fick kämpa om att komma först till bollen och sedan försöka göra på andra sidan. I nästa runda så körde vi samma sak fast spelarna stod med ryggen vänd mot målvakten när bollen slogs upp i banan. Vi avslutade med att en spelare slog upp bollen själv och han blev sedan jagad av en annan spelare. Vi avslutade med lite McDonalds. Under uppvärmningen så fick Kalle kliva av pga sin onda häl. Kalle får vila en vecka nu för att se om det blir bättre. Vi håller tummarna för att det ska bli bättre snabbt så att Kalle snart kan vara med igen.

Därefter så körde vi matchspel. Vi var bara 10 utespelare så det blev inga byten och det var trötta spelare som klev av när träningen var slut idag.

Bra jobbat idag killar!

//Bonny, Daniel & Petter.
Vi övade på frislag
2018-01-17 19:26
Foto: Bertil Bebben Lindberg

Vi drog igång träningen med lite enklare uppvärmning. Vi körde sedan McDonalds och McFeast så att målvakterna Melker och Albin skulle komma igång ordentligt. 


Vi körde sedan spel resten av träningen. Vi stannade upp spelet och gick igenom frislag. Att man ska vara två vid bollen. Vi pratade även om varför man ska ha en spelare framför målvakten. För det första är det för att skymma målvakten så att den inte ser bollen. Det är såklart lättare att göra mål på någon som inte ser. Den andra anledningen är att man kan slå in en retur. Vi provade detta några gånger för att öva.


Killarna kämpade på riktigt bra!


//Bonny, Daniel, Henrik, Petter och Thore. 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort