Träningsmatch mot Engelholm FBC
2021-09-14 23:12

Vi blev inbjudna att spela träningsmatch i Ängelholm. Vi antog utmaningen som en bra test hur vi ligger till mot ett lag som spelar en nivå upp i serien och som är kända för att hålla hög nivå.

Vi hade inte alla våra spelare tillgängliga idag så Nathalie och Leah hoppade in och hjälpte oss så vi kunde spela. Vilket dom gjorde bra.

Vi fick dock en dålig start på matchen där vi inte alls var med från start utan FBC gjorde 1-0 redan efter 20 sek och sedan 2-0 efter 40 sek. Så en chockstart. Vi stod passiva oc tittade vad dom gjorde. Sedan fck vi låna bollen och hade några bra anfall som dock inte gav resultat.

Men med 14:26 på klockan så får Leah tag på bollen och och rusar mot målvakten och sätter 2-1.

Perioden slutar 2-1. Vi fick även info i eferhand av vår statistikasnvariga under matchen (Niclas Olsson) att vi lyckades att slänga in 5 st "indianare" till motståndarna så det var dags att börja spela innebandy.

Andra perioden började ungfär som första med 3-1 efter 44 sek, sedan 4-1 efter 4:33. Sedan har vi någa anfall som är nära att resultera i mål men bllen vill inte riktigt vår väg. Vi spelar för stressat och slänger gärna bara iväg bollen, detta är ett resultat av att FBC är duktiga på att vara på rätt ställa så dom gör det svårt för oss.

När klockan står på 10:54 så åker Mimmi på en utvisning för hårt spel.

Tyvärr gör FBC deras jobb effektivt och gör mål redan när klockan slår 10:54 så nu står det 5-1, det börjar se väldigt jobbigt ut.

Men nu börjar det helt plötsligt fungera i vårt passningspel och vi börjar spela enkelt och snabbt vilket snabbt ger resultat.  Kl 11:05 skjuter Amanda T ett skott från högerkanten som letar sig in bakom målvakten så nu står det 5-2. Detta gav nu mersmak så redan efter ytterligare 49 sek så får vi ett fint klapp klapp spel som gör att Amanad T kan få in 5-3 också. Nu är vi på gång och och redan när klockan står på 14:38 är hon framme igen och gör 5-4 efter att Agge skjutit och bollen går rakt ut till Amanda T som snabbt slår in den innan målvakten hinner över. Nu känner vi vittring och mer energi. Peroden slutar 5-4 med endast 1 st "indianare" till motståndarna

Vi start tredje perioden med en klar känsla om att detta går att vinna så länge vi tar det lungt i försvaret och spelar enkelt.  6 minuter in i tredje så får Filippa tag på bollen och tar ett bra skott som går in och nu står det 5-5 ! Vilken upphämtning vi gjort.

Vi fortsätter nu med flertalet bra anfall men lyckas inte överlista målvakten fler gånger. Men FBC lyckas göra 6-5 med 08:43 på klockan som står sig matchen ut trots många anfall på båda håll.

Matchen slutar 6-5 till Engelholm och vi kan se att vi gjorde 0 st "indianare" till motståndarna i 3:e perioden.

Sammanfattningen är att vi börjar svagt och låter FBC få övertaget men jobbar oss in i matchen och är ganska nöjda med hur det blev till slut trots förlust.

Vi tackar Engelholm FBC för en trevlig träningsmatch.