Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy
Pojkar 08

Välkommen till P08

Träning (Augusti- April)

Tisdagar 18:00- 19:30 i Kvidinge Sporthall

Fredagar 16:30 - 17:45 i Åstorps Sporthall.

Träningsstart 31/8.


Match

Laget spelar matcher i Pojkar B Nordvästra Blå Nivå Poolspel (5-manna med målvakt).

Matcher kommer att spelas vid ca 6 tillfällen.


För preliminärt spelprogram Pojkar B Nordvästra Blå Nivå Poolspel: 

Seriedirektiv Blå Nivå : Klicka här!

Matchledarhandboken: Klicka här!

Inställd föräldramatch
2019-04-26 07:13
Då flera är ute på andra äventyr idag så ställer vi in föräldramatchen. Vi pausar den helt enkelt. 

Vi försöker hitta en ny tid nästa vecka!
Avslutning på säsongen
2019-04-23 15:09

Torsdagen den 25:e april 18:00 har klubben ungdomsavslutning i Sporthallen. 

Vi samlas 17:45!!!


Då vill vi att alla har på sig sin svarta matchtröja. Efter avslutningen ska tröjorna lämnas till ledarna.

I år är det viktigt att ni kollar igenom era tröjor innan ni lämnar tillbaka dem om de är skadade eller slitna tröjor så att vi kan beställa nya i god tid. Vet ni redan nu om ni behöver andra storlekar på era matchtröjor så meddela det gärna samtidigt.

Inmarschen kommer att starta 18:00 via gaveldörren i hallen (regnar det får ni gå via läktaren-trappan-korridoren vid omklädningsrummet och vidare ut på plan). Minsta lagen börjar och resten följer efter (kom i tid).  

Väl inne i hallen går man ett vänstervarv och sedan samlas alla lag och ledare i mitten (huller om buller) så vi kan ta ett kort på alla barn/ungdomar/ledare. 

Efter det bryter vi upp och lag som spelar i röd serie tågar ut och upp på läktaren. Övriga lag ställer upp sig på led precis som vi brukar.

När vi väl är uppställda kommer vi även i år att fråga ut ledaren innan laget får gå fram och ta emot sin plakett. När efter alla är klara marscherar lagen ut och upp på läktaren. Väl där uppe får man ta en korv med bröd inklusive dricka
 
Efter det är det "röda" lag som marscherar in och ställer upp sig. 

Samma visa här att vi frågar ut först innan utdelning av plaketter och priser.

OBS, även i år behöver vi hjälp med korvutdelning, bra om en från varje lag kan vara behjälplig. Dessa personer anmäler sig hos Berit, Jenny eller Helena på plats.Fredagen den 26:e april 16:30 i Åstorps Sporthall så utmanar killarna föräldrarna i en föräldramatch.


Vi avbryter nu en härlig säsong med träningar. Ingen träning denna veckan alltså.


För er som vill träna extra så har P07 öppen träning på torsdagar. Se separat inlägg.


//Bonny.

P07 laget bjuder in till öppen träning under sommaren
2019-04-23 14:16
Vi kör öppen träning i maj-juni där alla P08, P07 och P06 är välkomna (samt tränarna). Har ni några syskon som klarar av att spela match + flygande byten så är dem också välkomna.
Är det någon av tjejerna som vill vara med från flicklagen så är de givetvis också välkomna.

Målet är att försöka bli runt 22st så att vi kan spela 3x15 varje torsdag med 2 målvakter.

Torsdagar 17.00-18.30 i Åstorps sporthall. 
Skulle vi märka att intresset är lågt så ställer vi in dessa passen.

Välkomna!
Tisdagens träning är inställd.
2019-04-15 20:34
Vi ställer in tisdagens träning pga tränarmöte med planering inför nästa säsong.

Vi ska försöka få till en föräldramatch innan vi slutar för säsongen men vi återkommer med det under veckan.

Mer info när vi tar sommarlov kommer i veckan.
Anfall och bollkontroll
2019-04-09 22:30
Ladda album (+14 bilder) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg

Idag gjorde vi repris på förra tisdagens övning med löpning i högt tempo. Första delen av löpningen rakt fram för att i slutet dribbla och detta utan att titta på bollen. Här ska man titta upp och ha kontroll över var medspelaren är.

 

Vi gjorde sedan en ny övning för att träna på anfall med snabbt avslut. Forward har fått pass av backen och springer snabbt ner i hörnet i anfallszon. Med i löpningen är centern som stannar i slottet. Forwarden slår en hård pass in i slottet där center avslutar med ett direktskott. Här är det viktigt som forward att fokusera på var är min medspelare (center) medan jag springer så fort jag kan med bollkontroll ner i hörnet. Så fort jag passerat motståndaren (bänken) ner i hörnet slår jag en perfekt pass till centern i löpsteget.

 

Vi avslutade med Outdoor-spel, evighets-staffett samt sifferbandy.

 

Bra jobbat idag killar.

 

Nästa tisdag håller vi påsklov.

 

//Thore

Evighetsstafetten!
2019-04-06 18:18
Ladda album (+26 bilder) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg

Fredagens träning bestod i vanlig ordning av en uppvärmning. 


Nu var det dags för en ny övning som vi inte har kört. Evighetsstafetten! Killarna ställde upp i två led på mitten ett led på varje sida. Spelarna ska nu springa runt planen en från varje led och runda målen. De ska ha med sig varsin boll så det gäller att ha koll på bollen också. När man har sprungit ett varv så lämnar man över bollen till den som står först i ledet. Det gäller för lagen att försöka komma ifatt det andra laget. Den som lyckas knycka bollen från det andra laget vinner. Killarna kämpade på riktigt bra!


Nästa övning var McDonalds för att få igång Kalle och Seth som vaktade kassarna idag. Vi körde sedan McFeast en runda också. 


Vi körde sedan vidare på uppspelsövningen 5 i anfall som vi har kört ett tag. Nytt för idag var att det var målvakten som började med att rulla ut bollen till en av backarna. Med detta så var hela laget delaktiga i uppspelet. Det funkade bra och killarna har kommit in i den ordentligt. 


Vi avslutade med 3 mot 3 spel med herre på täppan. Vi hade tre lag med tre i varje. Det lag som gjorde mål först stannar kvar på plan och möter nästa lag. Killarna krigade på bra. Syftet med denna är att jobba i högt tempo och komma till snabba avslut.


Bra jobbat idag killar!


//Bonny, Daniel, Petter, Thore och Henrik.

Snabbhet och bollkontroll utan att titta på bollen
2019-04-02 21:00

Träningen idag fokuserade vi på snabbhet och bollkontroll. 

Vi började med uppvärmning.

 

Första övningen gick ut på att springa fort med bollkontroll. Först rakt fram och sedan igenom en slalombana utan att titta på bollen, vända om, slå en hårdpass under hinder, springa fort utan boll och få tillbaka en pass i högt tempo. Efter några varv kom blicken upp och killarna släppte fokus på bollen.

 

Andra övningen fortsatte vi med samma övning men efter slalombanan skulle man slå en pass, ta emot en direktpass och fortsätta i högt tempo. I och med att killarna titta upp gick detta riktigt bra. Det kom några klagomål i början - Thore, vi är inga elitspelare.

 

Tredje övning tränade vi uppspel där alla fick prova att vara center och back. Syftet med övningen var att öva på att passa tillbaka till back och göra ett nytt försök att anfalla. Något vi brukar prata om på matcherna och som vi har övat på en del. Nu skulle vi göra det i högt tempo med hårda pass.

 

För att utmana så spelade vi idag match på liten plan. Det gäller att vara teknisk och snabb i besluten för att inte tappa bort bollen. Ta emot bollen, titta upp och snabbt passa till en fri kompis. Bra övningar för de som ska spela Outdoor.

 

Vi avslutade träningen med att tävla lagvis kring innebandyregler och domartecken. 1X2. En del frågor fixade killarna lätt men det fanns även några kluriga domartecken och regler.

 

Bra jobbat idag killar.

 

//Thore 


Förseelsetecken, 1X2 

P08 Obesegrade i Ditec Falkenbergs Ungdomscup!
2019-03-30 22:59
Foto: Kenneth Fridström
Idag bar det iväg till Ditec Falkenbers Ungdomscup för andra året i rad. Förra året så gick vi obesegrade igenom denna cup och frågan vad hur det skulle gå i år? Vi skulle möte tre lag som vi aldrig har mött tidigare, Fristad Giof, Mölndal IBF och Glommens IF. Hur skulle vi stå oss mot dessa lag? Spännande!
Skånemästerskapen kiosk & Sek
2019-03-30 14:47
Följande har anmält intresse att hjälpa till:

Kiosk: 16:30-19:00 (Melker, Albin)
Sekreteriat: 16:45-18:30 (Hugo O, Vakant)

Vi tackar för att ni hjälper till!!

Vi saknar en till för Sekretariatet. Någon som kan hjälpa till?
Hör av er  snarast!
Sista träningen innan Cupen
2019-03-29 20:37
Ladda album (+33 bilder) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg

En snabb uppvärmning och sedan så var killarna igång. 


Vi körde sedan en McDonalds för att värma upp målvakterna Zachris och Albin ordentligt. 


Därefter så körde vi matchspel länge. Vi snacka lite om hur man skulle röra sig på planen och tipsade om hur vi ska spela. Det var riktigt bra spel emellanåt. 


Nu laddar vi inför morgondagens cup!


Vi ses i Falkenberg taggade 12:50!


//Bonny, Daniel, Petter, Thore och Henrik. 

Teknikbana med fokus på passningar
2019-03-26 21:19
Ladda album (+25 bilder) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg

Idag körde vi en enklare uppvärmning. Sedan så körde vi en teknikbana. Vi började med att dribbla mellan konor. Sedan skulle man slå bollen under en plint till en ledare på andra sidan. Ledaren passade tillbaka till spelaren som slår ner bollen i hörnet till en annan ledare. Spelaren får tillbaka bollen och tar avslut på mål. Sedan så går spelaren till andra hörnet och tar en ny boll. Springer fram och passar bollen via en bänk till sig själv. Sedan så rundar spelaren två konor och löper upp i mitten för att slå bollen under en ny plint till en ledare i hörnet som passar tillbaka till spelaren som går på avslut på mål och ställer sig i kön där det hela började. Visst låter det enkelt. Men så var det inte. Killarna hade stora problem att slå bollen under plintarna. Det var tvunget att man slog bollen utmed golvet vilket inte var det lättaste. Vi körde på ett tag för att de skulle komma in i det. Det var lite grinigt och pipit hos vissa spelare. Det var lite för svårt för dem kanske. Fokus här var att slå bollen utmed golvet. 


Eftersom att killarna hade problem att slå bollen under plint en utmed golvet så körde vi en ny övning där det gick ut på att passa bollen till varandra under plinten. Vi ställde upp i två led vid varje plint. Första spelaren passar bollen under plinten till första spelaren på andra sidan plinten och springer till andra sidan. Mottagen av bollen spelar tillbaka bollen under plinten till nästa spelare på andra sidan och springer över till andra sidan. Vi utmanade killarna att klara av att slå 5 passningar rad. 


Vi gick sedan över till att köra en övning i matchspel. Killarna var tvungna att passa tre gånger innan man fick ta avslut. Det var lite gnäll och pip men vi förklarade  att det var en övning och inte match. Då blev det lite bättre. Vi körde så ett par gånger för att de skulle komma in i det ordentligt. Det blev riktigt bra spel tidvis. 


Vi avslutade med matchspel. 


//Bonny, Daniel, Petter och Thore.

Bra fokus idag!
2019-03-23 10:18
Ladda album (+30 bilder) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg

Fredagsträningen började med en uppvärmning av Zachris. 


Direkt efter så värmde vi upp dagens målvakter Hugo O och Seth med en lång runda McDonalds. 


Vi gick sedan över på en halv blixten. Den är som blixten fast lite annorlunda. pelaren står i hörnet och passar upp till en ledare i mitten. Ledaren passar tillbaka till spelaren som får ta emot bollen mot sig istället för att få den med sig. Spelaren passar direkt ner bollen till hörnet till nästa ledare och får tillbaka en passning och går sedan på avslut på mål. Syftet med denna övningen är att öva på att ta emot bollen med fart när den passas mot spelaren. Vi övar på att suga in bollen på badet och inte låta den studsa ifrån oss. Killarna gjorde det riktigt bra!


Vi körde sedan 5 i anfall plus backskott som är uppspelsövningen vi har kört ett tag. Killarna har verkligen kommit in i denna övningen och uppspelet funkar riktigt bra. Vi jobbade idag på att centern ska skymma målvakten vid det avslutande backskottet. Här var det lite fegt i början och centrarna smet undan lite istället för att skymma målvakten. På slutet blev det riktigt bra. 


Vi körde sedan spel i ca 25 minuter och avslutade sedan med straffar.


Bra jobbat idag killar!


//Bonny, Henrik och Daniel. 

Ditec Falkenbergs Ungdomscup
2019-03-21 10:15
Nu är det dags för Ditec Falkenbergs Ungdomscup!

Läs mer om upplägget: Klicka här!

Vi samlas 12:50 i Falkhallen, Falkenberg

Spelprogram: Klicka här!
Arrangör:
Falkhallen Nyhems Plan 1 311 35 Falkenberg
Speldatum: 2019-03-30

Våra matcher:
13.50 Å/K IBS - Fristad Goif 1
15.30 Mölndals IBF - Å/K IBS
17.10 Glommens IF - Å/K IBS

Notera att vi inte spelar i något slutspel i vår klass.

Till match så ska ni ha med er Svart Matchtröja, Vit Träningströja, Träningsbyxa och strumpor som ni har fått genom klubben, glasögon, klubba, skor och vattenflaska. Ta gärna med någon frukt och mat som ni kan äta mellan matcherna.

Ta även med ett härligt energifyllt innebandyhumör!
Lobbar!
2019-03-12 20:49
Ladda album (+20 bilder) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg

Idag så var det Noah som häll i uppvärmningen. Snyggt jobbat. 


Vi körde sedan en övning som vi har kört tidigare. Alla spelare fick varsin boll. De ställde sedan upp i en fyrkant. Det gällde sedan att försöka slå ut de andra Spelarnas bollar men inte bli av med sin egen. Vi körde ett par gånger för att killarna skulle bli varma i kläderna. 


Sedan ställde vi upp fyra och fyra. Vi passade snabbt runt bollen mellan spelarna. Det gällde att hålla bollen på golvet och slå perfekta passningar.  När vi hade kört ett tag så skulle killarna räkna hur många bra passande kunde slå i rad. Det blev massor!


Vi ställde sedan upp i par utmed långsidan. Det gällde nu att lobba över bollen till kompisenpå andra sidan. Han skulle då ta ner bollen på bästa sätt för att sedan slå tillbaka den. Detta gjorde vi för att öva upp tekniken mottagningar av höga bollar. 


Nu var det dags för en ny övning. Vi ställde upp ett led i ena hörnet och ett led vid mittlinjen. Vid mittlinjen satte vi även ut en fyrkant. Det gällde sedan för spelaren i hörnet att lobba upp bollen till spelaren vid mittlinjen. Spelaren skulle sedan ta emot bollen och gå på avslut. Spelaren som slog passningen går sedan in som försvarare så fort anfallaren har rört bollen. Det gäller alltså för anfallaren att ta ner bollen på ett smart sätt och gå på anfall så snabbt som möjligt. Vi fick se många bra en mot en dueller. 


Vi körde sedan tre mot tre spel i högt tempo. Seth vaktade ena kassen. Vi var tre lag som roterande. Varje match var 1:30 minuter. 


Vi avslutade med att snacka  om helgens matcher och om hur duktiga killarna hade varit! 


Bra jobbat killar!


//Bonny, Daniel, Henrik och Petter. 

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Åstorp/Kvidinge IBS, 07/05 05-07 
Åstorp/Kvidinge IBS, 02/05 18:21 
Åstorp/Kvidinge IBS, 22/04 16:30 
Åstorp/Kvidinge IBS, 18/04 22:10 
Åstorp/Kvidinge IBS, 31/03 19:45 
Åstorp/Kvidinge IBS, 12/03 03-12 
Åstorp/Kvidinge IBS, 05/03 08:00 
Åstorp/Kvidinge IBS, 28/02 17:00 
Åstorp/Kvidinge IBS, 19/02 02-19 
Åstorp/Kvidinge IBS, 13/02 21:00 
Åstorp/Kvidinge IBS, 10/02 12:30 
Åstorp/Kvidinge IBS, 09/02 02-09 
Åstorp/Kvidinge IBS, 01/02 22:10 
Åstorp/Kvidinge IBS, 30/01 21:50 
Åstorp/Kvidinge IBS, 28/01 20:00 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort