Flickor 06

Silver i MUC
2023-04-23 19:29
B-Finalen gick mot Lerum som vi förlorade mot i gruppspelet så tjejerna var sugna på revansch.

Vi fick en kanonstart när vi gör 0-1 redan efter 21 sekunder. Det är Alvina som bryter ett uppspel och viker ut åt sidan och stänker upp den i nättaket läckert! Vid 1:47 så åker Filippa P. ut 2 min för upprepade slag. Lerum är vassa i sitt PP och de kvitterar till 1-1 vid 3:13. De spelar runt bra och tar skott från höga slottet i mål. Vid 10:58 så gör vi 1-2. Det är Flisan som vinner boll i högra hörnet och spelar in till Leah som stänker in ett direktskott i mål. Vid 13:37 blir det 2 min för liggande spel på Leah då hon knuffat omkull vid sargen och fiskar fatt i bollen när hon reser sig. Vi håller tätt i boxen perioden ut.

Andra perioden är bra spel av båda lagen och både Ida och Lerums målvakt får visa upp sina skillls. Med 12 minuter kvar så tar vi Time-out och snacka ihop oss med tjejerna. Minuten senare tar Lerum Time-out. De sätter full press framåt och Lerum tar ut målvakten.
Vi sliter i försvaret allt vad vi kan. Julia fångar upp bollen och skjuter ett skott över hela planen som går precis utanför den tomma buren. Tiden rullar på och det känns som att vi har segern som i en liten ask. Då kommer kallduschen vid 14:55 när Lerum får ett skott i målet som innebär 2-2.

Matchen går till sudden och vi har en chans direkt men Lerum gör en spelvändning deras forward lastar ett skott mot mål som går via vår backs fot och ändrar bana så att Ida blir ställd och bollen går vidare in i mål.

Summering:
Tjejerna gör en riktigt bra fight och är endast 5 sekunder från att vinna guld. Det var en härlig kamp där tjejerna verkligen gav allt. Nog var vi värda att plocka guldet.

Guldhjälmen gick till Alvina för sin fighting spirit på hela planen hennes snygga mål var Julias motivering.