Gantofta IBK F046 - 12Åstorp/Kvidinge IBS F05

Samling:13:00, Norrehedshallen, Planteringsvägen 141, Helsingborg
Karta:Klicka här >>
Aktivitetsinfo: Bortamatch mot Gantofta. Vi kör med svarta tröjor, men ha alltid med båda.
Målrik match borta mot Gantofta och vinst i Flickor C
2020-03-01 11:40
En vanlig situation i den målrika matchen där Alva (i mitten av bilden) gjorde sju av Å/Ks 12 mål
Fin underhållning bjöds det på i Norrehedshallen under lördagseftermiddagen när Gantofta stod för motståndet. 18 mål är inte vanligt när vi spelar, men gör vi 12 av dessa 18 så är det ändå helt ok!
Gantofta är alltid luriga och har ofta några udda, men kul ess i rockärmen att ta fram för att försöka få hål på oss.
Matchen i dag var inget undantag, men tjejerna i Å/K visade prov på fin inställning när det var lite kritiskt i den andra perioden.
I sammanfattningen nedan kan någon detalj ha missats kring alla dessa 18 mål, men ungefär så här gick det till:
Under matchens inledande fem minuter känner de båda lagen på varandra innan så Alva trycker igång målfesten med ett hårt skott från vänsterkanten. Vi kommer återkomma till Alva i dag, då hon lyckades skotta in hela sju mål totalt! Efter åtta minuter står det 1-1 på tavlan när Gantofta får in en boll från högersidan. Moa ger oss sedan ledningen efter pass från Alva innan Alva utökar till 1-3 och med två minuter kvar till pausvila lyckas Hanna på något vis lirka in 1-4, vilket också står sig till pausvilan.
Efter en dryg minut i andra perioden görs nog säsongens snyggaste frislag av Hanna, Alva och Natha. Inga detaljer kring hur frislaget gick till..., men det tog någon sekund innan vi på bänken fattade vad som egentligen hände. Tror nog det bara var de fem Å/K-spelarna som var inne på plan som hade koll på vad som hände just där och då. Vare sig publiken, domarna eller Gantofta-tjejerna förstod förrän bollen låg stilla i nätet och Natha, som vanligt, lugnt vandrade tillbaka och fixade till glasögonen. Lite inövat, lite improvisation och 100% perfektion i utförandet. Innebandymagi á la Åstorp/Kvidinge IBS F04/05.
Osäker på om det var chocken efter frislaget eller om vi bara går ner i tempo, men mellan 06.17 och 10.32 i den andra perioden gör så Gantofta fyra raka mål innan vi kan hämta ny kraft och få in två mål genom Maja E (frislag) och så Alva.
Taggade tjejer i periodvilan som pratar om att gå upp ytterligare en nivå i tredje.
Efter två minuter utökar Moa vår ledning till 5-8 innan Alva gör sitt fjärde för dagen. En snabb Gantofta-reducering innan vi trycker in slutforceringen och Alva gör ett äkta hat-trick och så småningom fastställer slutresultatet till 6-12.
Inlånade Ida Farken Eriksson gör en mycket bra match och räddar 4-5 bra lägen för Gantofta och är allmänt stabil och trygg i målet.