Åstorp/Kvidinge IBS F033 - 7Malmö FBC F03

Aktivitetsinfo: Samling 17:45 så att vi kan gå igenom några detaljer i spelet.

Sek: Linnea och Linn
Förlust mot ett bra Malmö FBC
2019-11-16 09:40
Två raka vinster i Flickor A blev inte tre när Malmö FBC stod för motståndet i Kvidingehallen på fredagskvällen. Malmötjejerna spelade med lite mer energi och fart och hade inga som helst problem med studsarna på parkettgolvet. Denna gången var de bara bättre än oss och hade hög effektivitet i avsluten.
Malmö tar direkt hand om kommandot och drygt två minuter in i matchen gör Nicole Wittingfors hennes första av totalt tre under kvällen. Malmö backar hem och har vassa omställningar med hög fart vilket gör det svårt för oss, men efter åtta minuter får vi iallafall in en kvittering när Elvis är framme och jobbar vid mål. Glädjen blir kortvarig då Sibel Eminovska ger Malmö ledningen igen dryga minuten senare. 12 minuter in i perioden kan Issa prickskjuta in 2-2, men denna gången tar det bara 11 sekunder så är det ännu en gång Sibel som ser till så att Malmö återtar ledningen. Nästan direkt efter så utökar Malmö sin ledning till 2-4 som också är resultatet i den första periodpausen.
I pausen påminner vi om det vi pratat om innan och hur vi bör göra offensivt för att luckra upp det täta Malmöförsvaret.
Under hela den andra perioden kämpar och sliter vi mot Malmöförsvaret, men istället är det Malmö som gör periodens enda mål när Nicole gör 2-5 med ett par minuter kvar av perioden.
Inför den tredje gör vi lite ändringar i laget och försöker trycka upp tempot ytterligare ett snäpp. Hoppet väcks till liv redan efter en minut då Linnea skjuter ett lågt, hårt skott till 3-5. Efter nästan sju minuter får vi ett fint läge till ytterligare en reducering då Malmö åker på en utvisning för hands. Vi får till ett bra PP, men lyckas inte få in bollen bakom Malmömålisen. Vi fortsätter pressa på för ytterligare mål, men som så ofta händer, så kan Malmö istället göra två mål på sina effektiva avslut och fastställer slutresultatet till 3-7.
Malmö är överlag något mer effektiva, har lite högre tempo i benen offensivt och är nästintill 100%-iga i defensiven. Dessutom hade de studsarna med sig och då kan siffrorna, som i dag, rinna iväg lite grann. Nya tag i nästa match!