Serie:Pantamera Flickor A (F01) Skåne   Tabell >>
Samling:12:15
Seger i premiären!
2017-10-01 10:25
Högt tempo präglade denna match.

1:a perioden, Örkelljunga startar i högt tempo och vi hänger inte riktigt med i början. Dock håller vi tätt tack vare bra defensivt spel och bra målvaktsspel. Efter hand kommer vi mer och mer in i matchen och vi börjar få igång vårt passningsspel. Vi börjar också vaska fram lite chanser men Örkelljungas målvakt spelar också bra. Efter 9:20 hittar Louise en passning i mitten fram till Smilla som tar emot bollen och vänder om och skjuter otagbart för målvakten. 1-0!, skönt att få göra första målet!.

Det fortsätter med chanser på båda håll. 13 min in i perioden råkar vi ut för en utvisning.

Örkelljunga spelar runt och får skjuta från långt håll som vi inte har några större problem att värja, men med bara 5 sekunder kvar av perioden lyckas de få in en boll efter en retur. Lite snöpligt men 1-1 känns ändå rättvist som peridoen sett ut.

2:a perioden, Fortsatt högt tempo där vi har ett visst övertag känns det som. Vi börjar få till våra uppspel med bra tanke i anfallsspelet med många bra försök och avslut dock utan att få bollen i mål. Fortsatt bra målvaktsspel från båda lagen..

3:e perioden, Det kändes som Örkelljunga hade bestämt sig. De kom ut och satte ett ännu högre tempo. Första minuterna blev det många avslut mot Nikita men tack vare hennes målvaktsspel och stabilt försvarsspel reder vi ut det än en gång. Likt 1:a perioden så kommer vi mer och mer in i spelet och efter knappt 11min spel får Örkelljunga en utvisning. Vi spelar runt lugnt och behärskat i vårt PP och efter 1 min hittar speedkulan Emilia rätt med sitt skott, 2-1 passning från Smilla!

Bortalaget tar timeout och försöker få till en forcering men vi spelar lugnt och behärskat och reder ut stormen.

En jämn och bra utförd match där vi vinner på att vårt försvarsspel är bra som vanligt plus att Nikita gör en riktigt bra match. Inte oförtjänt får hon även guldbollen!