Hjärnarps IBK1 - 3Åstorp/Kvidinge IBS H3

Serie:Herrar Div 3 Norra Skåne   Tabell >>
Samling:11:00
Seger mot Hjärnarp
2017-12-13 17:22
Vid lunchtid på lördagen spelade vi sista matchen innan juluppehållet borta mot Hjärnarp. Vi behövde en seger för att hålla avståndet till de jagande lagen efter oss.
Vi startar perioden koncentrerat. Snacket om hur viktigt första målet är hade gått hem. Vi får en smakstart när Elias hittar Adam Pettersson som gör 1-0 efter 2:24. Vi skapar fler chanser men en mycket duktig Daniel Andersson i Hjärnarpmålet tar det mesta. Nu skulle det visa sig att vi hade en lika bra målvakt i vår Andy Gyllenberg denna dag. Det enda som händer i första perioden efter målet är att vi får Oliver Bellman utvisad. Boxen spelar dock bra och vi tar med oss 1-0 efter första perioden. Skotten vinner vi med 10-4.
Vi får en ganska bra start på andra perioden också. Filip Loman rundar kassen och lägger in 2-0 med en backhand via köksvägen efter 3:57, assisten går till Johan Jönsson. Samme Loman visas ut efter 12:09. Här visar boxen med Jonas, Robin, Aron och Jonte upp ett fantastiskt undertalsspel. Två rena frilägen skapas men herr Andersson räddar båda. Därför känns det riktigt snöpligt när Alexander Johansson hittar en nästan obefintlig lucka vid första krysset och reducerar till 2-1 efter 13:23. Det känns som vi efter alla chanser skulle haft en större ledning så det är rätt skönt när Aron gör 3-1 fint framspelad av Robin Rolf efter 16:45. 3-1 är resultatet efter två perioder. Skotten i andra skrivs 9-4 till oss.
Inför sista perioden så handlade allt egentligen bara om tre poäng. Vi spelade effektivt av tid och skapade en hel del fina chanser. Vi får också chansen med ca 6 minuter kvar att spela powerplay men den spelformen är inte vår starkaste för tillfället. Vi håller vår ledning och tar tre viktiga poäng. Skotten i sista perioden blir 8-5 till oss. Totalt 27-13 i vår favör.

Det viktigaste idag var tre poäng. Om inte Eslöv vinner med 16 bollar mot Helsingborg så firar vi jul och nyår som serieledare. Vi har spelat in 21 av 24 poäng på de åtta första matcherna och det är naturligtvis godkänt. Antal insläppta mål första halvan är 25 stycken vilket ger 3 i snitt och det är riktigt bra. Vi har haft lite tyngre i slutet att göra mål på våra chanser men släpper man tre i snitt så har man alltid bra chanser att vinna matchen. Denna match släpper vi inga mål i spel 5 mot 5 då deras mål kom i powerplay. Andy är riktigt stabil och tar det han skall och även lite man inte kan kräva att han skall ta. Kedjan med Fabbe, Johan, Loman, Elias och Adam Pettersson fungerar fint denna match. Matchens bäste enligt mig är dock Sebbe Olofsson som sliter som ett djur och är felfri i framförallt det defensiva jobbet. Cavani fortsätter att vara stabil i sin nya centerroll och ger sina forwards mycket utrymme att jobba i det offensiva. Nu kommer vi gå in i en period där vi kommer köra lite mer löp och fys på träningarna för att bibehålla det som tagit oss dit vi är i dag.
Jag själv och hela H3 önskar alla som följer oss GOD JUL & GOTT NYTT ÅR. Hoppas ni fortsätter att stötta oss på vårkanten. En del föräldrar fick ju ta del av mitt löfte. Men då krävs att vi stannar på toppen.