Serie:Herrar Div 3 Norra Skåne   Tabell >>
Samling:14:00
Otto Carlsson sänkte H3
2017-11-20 17:18
Visst är innebandy en lagsport. Visst är duktiga spelare beroende av sin omgivning men jag har inte vad jag kan minnas sett en spelare dominera en matchbild så totalt som Båstads Otto Carlsson gjorde igår.
Första perioden började i ganska högt tempo och det tog endast Båstad 1:44 att hitta målet. Mattias Bolin rakar in en retur efter förarbete av Daniel Lillen Karlsson. Vi repar dock mod och lyckas kvittera på en omställning där Fabbe hittar Sebbe som hittar målet efter 4:34. Matchen fortsätter i ganska högt tempo och jag är inte speciellt tillfreds med matchbilden skall jag ärligt säga. Båstad är hetare och verkar vilja mer. 14:33 in i första perioden börjar en show som skall komma att pågå resten av matchen. Båstads Halmstadlån Otto Carlsson kommer fri med Andy och zorrar in 2-1. Efter 17:18 kommer även 3-1 till Båstad. Målskytt Otto Carlsson. Siffrorna stannar här och vi har 1-3 efter första perioden. Båstad vinner dessutom skotten med 4-8.
Andra perioden är bättre, vi skapar mer men problemet är att Båstad också skapar en del. Vi reducerar tidigt efter 1:14 till 2-3 genom Jonas Nilsson på pass från Jonte. Vi hinner dock inte bygga på detta då 2-4 kommer endast 58 sekunder senare. Det är en frislagsvariant som vi själva använt där Jonathan Bergström hittar målet. Efter 9:14 var det så dags för herr Carlsson igen. Ett makalöst zorromål där han lurar både back och Andy innan han lyfter in bollen vid första krysset. 2-5 och minst sagt uppförsbacke, vi känns dessutom inte påkopplade riktigt. Vi får en chans då vi tilldöms straff efter 12:05 men tyvärr räddar deras keeper straffen och vi lyckas heller inte i vårt pp. Vi skall dock få sista ordet i perioden när Fabbe hittar Larre som rakar in 3-5 efter 16:48. Inga fler mål denna period men vi är med målmässigt alla fall. Skotten i andra vinner vi med 8-7.
Två femmor och lite ändringar i dem samt order om avslut och trafik. Det är dock Båstad som får chansen i pp då Johan Jönsson åker ut men denna reder vi. Vi skapar och vi skjuter men det dröjer till 10:58 innan Robin hittar rätt efter Larres pass. Precis som förra gången när vi fick kontakt kommer en snabb Båstad replik. 26 sekunder efter Robins mål kommer 4-6 genom Mikael Bohlin på pass från.........Otto Carlsson. Vi får chansen i pp strax efter men Otto mer eller mindre dödar 2 minuter på egen hand. Vi tar timeout med 5 minuter kvar men det går inte idag. Det finns inte krafter och bollen vill inte studsa vår väg. Vi vinner skotten i sista perioden med 16-6 och totalt med 27-20 men segern känns ändå i slutändan rättvis för Båstad som gör det bra.

Förutom en strålande uppvisning av nämnde Otto Carlsson så känner jag att denna förlust ligger väldigt mycket på mig. Jag ger inte killarna något vettigt att jobba med och hittar inte nycklarna för att få stopp på deras stjärna. Jag frångår också det jag sagt att jag aldrig skall göra genom att peta en spelare som varit med hela säsongen och kämpat och slitit och förtjänat sin plats. Varit en del av laget som vunnit 5 raka matcher i serien. Jag får ta på mig denna förlust och rannsaka mig själv. En fundering på hur laget skall formeras framöver för gott om bra spelare har vi och det är min uppgift att se till att få ut max av alla vilket jag ej fick denna gång.
Nya tag på fredag då Emmaljunga gästar oss, ett Emmaljunga som nyligen vann i Båstad så jag gissar att det är ett bra lag som kommer på besök.