Åstorp/Kvidinge IBS H35 - 2Örkelljunga IF

Serie:Herrar Div 3 Norra Skåne   Tabell >>
Samling:18:30
Tung seger mot Örkelljunga
2017-11-12 19:36
På fredagkvällen gästades vi av Örkelljunga. Ett lag som är tippat tillhöra toppen i år och ett lag som vi kammade noll poäng mot föregående säsong.
Vi hade inför matchen fått en rad återbud och det var in i det sista osäkert om kapten Jonas Nilsson skulle hinna hem. Det gjorde han vilket gav oss möjligheten att starta matchen på tre femmor.
Det var en seg första period som spelades med väldigt tillknäppt spel. Precis den matchbild vi inte ville ha. Det är Örkelljunga som styr matchbilden och vinner närkamperna. Det är även bortalaget  som är hetare på andrabollarna. Det enda som sker i matchprotokollet är Cavanis två minuter och ett boxspel som vi sköter bra. Jag tycker att första perioden går klart på poäng till Örkelljunga som ligger närmast ett ledningsmål. Denna period gör att jag tar ett väldigt svårt beslut. Redan efter en period strukturerar vi om och slänger bl.a ner Fabbe Enroth på backen. Vi går också ner på två femmor och här skall killarna verkligen ha en eloge för hur de drabbade hanterade det meddelandet. Skotten i första perioden går till bortalaget med 4-8.
Andra perioden blir lite mer så som vi ville. Vi driver på tempot och känns lite hetare nu. Känslan var att så som matchen såg ut så var det otroligt viktigt att få första målet. Det är vi som gör det. Firma Loman Rosengren sätter fart och det är Jonte som lägger in 1-0 på pass från Filip efter 4:26. 2 minuter senare kommer även 2-0. Återigen är det Jonte som gör målet, assisten denna gång kommer från Sebbe. Perioden speglas mest av kamp och det är väldigt få målchanser, eller alla fall avslut på mål. Vi får chansen i pp drygt 8 minuter men hittar inte nätet. 20 sekunder innan Örkelljunga blir fullt lag så drabbas Jonte av 2 minuter och återigen spelar boxen bra. Vi har med oss 2-0 efter andra perioden. Skotten 3-3!!!
Nu gällde det i tredje att fortsätta driva tempo och ligga i bollbana då vi misstänkte att de skulle börja lägga en hel del på mål från framförallt André Strömberg. Vi börjar perioden ganska bra och det känns relativt tryggt. När sedan Sebbe Olofsson gör 3-0 efter 4:49 känns det riktigt trevligt. Tyvärr hinner inte matchbilden sätta sig riktigt utan Örkelljunga reducerar endast 49 sekunder senare genom Pontus Enberg. Det är en kamp nu och chanser finns åt bägge håll men det är också två bra målvakter på planen. Det är dock Örkelljunga som får kontakt till slut. Efter 11:02 på en lite rörig situation framför vårt mål är Albin Ohlin sist på bollen. Nu kämpar och sliter bortalaget och springer på allt känns det som men vi står upp bra och drabbas aldrig av panik. Det känns väldigt skönt när Jonte betalar tillbaka till Loman som kan göra 4-2 efter 14:05. Örkelljunga tar timeout efter 18:44 och lyfter ut sin målvakt. Bara sex sekunder senare åker Viktor Jensen ut två minuter för hårt spel. Vi kämpar på bra i boxen och håller rent och med 6 sekunder kvar av matchen lyfter Loman in 5-2 i tomt mål och tre viktiga poäng är hemma. Skotten i tredje perioden slutar 11-8 till oss och totalt 18-19.

Jag är jäkligt nöjd med dessa tre poäng. Med så många tongivande spelare borta och ett för dagen i mitt tycke ett mycket bra Örkelljunga på andra sidan så känns detta fint. Vi hade enorma problem första halvan och endast 7 skott på mål efter 2 perioder känns inte godkänt. Vi reser oss bra och tar kampen vilket jag är glad för.
Viktor Jensen gör återigen en stabil insats och Fabbe gör det riktigt bra som back. Loman och Jonte var idag skillnaden mellan lagen och snickrade tillsammans ihop 7 poäng. Jag är inte glad för att bänka spelare men var tvungen att ta detta beslut tidigt i matchen och där är jag väldigt nöjd med hur detta togs. Vi har nu fem raka segrar och skall nästa söndag bege oss till Båstad för en tuff match. Båstad som igår slog hittills obesegrade Hjärnarp med hela 8-3 på bortaplan. Det blir en tuff match i en trång hall med den berömda skenan på mittlinjen. Hoppas på lite publik med till den matchen då ni som jag sagt innan är jätteviktiga. Vi kommer få tillbaka Robin Rolf och Emil Larsson samt Andy Gyllenberg och Oliver Lindberg Nilsson. Dessutom kommer Elias Björkman att vara spelklar så det ser spännande ut inför fortsättningen.