Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy
Herrar Div 3

Frosta IBF
0 - 11
Åstorp/Kvidinge IBS H3
Frosta IBF0 - 11Åstorp/Kvidinge IBS H3

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 27 oktober, 19:30
Plats:Höörs Idrottshall
Serie:Herrar Div 3 Norra Skåne   Tabell >>
Samling:18:30
Andy höll nollan i Höör
2017-10-29 10:41
På fredagkvällen mötte vi Frosta i Höör. En bortamatch som vi historiskt sett haft svårt att vinna. För två säsonger sedan segrade Frosta med 5-2 och förra säsongen skrevs deras viktoria till 6-3 så vi var inställda på en svår bortamatch.
Första perioden speglas av ganska haffsigt spel och mycket bollbyten. Frosta jobbar med sina långbollar och rinner igenom vid flera tillfällen. Vi tappar en del boll runt mittplan och de kan ställa om därifrån. Det är ändå vi som tillslut bryter dödläget då Cavani snappar upp en lös boll som deras målvakt inte riktigt har koll på var han har. Inte helt rättvist har vi 1-0 efter 9:48. Perioden fortsätter i samma anda med bolltapp och slarv och Frosta är hela tiden först på bollarna. Jag kan tänka mig att det är en liten kalldusch för dem när Loman hittar Jonte som rakar in 2-0 med 53 sekunder kvar av perioden. Första perioden tycker jag att Frosta är något bättre och det är inte helt rättvist med vår ledning. Dom är hetare helt enkelt. Skotten 5-6 till Frosta.

Vi gör lite justeringar och pratar om att söka ytor där vi upptäckt att de är sårbara och i andra perioden känns det mycket bättre. Vi har kontroll och deras omställningar försvinner så gott som helt. Vi får ett frislag framför mål och Wille hittar ett hål i deras mur och drar in 3-0 efter 5:29, assisten på denna hamnar på André. När Frosta sedan drabbas av en utvisning skapar vi ett bra tryck, Dock håller de rent men 3 sekunder efter de blivit fulltaliga så hittar Viktor en diagonal till Loman som trycker in 4-0 efter 9:55. Vi drabbas av en utvisning på Johan Jönsson men en riktigt bra och aggressiv box löser detta. Efter 18:42 är det ombytta roller då Loman hittar Viktor som drar in 5-0 och Frosta tar timeout. I denna pratar jag egentligen mest om att prioritera defensiven och fortsätta söka de ytor som vi upptäckt finns. Vi vinner skotten i andra perioden med 15-2.

Inför tredje perioden handlar det mest om att repetera det vi pratat om. Hålla oss på banan och inte ge Frosta någonting som de kan omsätta till energi. Vi får också en kanonstart på perioden då bollen går snabbt och Wille hittar André på bortre som gör 6-0 efter 1:06. Strax efter får vi en tvåa på Cavani som är lite het i hemjobbet. Ännu en riktigt bra och aggressiv box gör att vi kan kontra in 7-0 i numerärt underläge då Robin hittar Loman. Tiden för målet 2:15 och den energi som Frosta inte skulle få uteblev också. Vi får chansen i powerplay mitt i perioden men Frosta håller rent i boxen. Precis som förra gången så kommer ändå ett mål precis efter de blivit fullt lag igen. 8-0 målet efter 12:19 bokförs som självmål men det är ett mycket bra jobb av Loman som stressar fram misstaget. Vi får en chans till i överläge men vi lyckas ej överlista dem. I ärlighetens namn handlar egentligen allt just nu om att rädda Andys nolla. Under matchens sista fyra minuter kommer ändå ytterligare 3 mål. 9-0 gör Aron på pass från Wille. 10-0 kommer då Jonte fixar en straff som han själv förvaltar på bästa sätt och slutligen sätter André punkt med 11-0 med en riktigt distinkt handledare. Passningen kommer från Wille. Vi håller undan och kan räkna in en hållen nolla. Skotten i sista perioden vinner vi med 13-6. Totalt vinner vi skotten med 33-14.

Glädjande idag är naturligtvis att Andy får hålla nollan, det är en riktigt svår uppgift i innebandy men killarna står upp i slutet och jobbar för den tillsammans. Jag är också glad att det muttrades en del, dvs alla ville spela mer och det betyder ju att det var kul att spela. Vi har konsekvent gått på tre femmor de första matcherna i serien med väldigt få undantag och det är ju för att jag anser att vi har väldigt hög kvalitet på vår trupp. Riktigt kul idag är att Arons kedja fick igång det. Kedjan bestod idag av Wenell, Johan, Aron, Wille och André. Wille noteras för 4 poäng (1+3) och André för tre poäng (2+1) och kedjan går 4-0.
Kul att vi vinner alla tre perioderna och att alla kedjorna går plus. Detta är precis som Åby en tuff bortamatch och jag är väldigt nöjd att vi efter 4 omgångar ännu inte tappat poäng då vi haft tufft motstånd i inledningen. Killarna som kommer in för de bortresta (Victor Jensen, Adam Pettersson och Emil Larsson) tar verkligen chansen.
Nästa seriematch spelas hemma fredagen den 10 november hemma mot Örkelljunga. Ännu en riktigt tuff motståndare där Viktor Fredriksson kommer hem igen men denna gång i Örkelljungatröja. Vi kommer även den matchen få klara oss utan två viktiga kuggar som vi redan vet. Emil Larsson och Robin Rolf är bortresta. Kul då att se att vi har så många som kan gå in och leverera. 

Innan vi tar oss an Örkelljunga så har vi dock en trevlig utmaning Onsdagen den 8 november i sporthallen. SSL laget Höllviken kommer på besök i skånemästerskapens åttondelsfinal.

Vi hoppas på välfyllda läktare dessa 2 matcher.

Highlights här 
Intervju med Andy och Loman här.

<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort