Serie:Skånemästerskapen Herrar Grupp 5   Tabell >>
Så nära så nära
2017-09-17 19:47
Palmstaden gästade på söndageftermiddagen. Denna match kunde väl bara sluta på ett sätt då Palmstaden förra året spelade i div 1?
Period 1

Palmstaden är inledningsvis lite bättre än oss och tar också ledningen efter 5:22 då vi är alldeles för snälla framför eget mål och de får raka in en retur. Vi jobbar oss in i matchen och jämnar ut spelet, Kvitteringen kommer också efter 7:26. Filip Loman gör målet på pass från Emil Larsson. Glädjen blir kortvarig då det endast tar 1,5 minut för Palmstaden att åter ta ledningen då vi ännu en gång är lite snälla framför vårt eget mål. Vi skall dock få sista ordet i perioden då Larre kvitterar till 2-2 i powerplay på pass från Loman.
Skott Å/K-Palmstaden 7-8

Period 2

Bägge lagen jobbar för att få initiativet i matchen men det är jämnt och tufft. Domarna har bra koll och tillåter fysiskt spel. Jag tycker vi står upp bra mot ett mer storvuxet lag. Det känns lite snöpligt när som jag upplever det lite från ingenstans 2-3 kommer. Ett uppspel längs kant, en skickligt forward som tar med sig bollen i fart och skjuter vid första stolpen. Det fysiska spelet fortsätter. En dubbelutvisning efter 8:23 då Jonte Rosengren drabbas gör att vi spelar 4 mot 4. En minut senare åker ytterligare en bortaspelare ut och vi får chansen i spel 4 mot 3 men vi klarar tyvärr inte utnyttja detta. Efter 17:23 åker Loman ut. Vi reder boxen men har svårt att komma rätt när vi blir fullt och 10 sekunder efter att Loman kommit in kommer 2-4 med endast 28 sekunder kvar av perioden. Ett psykologiskt jobbigt mål att få emot sig.
Skott Å/K-Palmstaden 4-5

Period 3

Jag beslutar att gå ner på två femmor, inte för att någon varit dålig utan för att få till en förändring helt enkelt. Tyvärr får vi till en början inte den effekt vi är ute efter utan 2-5 kommer efter 2:34. Inte nog med det så åker Loman ut efter 3:29. Ridå?? Nänä inte dessa killar. Fabbe Enroth visar en enorm vilja när han på egen hand i boxen bryter och sticker förbi deras back. Fri med keepern gör han inget misstag utan sätter 3-5 efter 4:18. Vi jagar och skapar men Palmstaden spelar också smart och är hela tiden farliga. Efter 14:52 får vi dock in 4-5. Larre gör målet på pass från Jonte Rosengren. Vi tar timeout efter 17:05 och lyfter Andy första läge vi får. Larre får också ett jätteläge som kanske tom är bättre än läget han nyss satte men han får tyvärr ingen ren träff på bollen. Med 3 sekunder kvar får vi ett gyllene tillfälle när Palmstaden får en tvåa och vi får frislag i ett kanonläge. Tyvärr vill det sig inte utan matchen slutar 4-5.
Skott Å/K-Palmstaden 7-3 Totalt 18-16.

Resultatet innebär att Palmstaden vinner gruppen. För vår del väntar en direkt avgörande match borta mot Eslöv på fredag. Ett Eslöv om jag förstått det hela rätt är lite favoriter att ta hem vår serie i år så det blir en riktig utmaning. Förutsättningarna är enkla. Tar vi poäng så är vi vidare som tvåa i gruppen.

Jag är mycket nöjd med killarna idag. Sättet de kämpar på, aldrig ger upp. Ingen gnäll på de som ej fick speltid. Vi agerade som ett lag och kommer vi upp i den här nivån i seriespelet så kommer vi bli jobbiga att slå.