Herrar Div 3

Ännu en hedersam förslust för H3
2017-03-05 19:06
Grabbarna firar 1-1 målet
Nu har jag sett matchen, jag har sett highlights och jag har sett matchen igen (inspelad). Denna förlust känns inte rättvis. Att dessutom läsa i HD att Engelholm ansåg att vi aldrig var nära....nej nej nej.
Sist vi mötte Engelholm på bortaplan var vi tunt manskap och jag hörde till och med egna spelare på uppvärmningen som antydde att detta kommer inte sluta väl. Denna gång var det MINA killar som pratade, inget är omöjligt och nu jä-lar ska vi ta dom.

Period 1
Återigen, starten e viktig. Ju längre vi är med så kommer de tappa humör och ta onödiga utvisningar. Redan i första bytet klabbar vi lite och Engelholm får en kanonchans i slottet men Andy räddar. Jag tycker vi är bra med även om Engelholm startar väldigt inspirerat, de är ju hos oss för att säkra seriesegern. Vi stretar emor bra men de är det bättre laget från start. Vi får en chans efter 7:38 då Mr Martens drar på sig en tvåa men lyckas ej slå hål på dem. Efter 11:24 är vi lite passiva då Gustaf Starbrant får knalla rätt fram i mitten och göra 0-1. Vi reser och snabbt då Fabbe gör 1-1 på retur efter Larres skott. Dock tar det bara 19 sekunder för Alexander Johansson att åter ge ledningen till Engelholm. I 15:e minuten kommer två utvisningar, först engelholm och 10 sekunder senare Larre för vår del. 4 mot 4 spelet domineras av Engelholm men inga mål faller. Lite snöpligt kommer 1-3 med 44 sekunder kvar av första perioden. Målskytt Gustav Stenberg
Skott Åstorp-Engelholm 5-7

Period 2
Efter 3:02 Utökar Gustaf Starbrant till 1-4 och tre minuter senare åker samma man ut två minuter, Det tar oss 1 sekund att utnyttja detta pp och reducera till 2-4 genom Wille Göransson på pass från Adam Pettersson. En ganska jämn period följer där effektivitet blir skillnaden. Engelholm behöver inga stora chanser för att göra både 2-5 och 2-6 innan perioden är slut. Känns inte riktigt sjysst att det skiljer 4 mål inför sista då jag tycker vi står upp bra.
Inför sista fick killarna titta mig i ögonen och berätta vilka som trodde vi skulle vinna perioden med 5 mål och vinna matchen, deras ögon sa att de flesta trodde på detta.
Skott Åstorp-Engelholm 7-5

Period 3
Ögon ljuger inte. 1:07, matchens snyggaste mål. Klapp klapp och Aron rakar in 3-6 i tom kasse på pass från Wille Göransson. 5:32 4-6 genom Rasse Samuelsson som bombar in bollen på pass från Adam Pettersson. 8:53 utvisning Engelholm men tyvärr får vi inte in bollen trots fina chanser. Vi fortsätter att skapa men efter 14:28 åker vi på en tvåa och den utnyttjar Egelholm då Pierre Granberg snyggt zorrar in 4-7. Vi spelar resten av matchen utan målvakt och skapar en hel del men matchen är naturligtvis avgjord. Anmärkningsvärt är att Engelholm drar på sig 4 utvisningar varav en 2+10 under deras epilog.
Skott Åstorp-Engelholm 10-2
Totalt Åstorp-Engelholm 22-14

Vi gör en mycket bra match, skapar tillräckligt för att faktiskt vinna den. Känns tråkigt att läsa i HD att Engelholm anser att vi inte ens var nära. Man borde kunna vara större i detta läge när man säkrat seriesegern. Vi hotade dem och skapade mycket fler klara målchanser men Engelholm är rutinerade och kliniska i sina avslut.
Jag vill rikta ett särskilt grattis till killar som jag känner lite extra för. Tränarna Johan Karlsson och David Ljungdahl. Spelarna Pierre Granberg (Som ännu håller klass), Yannick Häggström (som lira med oss förra året i Allsvenskan) samt Philip Häggström som även han lira lite med oss och som har många år framför sig på bra nivå.

När det kommer till vår insats kan man inte kräva mer, denna utveckling, så ungt lag. Oj vad många av mina killar kommer gå långt. Jag är bara glad för var dag de är hos mig så jag får följa deras utveckling.
Två matcher återstår. Helsingborg i bägge då den uppskjutna matchen från december kommer spelas den 16:e mars i Ödåkra.
Kan vi agera på samma sätt som vi gjorde idag och mot Eslöv så ser jag bra chanser till poäng i dessa matcher.