Herrar Div 3

Skottfest i Eslöv på fredagkvällen
2017-02-27 19:19
Det var två lag som verkligen gick för tre poäng i Eslöv på fredagkvällen. Inte mindre än 72 skott avlossades på mål, jämt fördelat mellan lagen med 36 var.
Period 1
Ännu en gång kom vi till spel med väldigt reducerat manskap. Skulle vi klara att stå upp mot Eslöv som i mitt tycke är seriens näst bästa lag. Dessutom är det ett lag som verkligen matchar vår snabbhet då de har ett par riktigt duktiga snabba spelare. Vi är dock bra med från start, det är ett ställningskrig och tar ända till 10:58 in i perioden innan Eslöv tar ledningen med 1-0. Vi replikerar genom Eddie Ikonen efter 13:17 på pass från Alexander Nordqvist men det är Eslöv som skall få sista ordet i första perioden. Lite snöpligt kommer deras 2-1 med 49 sekunder kvar av perioden. Vi går till vila med underläge 1-2
Skott Åstorp-Eslöv 10-16

Period 2
Fortsatt en jämn match med sjysst spel, domarna håller bra kontroll på händelserna. Det tar till 8:30 då Oliver Lindberg bryter ett uppspel och tar med sig bollen, in med den i hooken och det smäller i första krysset och det är kvitterat igen. Jag tycker vi gör en bättre period och jag känner att vi är på gång. Lite ur ingenstans kommer ännu en Eslöv ledning efter 12:00 och vi får åter jaga. Efter 14:20 åker en Eslöv spelare ut 2 minuter coh ett helt nykomponerat  powerplay äntrar planen. Det ser lite hackigt och stelt ut men med 9 sekunder kvar av utvisningen petar Erik Wenell in 3-3 på pass från Rasmus Samuelsson. Detta står sig perioden ut. Denna period är den bästa vi gör idag. Vi vinner skotten med 12-6 och är bra med i matchen.

Period 3
Vi får en utvisning på Emil Jönsson efter 1:17 och det tar endast 4 sekunder för Eslöv att utnyttja detta och återigen ta ledningen. 35 sekunder senare får en Eslövspelare vila två minuter och vårt nya powerplay behöver denna gång 1 minut på sig innan Rasmus Samuelsson dundrar in kvitteringen på pass från Emil Larsson. Eslöv kliver lite högre upp i banan och stressar oss nu men det blir också fina spelvändningar på detta. Det är dock jaga som är temat för dagen då Eslöv åter tar ledningen efter 14:59. Efter detta sätter vi upp ett väldigt fint tryck och Eslöv tar en timeout efter 15:57. Efter 17:14 kommer Eslöv i en spelvändning och ordet klapp klapp är en underdrift i detta läget. 6-4 är ett faktum och det var i ärlighetens namn ett snyggt mål. Vi tar timeout och lyfter ut Andy Gyllenberg direkt och efter fem sekunder åker dessutom en Eslövspelare ut så vi får chansen i 6 mot 4. Vi får till ett bra tryck men reduceringen dröjer till 19:11. Vi hinner skapa ett par lägen till men tyvärr kommer vi inte ikapp utan det blir en hedersam 5-6 förlust.
Skotten i sista perioden blir 14-14 och totalt 36-36

Jag är stolt över hur grabbarna slet. En del var precis tillbaka från sjuksängen och det tar på krafterna att spela med så lite folk. Visst vi förlorar matchen och jag är på intet sätt nöjd när vi förlorar men jag tycker det är en stor skillnad på hur vi agerar och hur vi förlorade i fredags om man jämför med hur det ibland kunde se ut innan jul. Nu laddar vi om batterierna till nästa fredag då Engelholm kommer på besök innan det väntar ett dubbelmöte med IBK Helsingborg.