Herrar Div 3

Kollektivet segrade mot Bromölla
2017-01-29 19:35
Det har känts som att killarna har hittat ett gemensamt mål och står riktigt starka tillsammans. Därför kändes lite tråkigt med inte mindre än 6 återbud till dagens match pga resor och sjukdomar. Dessa killar skulle dock visa att vi är lika starka som grupp oavsett vilka som kommer till spel.
Vi hade pratat mycket om att driva på ett stort bolltempo direkt och att ta tillvara på våra chanser. Det tar 50 sekunder för Sebastian Olofsson att göra 1-0 framspelad av Aron Hurtig Kokko. Vi fortsätter att spela koncentrerat och gör få misstag. Efter 5:26 bryter Rasmus Magnusson (för dagen center) ett uppspel och gör kallt 2-0. Jag tycker vi styr matchbilden fint i första perioden men fler mål blir det inte så 2-0 står sig efter första.
Skotten 6-7 till Bromölla.

Period 2. Vi hade snackat en del om att denna matchbilden påminde lite om bortamatchen då vi efter dominerat första perioden blev rejält nertryckta resterande två. Riktigt så blev det inte men Bromölla kom ut mycket mer aggressivt än i första. Jag tycker dock vi handskas fint med detta. Efter 3:46 åker Aron på 2 minuter för fasthållning men ett fint boxspel och målvaktsspel gör att vi inte släpper något i boxen. Det tar till 9:47 innan vi för nån sekund släpper duktige Jimmy Malmgren i slottet och Andy är chanslös på reduceringen. En väldigt fin spelvändning av oss efter 15:44 där Sebastian Olofsson hittar Wille Göransson gör att vi ökar på till 3-1. Ett otroligt skönt mål att få med sig till pausen. Tyvärr åker Anton Gnebner på en rejäl lårkaka i slutet och tvingas utgå.
Skotten 9-8 Till ÅK

Period 3. Vi blir tillbakatryckta denna period. Vi vågar inte riktigt stå upp i våra positioner utan sjunker väldigt lågt. Vi försöker rätta till det och killarna jobbar hårt. Reduceringen kommer dock lite slumpartat då bollen studsar lite oturligt för oss ut till Johan Persson som reducerar till 3-2 efter 5:18. Ett måls ledning och femton minuter kvar, det går ej att spela på det resultatet men killarna gör det ändå fantastiskt bra. Bromölla skapar såklart chanser men Andy Gyllenberg är otrolig idag och vi är farlliga i våra omställningar hela tiden. Tiden rullar på förvånansvärt fort och i slutet har vi läge att avgöra i tom bur men bollen rullar retfullt utanför. Än värre i situationen efter då Danne är först på den lösa bollen vrider han knät illa. Han har riktigt ont och vi får avvakta att se hur illa det är. Vi reder ut stormen och tar 3 riktigt goa poäng.
Skotten 1-6 Till Bromölla Totalt 16-21 Till Bromölla.

Idag är Andy Gyllenberg helt fenomenal. Men jag måste hylla kollektivet idag. Trots manfall så gör vi en bra match och kämpar och krigar nåt enormt för varandra. Jag är så jäkla imponerad över hur killarna gått samman i detta. Anton Gnebner kämpar och sliter och stör varenda uppspel. Rasse Cavani Magnusson kommer in på en ovan centerplats och gör det strålande och får krydda med ett mål.
Det är en glad nöjd tränare som summerar detta och med tillförsikt ser fram mot fredagens match borta mot Frosta.