Fjärde raka för H4!
2015-10-18 20:05
Välförtjänt seger!
IBK Helsingborg - Å/K IBS 4-6 (3-1, 0-3, 1-2)

Igår drog H4 till Helsingborg för att möta serieledarna IBK Helsingborg. IBK var garanterat revanschsugna efter att ha förlorat i en träningsmatch mot oss med 6-2.
Nyckeln till seger idag var bra fart och ett högt bolltempo.

Period 1:

Matchen börjar inte som vi har tänkt oss. Det är ett lågt tempo på både fötter och boll. Gång på gång hamnar vi långt nere hos Simon. Halvvägs in i första perioden smäller IBK in 1-0, men ganska omgående kvitterar vi. Alexander visar mycket vilja och trycker in bollen efter en tilltrasslad situation. Vi får inte vara glada länge, i bytet efter gör IBK 2-1. Vi kommer ingenstans, IBK är över oss konstant med sitt fysiska spel. Följaktligen gör dom också 3-1 innan perioden är slut. Vi har lite att fundera på inför nästa, men vi får i alla fall börja med ett powerplay.....

Period 2:

Vårt powerplay gav inget och spelet fortsätter på den inslagna vägen. IBK ger oss ingen ro och avväpnar våra fåtaliga anfallsförsök ganska enkelt. Nej - Här krävs drastiska åtgärder och vi tar timeout 7 minuter in i andra perioden.
Vi stuvar om i laget och detta ger omgående resultat. Vi börjar att hitta in med bättre passningar på IBK:s planhalva och börjar att vaska fram lite chanser. Danne tar oss in i matchen igen när han hänger 3-2 efter 11:05. Nu är vi på gång! Strax efter tar Jonas sig en rundtur i IBK:s zon och prickskjuter in kvitteringen efter 13:46.
Nu börjar IBK att surna till ordentligt och känner att matchen håller på att glida dom ur händerna. Det hindrar inte Erik som ganska ostört och oväntat tar sin in på den offensiva planhalvan och avlossar stora kanonen! 3-4 på tavlan och 5 minuter kvar. Helsingborg höjer sitt redan fysiska spel ett par snäpp till, det smäller rejält ute på banan och ibland är det även ganska brutalt. Vi har vänt matchen och går till ledning inför tredje perioden. Känslan är god i laget!

Period 3:

Nu hänger mycket på om vi kan hålla oss kalla. IBK kommer att testa vår psykiska och fysiska status till det yttersta. Ganska omgående får vi chansen att utöka vår ledning i ett powerplay. Tyvärr slarvar vi och bjuder IBK på en kvittering - Nja, detta var inte riktigt vad vi ville ha. Men vi ger inte upp, i det stundtals brutala spelet är det dock vi som skapar de flesta målchanserna. Efter 6:35 drabbas båda lagen av varsin utvisning. Det öppnar lite mer ytor över hela planen och det utnyttjar Fidde väl assisterad av Johan hänger han pricksäkert in 4-5 efter 7:27.
Vi fortsätter att spela innebandy och IBK fortsätter att tacklas och i ett mönsteranfall avslutar Emil med att peta in
4-6. 12:09 på klockan och IBK tar timeout. Nu gäller det att stå upp för dom kommer att ösa med allt dom har!
Slutet blir dramatiskt, bägge lagen drabbas återigen av varsin utvisning och strax efter drabbas vi av ytterligare en utvisning, vilket innebär att vi får spela i 1:30 med endast tre man på banan. Vilket hästjobb killarna gör, vi rider ut stormen och nu gäller det att spela ut matchen utan att dra på oss några skador. IBK har laggat ur totalt och kommer inte med några större hot. Slutsignalen ljuder och vi klarar oss undan utan större skavanker denna dag.

Sammanfattning:

Att det skulle bli tufft i Helsingborg hade vi räknat med, Det är tyvärr tråkigt att se att så bra innebandyspelare stundtals spelar så långt över gränsen. Vi vinner matchen för att vi håller kylan och inte låter oss påverkas. Vi tar stryk och reser oss med ett leende på läpparna.
Med blod och svett utan tårar vinner vi denna hårda holmgång och tar över IBK:s serieledning.
Guldbollen överlämnas från Simon till Johan med orden: Du kom in och spelade rakt och enkelt när vi som bäst behövde det. Grattis!