Tredje raka för H4!
2015-10-10 23:46
Säker seger!
Å/K IBS - IBK Osby 7-0 (2-0, 2-0, 3-0)

Efter två segrar stod andraplacerade Osby på menyn. Osby har öppnat säsongen starkt och det var ett tidigt toppmöte i säsongsupptakten. Kunde vi bevara vårt fina försvarsspel och ta vår tredje raka i dagens fajt?

Period 1:

Matchen börjar väldigt avvaktande. Vi åker på en tidig utvisning men klarar boxplay galant. Vi vill ha ett högt tempo då Osby ställer upp men liten trupp. Trots att vi försöker får vi inget riktigt grepp om matchen, det är ett böljande mittfältsspel där inget lag får igång sitt spel. Detta håller i sig ganska länge och publiken började undra varför dom kom hit idag. En ganska tråkig tillställning fram tills det är tre minuter kvar av perioden då vi åker på ytterligare en utvisning och får spela boxplay igen. I boxplay snappar Alle upp en dålig passning, trampar fram längs sargen och passar bollen till Danne som trycker in 1-0, ganska bra comeback i ÅK, eller? Vi blir fulltaliga och nästa byte får vi ett frislag i hörnan. Grabbarna i andrafemman kör ett patenterat JAS-kombination och det står 2-0 på tavlan innan paus. Trots en trög start har vi fått matchen dit vi vill.

Period 2:

I pausen snackade vi om att få ner bollarna på djupet. Killarna löd och Viktor F får bollen långt ner på motståndarnas planhalva och assisterar Fabbe som tar en bra löpning i mitten som blir helt ren och skickar in 3-0 efter två minuter.
I bytet efter kommer div 4:s mest effektive spelare in och på en passning av Viktor G lyfter Pierre iskallt in 4-0. Osby är knäckta och tar timeout. Osby försöker att pressa över hela planen och något förvånande blir vi stressade av detta. Kvalitén på matchen sjunker då vi inte hittar några vettiga utvägar på deras press. Istället drar vi på oss ett par riktigt onödiga utvisningar men vårt boxplay är klockrent idag och vi går till periodpaus med 4-0 i ledning.
Vi behöver bli lite kallare i hjärnan inför tredje perioden.

Period 3:

Vi är i alla fall lite kyligare inledningsvis. Vi spelar bollen enkelt till en fri medspelare, vilket gör att tempot höjs. Detta gör att motståndaren gör bort sig och Emil hittar Enroth som dunkar in 5-0 efter 2:35. Osby börjar att hänga med sina huvuden och i bytet efter kan bröderna Nilsson ganska enkelt såga sig fram och det slutar med att Jonas trycker in 6-0. Matchen är såklart vunnen och det börjar att bli lite grinigt på planen, tyvärr är det vi som står för de flesta felaktigheterna. Något ivriga försöker vi att befästa vår dominans på plan och åker på utvisningar i parti och minut. Frustrerade över detta ser vi trots allt att våra boxplay-formationer fungerar utmärkt. I tredje raka boxplay gör Viktor F ett hästjobb där han sysselsätter tre Osbyspelare och lägger bollen till "Lill-Jöns" som avslutar kliniskt och fullbordar sitt hattrick! Hatten av för Emil!

Sammanfattning:

Trots att vi vinner med 7-0 spretar tankarna åt många håll. Givetvis är det bra med en seger men vi får såklart inte dra på oss sju utvisningar under en match! Detta kommer att straffa sig mot bättre lag.
Boxplay fungerar bevisligen med 0 insläppta och 2 mål framåt och detta är ju trots allt riktigt bra.
Med vår arbetsvilja och lagmoral står vi som segrare idag trots att vi lägger nästan en hel period på utvisningar!
Detta håller såklart inte nästa vecka då vi möter serieledarna i en tidig seriefinal.
Guldbollen överlämnas från Viktor F till Simon med orden: Du höll nollan och får den!