Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy
Damer Division 1

FBC Kalmarsund
8 - 4
Åstorp/Kvidinge IBS
FBC Kalmarsund8 - 4Åstorp/Kvidinge IBS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 25 november, 15:00
Plats:Kalmar Sporthall A-hall
Serie:Damer Allsvenskan Södra   Tabell >>
Samling:14:00
Förlust i toppmötet mot Kalmarsund
2017-11-28 19:39
Hannah Berg fightas mot en Kalmarsundare

Vår resa in i Smålands djupa skogar denna lördag slutade i en förlust mot förra säsongens SSL-lag i vår serie.

Första perioden startade i ett snabbt tempo där båda lagen hade chanser men där motståndarna lyckades få in flera enkla mål. I många av dessa situationer så var vi ett halvt steg efter och tittade till slut bara efter boll och tappade vår markering. Perioden slutar med underläge 4-0 där bollen studsar deras väg och vi får kämpa för att få till bra avslut.

Vi väljer att gå ned på folk för att försöka få till en förändring i vårt spel där förhoppningen är att vi ska vara lite tätare på boll och motståndare. Det ser ut att lyckas, för fem minuter in i perioden reducerar vi till 4-1 genom Linda framspelad av Casandra. Vi har nu jämnat ut spelet men har svårt att få till bra avslut och i det böljande spelet ökar Kalmarsund på till 5-1 innan Linda återigen reducerar. Passning denna gång från Stephanie. 5-2 inför tredje och hoppet finns fortfarande.

Mardrömsstarten i tredje med 6-2 efter 14 sekunder känns blytung, men vi fortsätter att kämpa på och spelet går fram och tillbaka. Kalmariterna gör både 7- och 8-2 innan Moa styr in 8-3, snyggt framspelad av Linda. Vi fortsätter att kämpa och reducerar en gång till, denna gång genom Emmy, assisterad av Anna, vilket ger ett slutresultat – 8-4.

 

Det är alltid tråkigt att går ner på folk för att få till en förändring av matchbilden, men om inte alla ger 100 procent i alla lägen så blir det väldigt svårt att spela jämnt mot topplagen i allsvenskan och att spela vidare med tre femmor blir väldigt tufft. Coachningen kunde vara bättre, jag tycker att vi skulle ha gått på hård press redan efter 1-0 eller 2-0 för att på så sätt förändra matchbilden och få alla att komma upp på tå och verkligen ge allt. I dag spelar Hannah ett mycket bra försvarsspel då hon vågar stå upp i sitt försvarsspel på ett väldigt bra sätt. Kan inte förstå hur Skånes distriktslag missat att ta med Hannah för spel i SM.

 

FBC Kalmarsund – Åstorp / Kvidinge IBS 8 – 4

Mål: Linda 2, Moa och Emmy 1 var

Assist: Linda, Casandra, Stephanie och Anna

 

<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort