Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy

Åstorp/Kvidinge IBS F06
2 - 1
IBK Lund F06
Åstorp/Kvidinge IBS F062 - 1IBK Lund F06

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 03 april, 15:30
Plats:Bråhögshallen
Serie:Skånemästerskapen Flickor B Slutspel A   Tabell >>
Samling:15:00
F06 vinner GULD i Skånemästerskapen!
2022-04-04 13:30

Nu var det final i Skånemästerskapen. På andra sidan av planen stod IBK Lund. Vi hade mötts i en väldigt tajt match i grundspelet som vi slutligen vann med 2-1. Tjejerna var redo för en ny batalj!

Vi får en riktig smakstart på matchen när vi tar ledningen med 1-0 redan efter 2:10.  Det är Mimmi som tar med sig bollen upp i anfallet ner i högra hörnet. Hon går förbi sin försvarare och spelar in bollen vid första stolpen. Johanna fångar upp bollen och slår in den med en backhand till vänster om målvakten.  Kort efter så gör Ida en kanonräddning på skott från slottet. Det är en härlig fajt på banan och de båda lagen kämpar hårt för att komma till bra avslut. Vid 11:51 så åker Agge ut 2 min för upprepade förseelser. Vi sliter för kung och fosterland i boxen men när vi vinner bollen så gör vi ett felpass när vi ska spela oss ut. Det är helt fel spelare i Lund som bollen går till, hon får gå in ohotat och sätta ett dragskott högt, och det är kvitterat vid 12:06. De båda lagen krigar på och resultatet står sig perioden ut.

 

Andra perioden blir en lång kamp mellan de två lagen och de båda målvakterna får visa att de är Skånes bästa. Våra spelare käkar skott och hela tiden och kämpar för laget. Alla get allt hela tiden! Matchen står och väger genom hela perioden och nästa mål kommer att bli jätteviktigt. Vid 10:01 så åker en Lunda spelare ut 2 min för hands. Vi har ett hyffsat PP med ett par skott på mål men får inte in bollen. Matchen ser ut att gå till förlängning och vi blir tillbakapressade. Det är då det händer.

Filippa P slår en lång pass upp över hela planen. Amanda T kommer med fart och kämpar sida vid sida om Lunds back bollen studsar och slutligen så lyckas Amanda styra in bollen förbi målvakten. Ett vrål bryter ut i hallen och tjejerna rusar in på planen för att gratulera och vi har 2-1 vid 13:37(Elit)! Lund tar nu time-out. Vi instruerar våra tjejer att bara döda tid. Inte ta några avslut på mål utan bara hålla bollen kontrollerat. Lund försöker sätta full press framåt och tar ut målvakten. Vi kämpar och sliter på planen och frustrationen blir påtaglig i Lund. Vi är överallt och stoppar dem i deras framfart så att de inte kan komma till avslut. Vid 14:45 så åker en Lund spelare ut 2 min för obstruktion. Med 15 sekunder kvar på klockan så är det nära. Vi vinner bollen och kan ta med den upp i anfallet och hålla den där de sista sekunderna och GULDET är klart! Ett ännu högre vrål hörs när slutsignalen ljuder och alla tjejerna springer till Ida och firar GULDET!

 

Summering av matchen:

Det är en tajt och bra match och tjejerna gör nog säsongens bästa match. Vi sliter för varandra och är allt som oftast först in i närkamperna. När Lund ska gå på avslut så är vi där med en klubba emellan eller så käkar vi skott skulle bollen gå vidare så stoppar Ida bollarna. Det kommer att vara många fina blåmärken på tjejerna men det har de nog inget emot.

 

Matchdrottning blev Agge!

 

Genom hela Skånemästerskapen så har laget visat på en fantastisk kämparglöd och de har lyft sig till en helt ny nivå!

 

Grymt bra jobbat tjejer, ni är BÄST I SKÅNE!

 

Stolta tränare

 

//Bonny, Peter, Julia, Elin & Conny


<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort