Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy
Pojkar 07

Höllvikens IBF P07
3 - 4
Åstorp/Kvidinge IBS P 07/08
Höllvikens IBF P073 - 4Åstorp/Kvidinge IBS P 07/08

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 20 november, 13:00
Plats:Gyahallen
Serie:Pantamera Pojkar B (P07) Svår   Tabell >>
Samling:12:00
Trupp:#1 Oskar Rasmusson
#3 Zachris Lindberg
#10 Henri Andersson
#11 Oskar Friberg
#12 Hugo Rundbäck
#17 Hugo Olsson
#21 Albin Brendheden
#23 Jakob Notelius
#41 Felix Nilsson
#53 Noah Ahlin
#60 Kalle Jönsson
#70 Melker Camper
#78 Viggo Jönsson
#83 Elias Schüler
#99 Elof Bladh
Tung seger mot Höllviken
2022-11-25 01:00

Söndagsmatch på bortaplan där obesegrade topplaget Höllviken stod för motståndet. ÅKIBS har genom åren gått tuffa och tighta matcher mot Höllviken och även denna gången skulle matchen bli en jämn kamp. Med den bra insatsen mot Lund i bakhuvudet var direktiven inför matchen korta och enkla – fortsätt på inslagen väg och ha roligt tillsammans.

 

Inför en huttrande publik, hallen var inte uppvärmd, startades matchen i ett intensivt tempo. Höllviken klev högt med forwards i spelet utan boll och övriga tre spelare låg tätt man-man. ÅKIBS blev till en början lite tagna på sängen men hittade efter ett par byten rätt i spelet med boll och började smått spela sig förbi den högra pressen. Spelet böljade fram och tillbaka, båda lagen hade svårt att få igång ett etablerat spel med bollen. Chanser byttes fram och tillbaka men båda målvakterna, som gjorde varsin bra match, höll tätt i avgörande läge. Första akten slutar rättvist 0-0.

 

Inför andra korrigerades vissa detaljer, bland annat för att enklare kunna spela oss ur motståndarnas press. Detta gav direkt effekt och medförde att Höllviken blev långa i laget, draget gav även effekt på resultattavlan. Vid 05:31 gör Felix Nilsson 1-0 till Åstorp/Kvidinge. Hämtande forward får boll från back och spelar sedan rent en djupt löpande Felix på kanten. Felix trampar vidare in mot mål och sätter dit ledningsmålet i bortre. Ett riktigt snyggt mål där hela planen används och taktiska direktiven utförs. Därefter följer ett fortsatt ställningskrig med ÅKIBS i förarsätet. När klockan närmar sig 9 minuter blir nämnde Felix utvisad 2 minuter för slag. Boxen arbetar metodiskt och likt många gånger tidigare håller man motståndarna utanför och tvingar dom till avslut från klara lägen. PP lider mot sitt slut när Höllviken får ett frislag i bra läge. En härlig frislagsvariant lurar gästerna och Hugo Rundbäck får artigt sätta sig på botbänken för felaktigt avstånd. 3 mot 5 väntar men det löser ÅKIBS-spelarna med bravur. I efterföljande spel 4 mot 5 ökar Höllviken tempot och går rakare mot mål. Detta lönar sig och ett 1-1 kommer efter fint spel. Perioden spelas sedan av på liknande sätt som innan och det är fortsatt oavgjort inför avgörande akten.

 

I pausen betonas vikten av att ha psyket med sig. En tendens till frustration och gnäll har börjat sprida sig och detta skapar oro och sämre förutsättningar inför tredje perioden. Matchen står och väger men det är trots allt Åstorp/Kvidinge som har tagit över taktpinnen. Höllviken fortsätter med sin högra press men ÅKIBS spelar allt som oftast sig förbi den på ett bra sätt. När väl boll kommer upp i offensiv zon har vi problem att få grepp om den och bolltappen är många. Detta leder till att Höllviken får energi och deras tyngd blir påtaglig. Vid 07:45 kommer även utdelningen, 2-1 görs efter en tilltrasslad situation där motståndaren kan löpa sig ren och skjuta in bollen. Småsura miner men vi manar på för och försöker intala oss att vi är helt med i matchen. Några bra lägen kommer men Höllvikens målvakt är med på noterna. Kallduschen blir definitiv när Höllviken för första gången på länge får utdelning i sin högra press. En chanspassning från hörn mot mitten och retfull styrning in i mål. 3-1 till Höllviken är ett faktum. Time-out tas och uppgivenheten hos vissa är påtaglig. Fullt fart framåt beordras. ÅKIBS sätter ett tryck på Höllviken som blir allt mer defensivt tillbakatryckta. Vid kontringslägen som uppstår visar sig Oskar Rasmusson i målet från sin bästa sida och briljera med ett par bra räddningar. 13:01 på klockan kommer reduceringen. Elias Schüler avlossar bössan någon meter in på motståndarnas planhalva, otagbart för målvakten. Plötsligt är energinivån på topp igen och fem heta spelare sätts in för tekning, med ambition att vinna den för att kunna ta ut målvakten. Detta lyckas man med och den stora jakten på kvittering inleds. Med 30 sekunder kvar av matchen kommer den. Melker Camper sätter 3-3 efter ett massivt tryckt på motståndarmålet. Stor jubel utbryter. ”Vi går för det” basuneras ut och även denna gången vinner ÅKIBS tekningen. Ledningsmålet är snyggt men görs av en motståndarspelare endast 16 sekunder efter kvitteringsmålet. 14 sekunder kvar av matchen. Höllviken tar time-out och plockar målvakten. Två halvchanser skapas men Oskar håller fortsatt tätt. Segerjubel!

 

  • En match med många skepnader. Vi möter ett högt pressande Höllviken och det tar ett tag innan vi blir bekväma med att spela oss ur pressen. Trots att ytorna blir stora är det svårt för oss att etablera ett spel med bollen. Tycker dock att vi stundtals kontrollerar matchen väl och sätter oss i flertalet lägen där vi kommer 3 mot 2 och 2 mot 1. Vi är stabila och trygga i vår defensiv. Det är inte många klara lägen Höllviken skapar och när det väl händer tar Oskar hand om dom. Tyvärr är många av oss alldeles för ”hispiga” och blir frustrerade. Med lite mer kyla innanför pannbenet hade vi stängt matchen tidigare. Dock riktigt starkt och moralstärkande att vända på steken och rentav åka hem med en i mitt tycke förtjänad trepoängare. När vi spelar med energi och rätt fokus är vi svårslagna, summerar Christian Hägerström.

Stolta tränare

//Christian, Henrik, Daniel & Kalle


<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort