Pojkar 02

FCH-Cup
2016-09-18 09:26
Årets FCH-cup pokal hamnade inte i Åstorp tyvärr! Jaja vi får kanske dela med oss lite :-).
Vi ställde upp för tredje året i rad i denna trevliga försäsongscup. Vi har dom andra två åren lyckats knipa guldet o pokalen till Åstorp. Men som sagt i år hamnade den hos Tenhults IF.

Nedan följer lite matchreferat och en sammanfattning.

Varla-Åkibs 3-3
Tidig match brukar sällan passa oss. Vi tränare börjar dock hitta rätt och vet hur vi ska trigga igång er! Till morgonmatchen har vi lånat in Maja o Moa så att vi inte kör slut på killarna då det är en lång turnering. Ville, Casper kan inte spela pga skador och Hugo H är på konfirmation.
Vi startar matchen och gör det bra första 6-7 minuterna så äger vi bollen till ca 90% dock lyckas vi inte få in bollen! Utan Varla lyckas göra 0-1,0-2 och sen 0-3 på ett riktigt skitmål där en höjdarboll rinner förbi vår back och målvakt. Peptalk i paus där vi reflekterar att vi ägde matchen och att de gjort sina mål på våra misstag. Vi startar andra perioden med Max blir utvisad för hårt spel vid sargen 0:15. Vi har ett bra boxplay och lyckas kontra in 1-3 0:51 Noah lägger upp den i krysset efter en Ass. Av Moa. Nu får vi lite energi och spelar bra. Max kommer in från sin utvisning och sätter 2-3 efter Ass från Noah. Max vilar ett byte sen på det igen och denna gången sätter han 3-3 4:59. Detta blir även slutresultatet. En spännande match där vi kanske borde vunnit. Men första matchen i turneringen så lärdom! Ge inte upp utan kör på! starkt att lyckats hämta upp underläge 0-3 till 3-3.

Åkibs-Värnamo 2-2
Värnamo visste vi att det var ett bra lag. Tog sig till semifinal i Gothiacup. Dock verkar Värnamo även ha scoutat lite av våra framgångar ..seger mot Vöikers i Gothia, 2 guld i FCH-cupen och ett silver i SkDM. Matchen startar och vi tar tag i taktpinnen. Värnamo kryper ner i försvarsläge nästan direkt, troligtvis pga respekt från våra fina skalper..Vi spelar vårt spel och Värnamo lägger sig kompakt och på försvar. Och det lönar sig för Värnamo lyckas kontra in 0-1. Vi fortsätter att trycka på 10:30 sätter vi äntligen 1-1 det är Felix som prickskjuter efter en fin Ass från Axel i Powerplay. Vi får nu spela vårt spel som vi är bra på. Rulla mycket boll och fina inspel. Men som sagt "Tålamod!" Och vi sätter in 2-1 3:44 i andra perioden. Nu justerar Värnamo sitt spel och jagar reducering. Vi står upp bra och har ett par bra lägen att göra 3-1 men till sist sätter Värnamo 2-2. En bra match mellan två bra lag och 2-2 kändes som ett rättvist resultat.

Vi slutar tvåa i gruppen eftersom Värnamo - Varla slutar 6-3.

1/8 dels final
Åkibs-FCH 5-4 e.straffar
Tvåa i gruppen innebär möte mot FCH. Inte vårt favoritlag att möta. Brukar vara schyssta men svåra matcher. De spelar ofta kompakt och är starka med sina centrar som är fysiska.
Peptalk innan match. Tänk på killar att de har aldrig slagit oss. Och håll koll så att vi låser i mitten. Vi slog ut dom förra året i 1/8del med 1-0, slog ut dom ur DM då vi hämtade upp 0-2 till 2-2 o sen vann på straffar.

Matchen startar och det tar 18 sekunder sen har FCH:s kapten tryck sig igenom mitten och bågar,trycker upp bollen i krysset..ingen bra start alls..vi lirar på men har svårt att följa  det vi sa. FCH gör 2-0 oxå innan paus. Vi behöver få lite energi laget tidigt om vi ska spela fler matcher idag. Vi gör lite justeringar och bestämmer oss för att ge vissa spelare lite mer speltid första fem minuterna med hopp om att få in 2-1. Perioden startar tyvärr på samma sätt som förra 0:15 gör FCH 3-0. Men vi ser på killarna att de har viljan. Rasmus gör nästan direkt efter tekning 3-1 0:54. Skönt! Vi kommer mer in i matchen men FCH lyckas göra 4-1. Och nu är det tungt..men våra killar nöter på och Felix bryter sig loss och prickskjuter in 2-4 högt upp i nättaket. Och nu är vi heta vi matchar friskt och rullar in heta killar på löpande band..lite för heta så vi lyckas bli 6 spelare 7:58 på banan. Vi upptäcker det o drar tillbaka en. Dock protesteras det friskt från FCH-bänken och trots att ingen av domarna har sett situationen så får vi 2-min..märkligt..men rätt ska vara rätt. Vi fipplar lite med vem av våra killar vi ska sätta i båset.Ville som ändå inte spelar får bli syndabock..dock saknar han sina glasögon och kan då inte hoppa in så vi justerar och det får bli Josef. Frustrationen verkar stor hos FCH. Och nu fick vi en game changer, vi fick 2-min extra vila, ledarna i FCH tappade fokus o fick med sina spelare i frustrationen. Vi reder ut boxplayet bra och har en del kontringar. Vi växer in i matchen och skapar fler o fler lägen. 12:55 sätter vi 3-4 Tage som fått vila ett tag pga boxplay mm. Får ett byte sätter full fart upp vinner bollen i anfallszon, droppar bak till Rasmus som trycker in bollen. Nu har vi energi. Vi tar direkt efter tekning kontroll på bollen, vi plockar målvakt, vi biter oss inte helt fast. Så vi får växla av och på med målvakt ett par gånger. Max o Felix får direktiv framför kasse, övriga mata bollar mot mål. Och 14:22 ställer FCH:s målvakt upp för att vila? Axel har bollen vid mittlinjen och lägger in på mål, och den trillar in. Vi har åter igen hämtat upp och är med i matchen! Nu följer straffar, vi sätter fram Felix,zache,axel.
FCH bommar sina två första efter att Henke gjort bra räddningar. Vi bommar även våra två första.
FCH sätter sin tredje ..oops nu gäller det. axel sätter vår tredje säkert. Nu är det Sudden straffar. Henke räddar FCH:s straff. Max kliver fram, rundar målvakt och rullar in bollen. Och vi är klara för kvartsfinal!

Kvartsfinal
Tenhults IF - Åkibs 7-3
Tenhults är ett lag som vi inte vet så mycket om. Vi ser på värmning att de har bra skyttar.
Vi startar matchen och tar ledning med 1-0 2:16. Felix och Ass Axel.Vi fortsätter att spela och gör även 2-0 Max på Ass av Tage. Nu börjar tenhult matcha hårt och kör man-man och pressar på i våra uppspel. De lyckas göra 2-1,2-2 och strax innan paus sätter de ett frislag så de har 3-2. Vi snacka i paus och matchen lever, dock verkar killarna slitna. Vi får en drömstart en studsboll i slottet klipper Josef till..som letar sig in mellan benen på målvakten och vi har 3-3 0:16. Energin droppar sen successivt och tenhult gör det bra, passningsskickliga och väldigt duktiga i att störa våra uppspel. Det rinner iväg lite på slutet.. Men vi förlorar mot ett bra lag. Efter urladdningen mot FCH så orkade vi inte riktigt att ge det motståndet som krävdes. Vi satt i förarsätet ett tag.

Sammanfattning
Jobbar vi som ett lag och inte tappar fokus på domare och motståndare så är vi svårslagna. Väldigt imponerad av att vi lyckas hämta tre måls underläge på så kort matchtid. Vi tränare vet att konditionsmässigt är vi inte lika långt framme som övriga säsonger. Vi har inåt valt att bygga styrka för att undvika skador. Det märktes en del att vi inte riktigt orkade. Säsongen är lång så det kommer!