2020-09-13 17:25
Uppvärmning inför träningsmatchen mot Warberg
F04/05 tillbringade helgen på hotell i Varberg och förutom häng på hotellrummen, restaurangbesök på stan, joggingrunda i regn och halvstorm, teoripass och praktisk träning i Sparbanken Wictory Center hanns även en träningsmatch mot Warbergs 05:or med under nästan två dygn.
Eftersom Warbergsspelen blev inställd hade vi några hotellnätter som behövde utnyttjas och det gjorde vi på ett härligt sätt med en träningshelg nu innan säsongen drar igång. Vi pratade lite extra om hur vi vill spela defensivt mot olika motstånd, men även hur vi vill jobba i Power Play och Box Play. Alla dessa tre moment fick vi testa mot ett mycket duktigt, jämnt och samspelt Warberg i söndagens träningsmatch.
Vi rivstartar matchen och efter en dryg minut hittar Alva Jolle med en genomskärare och Alva skjuter ett otagbart direktskott. Sedan äter sig Warberg in i matchen och medan vi försöker jobba med just de teoretiska delar vi pratat om tidigare under helgen går Warberg ikapp och ifrån till 3-1. 3-2 ordnar Moa P på egen hand då hon driver upp och skjuter ett stenhårt skott upp i nättaket bakom en alldeles för lågt sittande målvakt.
Under denna perioden spelar vi dock inte klockrent och Warberg får studsarna med sig och går ifrån till 5-2 i början av tredje. Vi har dock ändrat rejält bland femmorna och bett om en skärpning. Den skärpningen kommer också ordentligt i den tredje perioden. Power Play hade vi ju jobbat med under helgen och det tar bara två sekunder i PP när Elsa hittar Alva som skjuter in 5-3. Även Jolle gör sitt andra mål för dagen då hon vrider runt på kanten och hittar bortre krysset. 5-4.
Vi får även möjlighet att testa Box Play och gör det klart bra. Innan matchen är slut hinner vi även med en kvitteringschans, men matchen slutar 5-4, vilket är helt klart godkänt. Senast vi mötte dem, i FCH Cup förra säsongen, förlorade vi med 5-1. I FCH Cup var det dessutom bara 2x12, i dag körde vi 3x20min med tio minuters paus, men det var inga som helst bekymmer för tjejerna!
Exemplariskt genomförd helg, tjejer! Såväl på plan som utanför plan.

Matchvideo mot Bjärred.2019-11-10 17:20
FCH Cup 2019 bilder.2019-09-09 17:41
FCH Cup F152019-09-08 20:32
Läger Halmstad bilder.2019-09-01 18:16
FCH Cup 20182018-09-24 11:34
Sammanfattning FCH-cup2017-09-10 23:01
Vi blir starkare2017-06-12 21:20
Lagkassa2016-11-14 21:39