Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy
Flickor 00

Röd cup 5-7 febr
2016-02-10 08:36
Flickor00

Röda cupen flickor, svår

Flickor 00 har tillbringat helgen i Kungälv och spelat Röd Cup. Det är en cup som ersätter New Body Cup (även kallad ungdoms SM, som i innebandysverige inte får uttalas högt). Dock är det Sveriges bästa lag som spelar den. Vi anmälde oss till svår klass, då vi tycker att vi har där att göra.

Det slutade med en 11:e plats, vilket vi inte är helt nöjda med, även om topp 11 i Sverige inte är fy skam. Men vi kände, märkte, det syntes att vi var bättre än så. Men vi hade inte marginalerna på vår sida. Tidvis slarvade vi en hel del. Tror absolut att vi var i den bästa/tuffaste gruppen.

Gruppspel, 3 matcher
1 förlust och 2 oavgjorda i gruppspelet, gjorde att vi hamnade på en 3:e plats av 4 lag i gruppen, vilket betydde att vi inte kunde bli bättre än 9:a, vi gick in i slutspelet där vi skulle spela om platserna 9-12, och vi slutade 11:a.

ÅKIBS-Nacka Wallenstam IBK 4-5 (0-2, 4-3)
I denna match är vi riktigt bra, och detta är ett av de bästa lagen vi mött, de stod också som slutsegrare i hela cupen. Matchen var väldigt jämn, 14:42 in i andra perioden ledde vi med 4-3, och där borde man förstås backat hem och bara försvarat sig. Men när så inte gjordes, kunde  Nacka både  kvittera och ta ledningen igen.
Mål (ass)
Sara (ua)
Clara (Filippa)
Maja (Clara)
Moa (Sara)

Värnamo IK-ÅKIBS 3-3 (1-1, 2-2)
Detta  laget  mötte vi senast i semifinalen på Gothia, då vi gick segrande ur striden. Tycker de spelar bra innebandy och är väldigt jämna mot oss. Blev också en mycket bra och spännande match, får väl säga att resultatet är rättvist, då vi slarvade lite, annars skulle vi tagit segern. Som tur var så var Jenniefer väldigt på tårna och gjorde vårt tredje mål med 5 sekunder kvar av matchen.
Mål (ass)
Moa (Sara)
Stella (Jenniefer)
Jenniefer (ua)
Matchens lirare gick till ÅKIBS: Stella

ÅKIBS-Per-Ols IBF 1-1 (1-1, 0-0)
Detta var absolut sämsta matchen på hela turneringen, inget spelande lag såsom övriga här, full fart framåt, mycket slag och fult spel. Dock tyckte domarna annat.
Mål (ass)
Clara (Stella)
Matchens lirare gick även här till ÅKIBS: Moa

Placeringsmatch 1, om 9-12 placering
ÅKIBS-IBF Falun ungdom 2-3 e förl (2-1, 0-1, 0-1)
Morgonmatch där vi inleder mycket bra, men sen tappar mer och mer efterhand. Dock ett mycket duktigt motstånd.  Lyckas trots det spela lika, men i förlängningen slarvar vi framför eget mål och pang, förlust.
Mål (ass)
Stella (Sara) 2st

Placeringsmatch 2, om 11-12 placering
ÅKIBS-Lindome IBK 9-3 (5-2, 4-1)
Här måste vi nog säga att vi hade matchen i vår hand från första minut till sista. Fick provat lite nya forwardformationer, vilka såg lovande ut. Riktigt skönt att åka hem med en vinst, efter en match där vi även kunde spela ut ordentligt.
Mål (ass)
Clara (Filippa)
Maja (Clara)
Filippa (Clara)
Maja (Sofia) 2st
Stella (Clara)
Maja (Moa)
Clara (Filippa)
Moa (ua)
Matchens lirare: Clara

 

Trots lite klagovisor från ledarna (vi vet ju vad ni kan), måste vi säga att det är en väl genomförd cup mot topplagen i landet, så ni ska absolut vara stolta och nöjda med era insatser. Tror även att det har varit väldigt lärorikt med så många riktigt bra matcher.
Vi vill tacka er spelare för en fantastisk helg på alla sätt, bra matcher, goa skratt på vårt mellomys, trevligt umgänge på vårt fina vandrarhem. Vi vill även tacka er föräldrar som gjorde detta möjligt att genomföra, skjuts till Göteborg, skjuts till och från matcher, hjälp med matlagning, städning mm, supertrevligt sällskap, härlig klack mm.

Nu blickar vi framåt mot helgen, sista Jas-matchen på söndag, där vi har fortsättningen på den resan i våra egna händer.// Två stolta ledare



Nyhetsarkiv
Röd cup 5-7 febr2016-02-10 08:36
Domarkurs!2015-09-28 11:23
Fch cup 2015-09-052015-09-07 16:32
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort