Höllvikens IBF-ÅKIBS 1-7 (1-4, 0-1, 0-2)
2015-11-07 22:00
Fotograf: Lotte Wilson
Så var vår andra seriematch i Flickor 99 serien spelad.
Tidig morgon (09:30) bär det av mot Höllviken. En ovanligt liten trupp har vi med oss, 10 utespelare och 2 målvakter (Ellen & Filippa), sjukdom, jobb, hästtävling orsakar detta. Men det är ju inget som detta laget räds.......

Period 1: Inleds i bra tempo och ok spel. Höllviken sätter första målet, men sen drar vi igång. Filippa får en fin passning från Hedda, och pang, 1-1 i protokollet. Strax efter lägger Maja in bollen till Sara som står välplacerad och det står 1-2. Mycket spel framför motståndarnas mål men den vill inte riktigt in. Sen kommer Stella bakifrån målet och gör ett till synes omöjligt skott och det står 1-3. Stella, Sara, Maja och högt liggande backarna Sofia och Hannah krigar framför motståndarnas mål och till sist blir det Stella som kickar in den med assist av Maja.
Period 2: Startar i mycket lågt tempo och fortsätter så. Mitt i perioden händer en incident då en Höllvikenspelare springer in bakifrån i en av våra och får en smäll/knyck eller dyl i nacken, och ambulans tillkallas (vi hoppas att det inte var något allvarligt), cirka 1 timmes väntan till matchen drar igång igen. Fortsätter i lågt tempo och inte mycket händer, förrän Hedda får tag i bollen och på egen hand lyckas löpa över halva plan med en studsig boll, men hon får ordning på den och sätter den snyggt i mål.
Period 3: Bättre tempo, men inte det bästa spel vi sett. Krigande framför motståndarnas mål resulterar i ett självmål från motståndarna och vi har 1-6. 13:32 får Höllviken en utvisning och vi får spela powerplay, ett bra pp, tycker tjejerna är riktigt bra i pp numera. 14:54 Maja lägger en grym pass till Stella som sätter den snyggt i mål. Och vi har en slutsiffra på 1-7.