Herrar HJ18

Herr JAS: Go seger mot Malmhaug!
2017-11-05 22:49

Ett formstarkt Åstorp/Kvidinge gästades av erkänt duktiga och taktiska Malmhaug i hemmaborgen. Motståndarna har börjat säsongen poängsvagt men har matchat mot tufft motstånd, bland annat ett kryss mot topplaget Lund och uddamålsförlust mot Helsingborg. Upplagt för en spännande JAS-fight.

-Första av tre kommande "stormatcher". Vi har öppnat säsongen bra och bitarna faller mer och mer på plats. Vi ser fram emot att möta riktigt bra motstånd. Vi älskar att sättas på prov, hälsar Henrik Politis.

Redan vid första tekning bröstar lagen upp sig. Flera av pågarna känner varandra och det bevisas direkt att denna match inte tillhör den vardagliga serielunken. Malmhaug tar direkt initiativ och utdelningen låter sig inte vänta. En felplanerad dubbling gör att formationen hamnar djupt och motstånder kliver rakt in från höga fickan. Ett fint avslut men ett alldeles för enkelt mål att släppa in. Gästerna fortsätter rulla boll vilket ändå uttalat är okej. ÅKIBS sticker upp med jämna mellanrum upp genom fina kombinationer. Det är dock Malmhaug som ges fördel i PP. Ett bra sådant men ack vad hemmalagets boxspel är starkt. Ett fantastiskt jobb och stenhård fördröjning efter anfallsspel(!) ger yta för Linus Malmström som trycker dit kvitteringen i numerärt underläge. Kvitteringen och det gedigna jobbet i boxplay ger extra tändvätska och matchen vänder till hemmalagets fördel. Ledningsmålet görs genom en patenterad spelvändning där Linus serverar William Göransson ett friläge. När läget verkar förbi och skottchansen är minimal gör han det oväntade. En iskall och välplanerad dragning och kyligt backhandchip i öppen kasse ger 2-1 på tavlan. Resultatet står sig akten ut och symboliserar en jämn första period.

-Okej första tjugo. Vi gör det bra och Malmhaug likaså. Vi låter dem äga boll men släpper inte till nämnvärt med obekväma lägen. Debuterande Henrik Schlemlein-Wenell gör det bra i målet när motståndarna väl skapar farligheter. Nu ser vi till att höja oss ett snäpp nästa period, då kommer motståndarna få det tuffare, hälsar Kim Mårtensson.

Andra perioden hinner bli 28 sekunder gammal innan Malmhaug kvitterar till 2-2. En spelvändning räddas av Henrik i kassen men returen rullar retfullt in i mål. En chockande inledning och båda lagen blir passiva och spelet står och väger. ÅKIBS ges nu chans i PP men då är det Malmö-lagets tur att hänga dit den i boxplay. Ett olyckligt bolltapp ger fri led för rödklädd och återigen underläge för hemmapågarna. Svar på tal kommer dock omgående. Mikey Carlsson hämtar boll på egen halva och trampar resolut upp i banan. Ett snygg bollsläpp till Sebastian Olofsson som i steget drar iväg ett otagbart dragskott från knappa metern in på motståndarnas planhalva. Värdefull och viktig energi till laget och ÅKIBS tar över alltmer ju längre tiden går. Farligheter skapas men resultatet 3-3 tas med till avgörande sista.

-En ganska ofokuserad och tillknäppt period. Sönderryckt spel i och med skador och vi kommer inte igång så som vi önskar. Vi spelar dock stabilt och ger inte bort ytor till motståndarna. Skönt att vi får med oss och tar tillvara på energi efter kvitteringen. Vi krigar vidare, informerar Henrik Politis.

Inför sista perioden väljer Åstorp/Kvidinge att matcha manskapet hårdare. En tempoökning önskas och frågan om Malmhaug orkar måste ställas. En som tar orden på största allvar är Mikey som återigen ger sig iväg på en härlig soloride. Efter att ha trampat igenom 3 gubbar hänger han upp den i bortre och ledning för hemmalaget är ett faktum. Detta var början på en härlig scenförändring. Sju minuter på klockan och Robin Rolf presenterar sig. Ett fint rull på offensiv halva knyts till när Wille serverar "Roffe" som smäller dit 5-3. Kort därefter är det återigen Robin som hänger dit den. Publiken bjuds på ytterligare en soloride och bra initiativ belönar sig. 6-3 och det är ÅKIBS för hela slanten. Gästerna tar time-out men det hjälper inte. 7-3 kommer och denna gång är det Eddie Ikonen som gör en fin insats. Först täcker han skott i egen zon och sekunder senare avlossar han bössan i steget. Mål. Viss frustration i Malmhaug men ett sista försök att stå upp görs. Idag finns det dock ingenting som stoppar ÅKIBS. Elias Björkmans kedjekamrater Jonathan Rosengren och Linus checkar högt och vinner boll. Elias har löpt in lägligt i mitten och serveras. Direktavslut och matchen är avgjord. Slutresultatet fastställs av hat-trick mannen Robin Rolf som i öppet mål avslutar på go frislagsvariant. En klar och stark seger.

-Vad ska man säga? En lysande sista period efter två helt okej inledande akter. Vi vill åt en tempoökning och får full effekt efter vår gemensamma diskussion i andra pausen. Grabbarna visar stor pondus och ett jävlar anamma. Ett bra kvitto och tung skalp. Vi är starka tillsammans, summerar Christian Hägerström.

Tisdagen den 7 november väntar nästa bussresa. En på förhand mycket tuff bortamatch mot Karlsokrona som har ett bra lag med ett starkt kollektiv.

Häng med till Karlskrona! Ditt stöd betyder mycket!