Hemmapremiär och välfyllda läktare.

Tufft motstånd i form av duktiga Lund.

Upplagt för succé och en bra innebandymatch.

Vad hände när Åstorp/Kvidinge JAS tog sin andra raka seger?

En hemmafight är alltid en hemmafight och ÅKIBS är starka i hemmaborgen. Dagen till ära gästade Lund som merparten av alla läktarexperter rankar i topp. Förvisso saknade man någon tung pjäs med dagen innan match landade motståndarna ett bra nyförvärv från grannklubben Malmhaug. Åstorp då? En stabil seger mot Carlshamn och formationerna börjar mer och mer få rytm och tänk på plats. Oavsett var det ett fokuserat och laddat gäng som samlades för match.

Första perioden börjar lika bra som mot Carlshamn. Minuten spelad och linan med Wille/Aron/Adam kliver för spelvändning efter bra förarbete av backpar Ikonen/Jönsson. Klapp-klapp spel och retfullt enkelt avslut när Adam Pettersson rullar in ledningsbollen i öppen kasse. Drömstart. Ställningskrig följer och spelet böljar fram och tillbaka. ÅKIBS drabbas av en utvisning men boxspelet ser fortsatt mycket bra ut. När sedan chansen i PP ges så går det fort. Återigen är det Adam som hänger dit den, om än inte lika snyggt som första baljan. Redcueringen kommer snabbt. Ett chansspelande Lund lastar mot kasse och ur den trassliga situationen framför mål hoppar returen ut och 2-1 lyser på tavlan. Målet ger motståndarna energi. Lund trycker på och hemmalaget faller ur positionsspelet. Ett slarvigt byte resulterar i fri väg för skott och kvitteringen är ett faktum. När sedan en bedrövlig spelvändning ger en turnover kommer Lunds första, och ända, ledning i matchen. Pågarna tar sig i kragen och hittar snabbt tillbaka. Bra rull medverkar till utvisning på gästerna. PP ger återigen utdelning och 3-3 trycks dit av Linus Malmström assisterad av Mikey Carlsson. Resultatet står sig perioden ut.

-En okej period där vi har en dipp som blir kostsam. Vi är jobbiga att möte när vi gör jobbet fullt ut. I nästkommande period behöver vi fortsätta tugga på, meddelar Christer Persson.

Direkt i andra perioden är det Åstorp/Kvidinge som tar tag i taktpinnen. Lund trycks tillbaka men står upp bra genom hög press. En klockren spelvändning ger fritt läge för Jonathan Rosengren som smäller dit sin egen retur upp i nättaket. Återigen ledning efter tre minuter. Glädjen hinner knappt lägga sig innan 5-3 kommer. Mikey avlossar ett redigt höstlöv och nu är det ÅKIBS för hela slanten. Lund försöker kliva på för att ändra matchbilden och man skapar sporadiska avslut. Det är dock hemmalaget som kommer till de heta chanserna och det ger till sist utdelning. Ett anfall ur skolboken där Ikonen sätter upp två långa bollar djupt ner i banan. Den andra förvaltar Aron elegant när han dämpar ner den till Adam. Onetouch kross över och William Göransson avslutar i öppen kasse. 6-3 till ÅKIBS efter andra.

-En mycket bra period från vår sida. Vi spelar rakt och resolut med boll och ger ingenting gratis till motståndarna i försvaret. När vi spelar såhär är vi riktigt jobbiga att möta, hälsar Christian Hägerström.

Sista akten är två minuter gammal när Linus Malmström bjuder på show. En go prestation där han trampar runt sin back och sätter upp bollen i bortre. När han drygt tre minuter senare gör samma sak igen kokar hallen och Åstorp/Kvidinge leder med 8-3. Avgjort? Inte på långa vägar. Lunds trollgubbe och härliga lirare Hugo Norlund behöver en minut på sig att skapa nerv igen. En fin prestation och en där hemmalaget står som passiva koner, man borde ha lärt sig av sitt misstag. Time-out för att nollställa och dämpa fallet. En viss höjning av hemmalget men man drabbas av utvisning. 5 sekunder box och återigen reducerat. Nu har Lund fått luft under vingarna och Åstorp/Kvidinge är skakade. Nyförvärvet från Malmhaug Nils Rasmusson ges alldeles för stor yta och det straffar sig, återigen står hemmalaget ängsligt och tittar på. Tagna av stundens allvar? Inte Linus Malmström som snabbt replikerar direkt på tekning. Visst andrum men fortsatt spännande. Lund svarar med 9-8 men närmar än så kommer man inte och Åstorp/Kvidinge kan inkassera tre blytunga poäng.

-Vi blir tagna på sängen av Lund som inte ger upp. Vi blir rädda för att förlora och passiva. Starkt av Linus som kapten att visa vägen och vi står enade hela perioden ut. Detta är en mognadsprocess för gruppen och vi kommer bli tryggare ju längre tiden går. Viktig och rättvis seger, hälsar Henrik Politis.

ÅKIBS tar således sin andra raka seger. Närmast väntar Landskrona borta den 9 oktober.

Åstorp/Kvidinge tackar moståndare, domare och publik för en väl genomförd match.