Herrar HJ18

Skön derbyseger för herrjuniorerna mot Engelholm
2016-12-04 15:43
Felix stod för ett snyggt mål.
På fredagskvällen spelades en mycket viktig match mot FBC Engelholm i JAS serien. Våra motståndare kom från en mycket imponerande seger mot tabellettan FC Helsingborg. Åstorp hade kniven mot strupen och var tvungen att vinna för att hänga med i kampen om dom tre slutspelsmatcherna.
1:a perioden:
Matchen börjar med att Å/K tar tag i taktpinnen men man åker på en tidig utvisning och får försvara sig i två minuter. Detta gör man utmärkt. Perioden slutar mållös och detta tack vare två mycket duktiga målvakter i Åstorps Simon Ivarsson och Engelholms Kristoffer Ekdahl.

2:a perioden:
Samma matchbild där Å/K har mycket boll och hemmalaget sticker upp i farliga kontringar. Halvvägs in i matchen spräcks nollan och likaläget! Åstorp backen Eric Wenell trampar in från sin position och skottet letar sig in bakom den storspelande keepern. Efter detta får bortalaget två chanser att utöka ledningen när man får chansen i nummerärt överläge. Men det vill sig inte och 1-0 ledningen står sig efter två perioder.

3:e perioden:
Fem minuter in i slutronden så kommer 2-0 genom Wille Göransson efter en snygg framspelning av Johan Jönsson. När vi nått halva perioden så kommer reduceringen för hemmalaget när dom utnyttjar ett frislag framför målet. Å/K håller spelet väl uppe men åker på en utvisning när det återstår lite mer än tre minuter av matchen. Men Åstorps spelarna jobbar hårt och offrar sig. Täcker skott och är starka framför målet. Felix Carlgren sticker upp i en kontring och lurar upp backen på läktaren innan han snyggt chippar bollen över målvakten!
Vilket klassmål!! 3-1 på tavlan och tre viktiga poäng är på väg in på kontot. Å/K och Felix Carlgren hinner också att kosta på sig att missa en straff. Eller rättar sagt så gör hemmalagets målvakt ytterligare en räddning. Vilken match han gör!

Conny kommenterar:
-En mycket viktig seger! Vi gör ingen kanonmatch men vi vinner rättvist. Deras målvakt var ju ett monster! Tycker att även vår målvakt Simon Ivarsson gör en bra match. Han har inte så mycket att göra men när det väl dyker upp så är det svåra läge och han gör ett par riktigt svettiga räddningar.
Tabellen är ju sjukt jämn. Eller vad sägs om att det skiljer en poäng mellan dom som ligger tvåa i tabellen och dom som ligger näst sist.. snacka om jämnt och ovisst.