2019-02-02 15:05
Unge Zacke svarade för en bra insats
I torsdags besökte vi Engelholm. Ett mycket bra lag som spelar en snabb och fyndig innebandy och som dessutom inte backar i närkamperna. Vi hade förhoppningar att störa dom. Ett tungt tapp på matchdagen med återbud från Elias gjorde att vi fick rotera om lite.
Period 1
Vi hinner knappt bänka oss innan Engelholm tar ledningen efter 40 sekunder genom Philip Holmqvist. FBC är enormt taggade och är först på allt, de startar i ett rasande tempo och vi får slita enormt hårt. Efter 4:33 kommer ävem 0-2 via Hannes Burén. Vi gör en liten justering i försvaret och får lite bättre koll känner vi. Vi försöker ha tålamod och äta oss in i matchen men Engelholm är ruggigt bra första perioden. 0-3 kommer av Anton Hansson efter 13:53 efter slarv av oss i egen zon. Vi slarvar ytterligare en gång och Philip Holmqvist gör 0-4 efter 16:16. FBC hinner få en utvisning efter 19:19 men vi hinner inte utnyttja det. Skotten i första perioden 6-9.

Period 2.

Ett bra snack i pausen och vi kommer ut helt annorlunda. Hetare i närkamperna och vi vinner lite dueller. Efter 2:48 hittar Jimmy över till Wille som reducerar till 1-4. Strax efter detta drar André ett skott klockrent i ribban och ytterligare lite senare får Robin ett gyllene läge på bortre men bollen går över. Det känns som en kalldusch och lite från ingenstans när Gustav Stenberg plötsligt gör 1-5 med fem minuter kvar av perioden. Skotten i andra enligt innebandy.se 4-11??

Period 3.

Två femmor och lite ändringar. Vi får också energi när Sebbe reducerar till 2-5 efter 3:30. Linus bokförs för den assisten. Våra bjudningar forsätter dock och efter 5:15 gör Gustav Stenberg 2-6. Vi vägrar att ge upp och när Viktor Persson bryter och avancerar på egen hand och stänker in 3-6 kommer hoppet tillbaka. Vi får sedan chansen i powerplay när Anton Hansson åker ut efter 10:22 men vi får inte utdelning. Det visar sig istället att vi inte bjudit färdigt utan åter för Engelholm göra ett enkelt mål till 3-7 efter 15:52 genom Wictor Winqvist. Vi tar timeout i samband med detta och spelar utan målvakt sista fyra minutrarna. Vi gör ett mål till när Alex hittar Robin som reducerar till 4-7 efter 17:25. Det blir slutresultatet. Mest av akademiskt värde får vi ett powerplay med 17 sekunder kvar men inget händer. Skotten i sista 9-9 totalt 19-29.

Vi krigar på bra men räcker inte riktigt till mot i mitt tycke seriens bästa lag. Ska vi ta poäng sådana här matcher så måste motståndarna få kriga för sina mål. 4-5 mål släpper vi alldeles gör enkelt och då blir det en omöjlig uppgift. Dock vinner Engelholm matchen fullt rättvist men jag tycker vi står upp bra med 1-1 i andra perioden och sista vinner vi med 3-2 men 0-4 med från första gjorde att dagen var lite förstörd. Nu laddar vi om för en mycket viktig match imorgon mot Höllviken hemma. Höllviken parkerar i.o.m Munkas skräll mot Willands tre placeringar före oss och har 6 poäng tillgodo så det är en mycket viktig match. Matchstart söndag kl 16:15. VÄLKOMNA!

Viktiga datum!2019-07-19 10:22
Träningsmatch 15/9 2019-06-23 11:17
Inför Engelholm2019-01-30 10:11
H2 klättrar i tabellen2019-01-26 19:44
Tredje raka för H22018-12-17 21:41
Derby på fredag för H22018-12-12 22:38
Äntligen seger för H22018-12-03 22:21
Bortamatch mot Lönsboda2018-11-22 22:14