Herrar Div 3

Bra sista period räddade H3
2018-03-05 09:21
Jag hade på förhand lite på känn att denna matchen skulle bli tuffare än de flesta trodde. Det är lätt att titta i tabellen och dra slutsatser utifrån det. Emmaljunga har tagit poäng av både Båstad och Örkelljunga samt varit nära mot Eslöv. Det är framförallt på hemmaplan de är giftiga.
Vi fick en del återbud pga sjukdomar vilket gjorde att vi fick rodda om i alla femmor. Vi hittade lösningar genom diskussioner med de berörda spelarna som hamnade på lita annorlunda positioner. Hela försnacket handlade egentligen endast om en sak. Att vara här och nu, vinna kamperna och driva tempot.
Vi får också en smakstart när första bytet är precis som vi talat om. Bra rörelse och bolltempo, vi får ner bollen djupt och de får jaga. Jonte hittar Robin som trampar in och skjuter 1-0 efter 52 sekunder. Det kändes skönt med den starten men kanske är det just den som får oss att slappna av och tro att detta kommer lösa sig. Efter detta är det egentligen Emmaljunga som tar över helt. De kämpar och är först på alla bollar. De visar en desperation som jag hade önskat vi hade. Utdelningen kommer också när Robin Thuresson bombar in 1-1 på frislag efter 2:24. Sen rullar det vidare på samma sätt. Vi ser rätt håglösa ut och mellan 7:48 och 8:09 kommer både 2 och 3-1 till Emmaljunga genom Jesper Jonsson och Linus Lind. Det känns som att hemmalaget får genom allt de skjuter och räddningen är att de missar mål en hel del. Mot slutet av perioden får vi chansen o powerplay och där tar det endast 21 sekunder innan Robin hittar Adam som reducerar till 3-2 vilket står sig perioden ut.

Lite allvarsprat i paus och förhoppningar om att vi nu tagit varningen på allvar. Steppar vi inte upp så kommer vi inte hämta hem poäng idag. Vi trummar vidare på tre femmor med förhoppning att kunna öka tempot och på så sätt köra slut på dem. Tyvärr är andra perioden mer eller mindre en kopia på period 1 om inte tom ännu värre. Vi får inget stäm alls och Emmaljunga som nu har vittring kämpar som bara den. Sebastian Nilsson ökar till 4-2 efter 7:26 och minuten senare kommer även 5-2 genom Robin Thuresson. Här tar vi en timeout och vi går ner på två femmor. Sebastian Olofsson som hittills inte fått speltid får komma in med Lommes lina. Vi får ganska snart utdelning när André Bertilsson slår in 5-3 på Bellmans pass. Drygt halva perioden spelad men mönstret är likadant. Emmaljunga är hetare och man står mest och känner att kan vi bara hålla 2 ner till paus så kan vi samla ihop oss till en forcering. Så blir det dock inte. Emil Martinsson gör 6-3 med 45 sekunder kvar av perioden så det är en mäktig uppförsbacke inför sista.

Saken var rätt enkel, vi måste kriga mer än va de gör. Vi behöver vinna perioden med minst 4 mål. Jag ska ärligt säga att det kändes inte som det fanns där denna kväll men vi måste ju ge det ett försök. Halvminuten in i perioden får vi chansen i powerplay, kunde detta vara biljetten in i matchen? Vi skapar bra tryck men Anders Lindberg i hemmakassen gör några grymma räddningar. Vi får ej utdelning men nu ser det klart bättre ut. Vi börjar vinna bollar och skapar lägen. Sebbe petar ett frislag till Jonte som trampar runt deras mur och skjuter 4-6 efter 5:09. 3 minuter senare så bryter Emmaljunga en boll på mitten och gör för omställning men Loman vinner tillbaka bollen och går runt sin back och med backhand lyfter han in 5-6, även denna assist bokförs på Sebbe. Hemmalaget tar timeout men nu är vi på gång och har fått vittring och när Sebbe hittar jonte som igen trampar runt blocket efter 12:27 så är kvitteringen ett faktum. Sen händer det man inte vill i detta läge. Rikard åker ut 2 minuter och boxplay väntar. Ett fantastiskt jobb i boxen kryddas med att Jonte gör 7-6 utan assist med en man mindre på banan. Riktigt skönt mål att få och när Emmaljunga drabbas av en 2 minutare med tre minuter kvar att spela skapar vi en hel del chanser att döda matchen men inga fler mål blir det men tre riktigt viktiga poäng.

Vad som gjorde att det såg ut som det gjorde idag är svårt att sätta fingret på. Det nämndes i intervjun att det var lite omotiverat vilket känns lite konstigt med tanke på vad vi kämpar för. En del ändringar tvingades vi till pga sjukdomar och det är fullt kompetenta spelare som klev in på dessa positioner men det ville sig inte för oss till en början. Kanske är stundens allvar en sak också. Att Emmaljunga skulle ge oss en match var jag på det klara med från start och ännu en gång bevisas det att vilja och kämpa kan ta ett lag väldigt långt. Nu visar vi en enormt bra karaktär sista perioden där alla jobbar och sliter som besatta. Idag räckte det med 20 bra minuter men det är inget man bygger på. På lördag spelar vi sista matchen för denna säsong då Hjärnarp kommer på besök. 1 poäng krävs för serieseger och jag hoppas att vi alla fick oss en tankeställare här och kommer tillbaka på den nivån vi kan och bör ligga på.
Jag vill passa på att ge Victor Jensen en eloge som klev fram i period tre och gjorde några fina viktiga räddningar, Fabbe Enroth som visade vad det innebär att ge allt och vinna bollar. Jonte Rosengren som med sina tre mål är härförare idag. Sebbe Olofsson kommer in i ett bra läge där alla börjar kämpa och slita som ett lag och noteras för några assist. Erik Wenell jobbar mycket i det tysta men är grymt stabil och slutligen vår kapten för dagen Johan Jönsson. Syns inte ofta i protokollet men gör extremt få misstag och jobbar alltid hårt. En riktig lagspelare. Tack också till min kollega Nilon som tog efterföljande presskonferrensen på läktaren.
Jag hoppas många dyker upp och stöttar killarna på Lördag så vi kan skapa lite trevlig inramning. Avslag 10/3 kl 16:15.