Ännu en förlust mot Helsingborg
2017-03-19 18:13
För andra gången på sex dagar ställdes vi mot IBK Helsingborg. Denna gång borta i Ödåkra.
Period 1
Vi hade pratat om vad som behövde förbättras från förra matchen och mycket av detta gjorde vi också. Däremot hade vi svårt att få igång ett tempo. Det kändes som Helsingborg fick matchen dit de ville mycket tack vare evigt unge Marck Lundberg. Efter 5:17 tar Helsingborg ledningen genom Kristoffer Ekstrand som får rinna genom lite väl enkelt. Det är en ganska jämn period men Helsingborg skapar mer än oss och Eddie Nilsson får göra en hel del bra räddningar. Vi får till en kvittering efter 13:02 via ett snyggt anfall där Aron lägger in bollen i tomt mål assisterad av Wille Göransson. Efter 17:08 är vi åter lite passiva och Kristoffer Ekstrand kan rinna genom med ett solomål och ställningen är 2-1 till Helsingborg. Vi hinner få 30 sekunder powerplay innan perioden är slut men lyckas ej i detta.
Period 2
Denna period skulle präglas av utvisningar. Väldigt avslaget spel och det mest spännande som hände var väl brandlarmet. Först åker Larre ut 2 minuter, minuten senare Helsingborgs Daniel Stifors. Inga mål görs här. Efter 12 minuter får vi åter chansen i powerplay, det tar 5 sekunder innan bollen ligger i kassen. Tyvärr i vårt mål så ställningen är nu 3-1. Vi hinner få Fabian Enroth utvisad innan periodens slut men håller rent i boxen.
Period 3
Vi börjar nu spela med högre fart och det ger utdelning. Adam Pettersson reducerar till 2-3 efter 5:34 assisterad av Fabbe. Vi får sedan ett powerplay och äntligen ändrade killarna lite i uppställningen och vi kvitterar till 3-3 genom Rasse Samuelsson. Pass Wille. Vi fortsätter att spela i högt tempo så Helsingborg drar på sig ännu en tvåa. En ny variant och Wille passar Larre som dundrar in 4-3. Vi fortsätter att skapa med snabbt spel men målen uteblir. Istället blir Sebastian Olofsson utvisad efter 13:45, vi håller rent i boxen men efter 16:33 presenterar sig Marck Lundberg. Han gör 4-4 på frislag då vi är väldigt passiva i vår mur. Med 1:23 kvar av matchen så åker Fabbe ut två minuter. Vi får ett jätteläge på kontring när Anton Gnebner stressar sönder en Helsingborgs back. Han spelar till Wille som klipper till men målvakten gör en jätteräddning. Så tyvärr med 36 sekunder kvar av matchen så Gör herr Lundberg 5-4 till Helsingborg vilket blir slutresultatet.

Det är svårt att summera en säsong. Vi har växt som grupp och lag efter jul även om poängskörden är ungeför den samma som innan jul. Jag känner dock en annan energi i gruppen som jag tror vi kan ha väldig nytta av nästa säsong. Vi hamnar med dagens resultat i sista omgången på en sjätte plats i serien och det kan ju vara godkänt som nykomlingar med ett så ungt lag som vi har. Det är dessutom svårt att komma högre upp i tabellen när vi tar 0 av 30 poäng mot topp fem lagen. Det är dessutom bara ett lag som gör mindre mål än oss och det är Höganäs. Å andra sidan är det endast 4 lag som släpper in mindre mål än oss. Vi får fortsätta utveckla defensiven samt jobba med att bli effektivare då vi ofta skapar väldigt mycket lägen.
Jag är glad och nöjd att få vara med på denna resa med dessa killar och hoppas vi får behålla truppen till nästa år. Vi vet att det kommer ett par yngre duktiga spelare som kommer spetsa konkurrensen. Nu tar vi ledigt och vilar upp oss till försäsongen sätter igång igen.