Herrar Div 3

Sekunddrama när första hemmasegern bärgades
2016-10-30 02:00
Glädje i H3!

Frosta kvitterar till 3-3 med 2:27 kvar att spela, men vi skulle få sista ordet.......

Om vi tar det från början. Första perioden börjar väldigt trevande. Det blir ingen direkt rytm i matchen och det är en väldig massa bollbyten mellan lagen. Något som gynnar Frosta är vår känsla. Vi trivs bättre när det är tydliga linjer men detta är svårt att hitta. Team Olsson som jag väljer att kalla Frosta (ni kommer snart förstå varför) är också de som tar ledningen efter 4:56. Det är Fredrik Olsson som står ensam i vårt slott och enkelt kan lägga in 0-1 på pass från Nicklas Olsson. Perioden fortsätter trevande och tempofattigt. Efter 14:48 åker Frostas Marcus Olsson ut två minuter och precis när de blir fulltaligt dundrar Rasmus Samuelsson in 1-1 på pass från Danne Hallberg. Frosta åker på ännu en utvisning efter 19:12, denna gång Mikael Olsson som satte in en rejäl tackling. Vi lyckas ej göra något dessa sista 48 sekunder så vi tar med oss 1-1 och 1:12 kvar att spela pp i början på andra.
Skotten 8-7

Period 2 börjar som nämnt med pp för vår del men vi har svårt att få till det. Efter 8:27 är det istället Team Olsson som tar ledningen med 1-2 då Marcus Olsson lyckas hänga dit den. Perioden rullar på och det känns som vi fortfarande springer med handbromsen i. Vi åker på två raka utvisningar men lyckas hålla rent bägge dessa. Mycket viktigt skall det visa sig senare. Med ca 4 minuter kvar börjar vi ändra om lite i femmorna och förbereda oss inför sista perioden och hur vi skall gå tillväga för att ändra matchbilden. Vi får utdelning något oväntat redan i andra perioden. Efter 18:52 gör Rasmus Samuelsson sitt andra för dagen assisterad av Joel Houvila (som återigen gör en mycket stabil insats). Vi har med oss 2-2 inför sista vilket känns bra då vi inte alls kommit upp i nivå de två första perioderna.
Skotten 5-6

Period 3: Vi går ner på två femmor och känner direkt att vi är lite hetare, äger lite mer boll. Efter 5:45 kommer också utdelningen då vi flyttar bollen fint med få tillslag och Danne Hallberg kan hitta en fristående Viktor Fredriksson som snyggt lägger in 3-2. Vi känns stabila och bjuder inte på något. Tiden rullar på ganska fort men så kommer ett av få misstag i sista perioden som gör att Frosta kan komma i en spelvändning. Helt ren i mitten av banan kommer konstigt nog inte en Olsson utan Ludwig Sandmark och gör 3-3 efter 17:33 assisterad av..........Fredrik Olsson. Det känns snöpligt och det verkar som detta skall rinna iväg till en oavgjord match men så vinner vi boll djupt i egen zon. En snabb pass till Fabian Enroth som vinner mark och lägger ut den till höger där Fidde Johansson kommer. Ett distinkt avslut i bortre och vi har 4-3 när klockan står på 19:55. 5 sekunder i innebandy är mycket tid så vi tar en timeout för att lugna killarna. In med de fem största vi har för att vinna en eventuell situation framför eget mål. Frosta vinner tekniken rakt bakåt och skickar den mot mål, den studsar ut mot en fristående Frosta spelare (troligen en Olsson) men Andy gör en suverän räddning med sekunden kvar. Vi kan pusta ut och tar tre goa poäng.
Skott 8-13 Totalt 21-26

Sammanfattningsvis kan man säga att vi är glada att de inte hade ännu fler Olsson i laget. Vi tar tre poäng trots att vi kanske gör sett till hela matchen vår svagaste insats i år, vi höjer oss dock något i sista perioden. Killarna visar en jäkligt fin moral och krigar på när spelet inte sitter.

Guldbollen delades vidare från Andy Gyllenberg till Fidde Johansson med orden, Tack för att du räddade mig efter att Andy tagit på sig kvitteringen. Något vi inte tyckte han skulle lastas för dock.

Nästa vecka väntar Örkelljunga borta i deras nya fina hall.