Serie:Skånemästerskapen Pojkar B Slutspel A   Tabell >>
Referat: Åstorp/Kvidinge IBS P07/08 - FC Helsingborg P07
Semifinalseger i sudden mot FCH!
2023-04-18 01:25, Pojkar 07/08

Fler bilder (+4) >>

Semifinal mot FC Helsingborg. Åter ett lag som vi har haft tajta matcher mot i serien. Detta var ett derby som vi var riktigt taggade på att vinna.

Första perioden är verkligen ett ställningskrig där båda lagen känner på varandra. Målvakterna radar upp vassa räddningar och visar varför deras lag har gått hela vägen till semifinal. Första perioden blir mållös.

Ställningskriget fortsätter i andra perioden och det är vid 11:15 som FCH för 0-1. De har bra tryck i anfallet och vi lyckas inte få bort bollen. Bollen studsar runt i slottet och slutligen kommer den till en forward som sätter bollen till höger om Oskar lågt vid stolpen. Nu blir det uppförsbacke för att kunna komma ifatt. FCH har nu möjligheten att spela smart och försöka döda tid i matchen. Men så blir det inte för redan efter 12:45 så kvitterar vi till 1-1. Felix spelar ut bollen till Melker på högerkanten. Noah står framför målvakten och skymmer. Melker lasta bollen mot mål och den sveper förbi en täckt målvakt och in i kassen. Vi försöker in i det sista att få in en boll till men efter ordinarie tid slutar matchen 1-1 och det blir nu sudden death.

Vi vinner bollen direkt på tekning och kliver upp i anfallet. Gustav spelar in bollen från bakom mål till Noah som stänker in seger bollen till 2-1 när perioden endast 47 sekunder gammal! Killarna rusar in på planen i ett segervrål som fick taket att lyfta i hallen!

Summering:

Det är en tajt match där båda lagen verkligen vill vinna och det är mycket bra och fysiskt spel på planen. Idag var vi numret större än FCH och hade marginalerna på vår sida. Grattis killar vi är i Final!!