Bjärreds IBK P07-23 - 4Åstorp/Kvidinge IBS P 07/08

Serie:Pantamera Pojkar B (P07) Mellan   Tabell >>
Referat: Bjärreds IBK P07-2 - Åstorp/Kvidinge IBS P 07/08
Ännu en kvällsseger!
2023-02-07 18:00, Pojkar 07/08

Match lördag kväll i Bjärred. Andra kvällsmatchen på två dagar. Åter vad det dags att möte ett lag i mellan serien. Skulle killarna kunna ställa om från gårdagens match?

Vi får en bra start på matchen och vi tar ledningen med 0-1 efter 3:05. Det är Rudde som passar Melker som går genom mitten och stänker upp bollen i nättaket. Vi spelar bra innebandy och har kontroll på matchen. Vi gör 0-2 vid 9:40. Vi har ett frislag på vänsterkanten och Kalle petar bollen till Friberg som stänker in bollen med ett hårt dragskott.

Andra perioden hinner bli 4:19 när Bjärred reducerar till 1-2. Deras forward kommer på högerkanten och stänker upp den i högra krysset förbi täckande center och back. Med bara 10 sekunder kvar på perioden så gör vi 1-3. Det är Henri som skjuter ett skott utanför som går i sargen bakom målet och ut till Friberg på andra sidan som stänker in bollen i kassen. Ett viktigt mål i slutet av perioden.

Vi får en smakstart på tredje perioden och gör 1-4 efter bara 29 sekunder.  Zachris vinner boll bakom målet spelar Harry bakom kassen som passar Melker framför kassen som stänker in bollen.  Bjärred kan reducera till 2-4 vid 3:30. Det är vår back sätter sig i en dålig situation och missar uppspelet och de kan kliva in i slottet och skjuta. Oskar räddar första bollen men den ligger bakom honom och deras forward kan peta in den. Högst misstänkt att deras forward var i målgården när han slår in bollen. Vid 7:45 åker Bjärred 2min för obstruktion när deras forward lite fult sätter ut ett knä mot Zachris när han kommer med fart på kanten i en kontring. Vi har ett hyffsat PP men får inte in bollen. Bjärred reducerar till 3-4 vid 13:38. Det blir en liten Indianare av vår back som ska försöka spela över bollen till sin kollega på kanten. Deras forward bryter passningen och lyfter bollen över Oskar in i målet. Nu får vi lite press på oss men vi spelar smart och dödar tiden och plockar hem 3 viktiga poäng och är nu serieledare!

Summering:

Det blir en klart mycket tajtare match än vad vi hade förväntat oss. Bjärred gör en bra match och hänger med i matchen. Även om vi bara vinner med ett mål så kändes det som att vi hade kontroll på matchen från start.

Nu suger vi på den goa karamellen som serieledare denna veckan och laddar om till helgen!