Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy

IBK Genarp/Skurups IBK PF07/08
6 - 7
Åstorp/Kvidinge IBS P 07/08
IBK Genarp/Skurups IBK PF07/086 - 7Åstorp/Kvidinge IBS P 07/08

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 12 februari, 12:00
Plats:Genarps Idrottshall
Serie:Pantamera Pojkar B (P07) Svår   Tabell >>
Samling:11:00
Pojkar 07/08
Referat: IBK Genarp/Skurups IBK PF07/08 - Åstorp/Kvidinge IBS P 07/08
Vändningarnas match mot Genarp!
2023-02-13 00:34, Pojkar 07/08

Fler bilder (+4) >>

Idag var det match mot Genarp. Det är ett bra lag som vi har haft svårt mot de senaste gångerna som vi mötts. I laget så har de den duktiga 07:an Elias Lundberg som är målfarlig som det gäller att ha koll på. Han gjorde 5 mål förra gången vi möttes! 

Genarp får en smakstart när de gör 1-0 redan vid 0:50. Vår back gör en dålig pass och de sätter press på vår andra back och kan vända spelet och sätta bollen i mål. Kort efter har Melker ett skott i ribban. Men 2-0 kommer vid 2:47. Det är ett inspel från bakom målet och ett snabbt skott i mål. Ingen smakstart direkt. Men vi reducerar till 2-1 vid 4:35. Rudde slår en lobbpass upp till Melker framför mål som tar ner och petar in bollen och ett hopp har tänts igen. Det blir rullgardin ner igen när vår back försöker göra två spelare som sista man och tappar bollen. Deras forward kommer fri med Oskar och gör inget misstag utan kan lägga in bollen i tom bur och vi har 3-1 vid 6:38. Nu är det uppförsbacke. Men vi replikerar direkt och gör 3-2 vid 7:13. Det är Rudde som passar Melker på högerkanten som drar ett skott som sitter i vänstra krysset, PANG! Vid 13:21 så kommer kvitteringen till 3-3. Noah kommer i kontring på högerkanten och spelar över till Friberg som stänker in bollen med en snabb rökare. Det slutar inte där för vid 14:09 så vänder vi matchen till 3-4! Det är Rudde som tar ett rappt skott från högerkanten som sitter i mål. Vilken vändning av matchen!

 

Vi spelar riktigt bra i andra och har flertalet målchanser men det är Genarp som kvitterar till 4-4 vid 11:03. Vår back tappar markering i fickan och de vänder in och stänker in bollen i bortre sidan av målet. Kort efter kommer även 5-4. Vår back försöker sig på en stötbrytning och de passar över till andra sidan. Deras forward bågar in i slottet och sätter bollen vid  12:55. Att det står 5-4 efter andra känns inte helt rättvist eftersom att vi för spelet. Men så är det i innebandy.

 

Bara 11 sekunder in i tredje perioden så gör Genarp även 6-4. De vinner bollen på tekning spelar bort oss helt när passningen kommer in i mitten och sedan snabbt avslut på mål. Var detta spiken i kistan? Skulle vi orka vända igen? Vid 0:25 så kommer vår reducering till 6-5. Henri spelar in bollen i mitten och Melker slår in den med backhand ner i golvet och bollen studsar upp första krysset. Nu får killarna vittring igen. Kvittering till

6-6 kommer redan vid 1:53. Zachris och Noah vinner boll bakom målet och Noah slår ut bollen till Melker som stänker in bollen. Det slutar inte här för vi gör även 6-7 vid 3:49. Friberg kommer i löp på vänsterkanten och spelar in bollen till Elias som stänker in den med ett rappt direktskott! Vi har vänt matchen igen! Helt galet! Vilken lagmoral! Det är bra spel från båda lagen och det är chanser på båda hållen men målvakterna spikar igen. En extra eloge går till våra backar som stänger ut Genarps anfallare gång på gång. Vid 10:27 så åker Genarp ut 2 min för upprepade förseelser. Vi har ett bra power-play men får inte in bollen. Vid 13:14 så tar Genarp time-out och försöker i ett sista desperat försök komma ifatt. De plockar målvakten och våra spelare kämpar och sliter för varandra på banan. Vi har chans att slå bollen i tom bur men på mållinjen så slår deras back bort bollen samtidigt som han står i målgården. Hugo O vräks omkull med en klubba mellanbenen men varken straff eller frislag tilldöms oss utan spelet fortsätter. Med 5 sekunder kvar av matchen så får Genarp ett frislag framför kassen. En gratis chans att få till en kvittering. Killarna ställer upp exemplariskt i muren och käkar skottet som man käkar en knäckemacka på morgonkvisten. Vi vinner bollen och kan stänga matchen!

 

Summering:

Vi gör en ruskigt bra match idag! Som killarna kämpar för varandra! Deras duktiga 07:a lyckades vi neutralisera ganska bra för han satte bara ett mål idag. Genarp är ett riktigt bra lag som spelar bra innebandy och det visade de verkligen idag! Det blev en nagelbitare för oss ledare såväl som publiken! Nog hade man en rejäl puls när slutsignalen ljöd!  Vi njuter av segern och bibehåller serieledningen!

 

Grymt jobbat killar!

 

Stolta ledare!

 

//Bonny, Henrik, Daniel & Kalle!


<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort