Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy
Damer Division 3

Åstorp/Kvidinge IBS B
4 - 0
Båstads GIF
Åstorp/Kvidinge IBS B4 - 0Båstads GIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 22 oktober, 15:30
Plats:Arena Åstorp
Serie:Damer Div 3 Skåne   Tabell >>
Samling:14:00, Utbildningssalen
Aktivitetsinfo: Vi provar att samlas lite tidigare än vanligt för att kunna förbereda oss utan stress.
Damer B fixar en stabil seger mot Båstad!
2023-10-23 23:59

Fler bilder (+14) >>

Nu var det dags för hemmamatch mot Båstad. Ett lag som vi vann enkelt mot i en träningsmatch under försäsongen. Det var viktigt att inte underskatta motståndarna och spela vårt spel. Vi hade flera avhopp pga skador och sjukdomar men efter lite samtal så fick vi ihop spelare och nu skulle det bli åka av!

Vi får en perfekt start på matchen och tar ledningen med 1-0 redan efter 1:37. Det är Flippa som spelar bollen till Elin som kliver runt kassen och trycker in bollen köksvägen. Vi har bra kontroll på spelet och håller bollen bra inom laget. Emma och Alvina har flera bra chanser och bra samspel tillsammans med Leona som jobbar hårt framför kassen. Vid 11:59 så kommer läget. Alvina passar Emma bakom målet och Emma passar tillbaka till Alvina bakom förlängda mållinjen ute till höger, hon bågar upp i slottet förbi två checkande backar och vispar in ett dragskott till höger om målvakten till 2-0. Vid 16:46 utökar vi till 3-0. Det är Elin som krigar till sig bollen till vänster om målet och spelar till en Amanda som missar första skottet men gör en elegant piruett och vispar in bollen i andra försöket i nättaket. Vid 19:39 så åker Båstad ut 2 min för otillåten trängning. Vi skickar in PP linan med  bara 20 sekunder kvar på perioden och de gör ett bra PP och hinner med två kvalitetsavslut. Ett av dem kommer från Moa på vänsterkanten som smaskar på ett bra direktskott efter en passning från Mimmi.

 

Vi börjar andra perioden i fortsatt PP och har ett par chanser men får inte in bollen. Vid 4:23 så åker Elin ut 2 min för otillåten trängning i en sargduell. Båstad får till lite press och Wilma får göra ett par vassa räddningar i kassen. Halvvägs in i andra så skiftar vi målvakt. Det blir en tajt situation framför målet och Celina lyckas få grepp om motståndarens klubba i jakt på bollen och det uppmärksammar domaren som dömer straff. Celina är iskall och väntar ut straffskytten och tar straffen till båsets jubel! Båstad kommer mera in i matchen och har ett skott i stolpen och lite senare även ett skott i ribban. Men vi rensar upp bra i försvaret och håller perioden ut.

 

När tredje perioden börjar så inleder vi med en massiv press framåt med flera kvalitetsavslut. Vi har skott från backplats där Martina får på en bra ärta som så när letar sig in. Vid 11:38 tar Båstad Time-out för att göra en kraftansträngning och komma in i matchen. Så blir det inte för det är vi som utökar till 4-0 vid 13:00. Det är  Elsie som spelar upp bollen utmed hägerkanten till Flippa som bryter in i slottet mellan två försvarare och stänker upp bollen i nättaket. Båstad försöker men kommer inte närmare och det hela tar slut vid 19:46 då Båstad åker på 2min för otillåten trängning och vi kan komfortabelt stänga matchen.

 

Summering:

Vi krigar på riktigt bra som ett lag genom hela matchen. Vi jobbar och sliter tillsammans och vi gör det med glädje! Vi spelar tidvis riktigt bra och håller bollen inom laget under längre perioder. Extra kul är att samtliga tre 5:or producerar mål. Båda målvakterna håller dessutom nollan! Det visar på att vi är lika bra framåt som bakåt och att vi städar undan framför målet och hjälper våra målvakter.

 

Matchens lirare delade Iga ut till Wilma för hennes grymma insats i kassen!

 

Snyggt jobbat tjejer!

 

Highlights: Klicka här!

 

Stolta tränare

 

//Bonny, Rolly och Niclas.


<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort