Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy
Damer Division 3

Åkarps IBK
3 - 5
Åstorp/Kvidinge IBS B
Åkarps IBK3 - 5Åstorp/Kvidinge IBS B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 11 januari, 20:00
Plats:Dalslunds Idrottshall
Serie:Damer Div 3 Skåne   Tabell >>
Samling:18:45
Go seger mot Åkarp
2024-01-16 16:46

Fler bilder (+10) >>

Vad kan vara roligare än att åka på en bortamatch med D3 en torsdagskväll med matchstart 20:00? Det var ett gäng tappra krigare som ställde upp.

Första perioden bjuder på blandat spel och båda lagen har ett par chanser men de båda målvakterna spikar igen.

 

Vid 5:11 in i andra perioden åker Agge ut 2min för otillåten trängning i en sargduell på mitten. Inte mycket att orda om. Vi spelar riktigt bra i boxen och har bollen inom laget. Vi tar upp den i anfallet och får ett frislag i hörnet. Vår forwar dskickar in bollen i mitten framför målen men bollen går mellan våra backar och Åkarp får en kontring och kan smälla dit bollen till 1-0 vid 6:56. Vid 10:01 så utökar Åkarp till 2-0 på en kontring som vi bryter i slottet men bollen går ut till en forward på vänsterkanten som sätter bollen i bortre krysset. Den var lite trist. Vi byter målvakt efter halva matchen och ut går Ida och in kommer Celina. Flisan löper up i en kontring och blir hårt uppvaktad och det resulterar i en straff vid 11:48. Amanda P lägger straffen och stänker upp den kyligt med ett handledskott i nättaket och vi har reducerat till 2-1. Vi krigar på och vid 12:24 kvitterar vi till 2-2. Alvina går runt kassen och lägger bollen på mål. Bollen går i täck och studsar fram till Agge som slår in bollen i mål. Härlig vändning av tjejerna. Men det är inte slut här utan vi tar ledningen med 2-3. Evelina spelar hem bollen till ThilaLi som lägger ett backskott mot mål som dimper in till vänster om målvakten, tid 13:16.

 

I början av tredje perioden så gör Celina en kanon räddning. Men vid 6:28 kommer 3-3, Åkarps forward bryter in från högerhörnet och skjuter och Celina räddar två gånger och sedan slår deras forward in bollen. Här skulle man kunna tro att tjejerna skulle vika ner sig men så blir det inte! Vi tar mer och mer tag i matchen och slutligen kommer belöningen. Vid 12:49 kommer 3-4, det är Agge som går runt kassen och skjuter den köksvägen via målvakten, lurigt.

Vid 17:17 kommer dagen läckerbit. Amanda P har bollen på mitten på höger sidan och drar på sig tre spelare. Slutligen lyckas hon trassla sig ur spelarna och passar över bollen till Johanna på vänsterkanten. Hon tar med sig bollen in i mitten och passar ut bollen till Filippa på högerkanten. Fillippa väggar tillbaka bollen in till Johanna som löpt in framför kassen och stänker in den i tom bur. Läckert!

 

Summering:

Tjejerna kämpar på riktigt bra och det var en välförtjänt seger. Det var glädje och härlig stämning i laget genom hela matchen och att vända underläge till seger är starkt.

 

Guldhjälmen lämnade Mimmi över till Moa som idag hade gått upp i anfallet och spelade vänsterforward. Det gjorde hon med bravur!

 

Highlights: Klicka här!

 

Snyggt jobbat tjejer!

 

Stolta tränare

 

//Bonny, Rolle & Niclas


<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort