IK Stanstad F05-075 - 4Åstorp/Kvidinge IBS F06

Samling:12:45
Förlust mot Stanstad
2022-10-30 21:00

Idag var det dags för att möta Stanstad borta. Det var två lag med ganska få spelare.

Det började ganska jämt med läge på båda håll men efter 8 min så gör Stanstad 1-0 genom att skott som smiter in precis vid stolpen hos målvakten.

Vi fortsätter kämpa och har en del avslut men som inte resulterar i några mål.

Andra perioden börjar och efter 3 min så gör Stanstad 2-0.

Men efter 10 min så lyckas Leah göra 2-1 efter en en vunnen kamp om boll när hon drar ett bra dragskott som går in. Vi är nu med i matchen igen.

Tyvärr håller det bara i knappt 4 min då Stanstad kommer igenom vårt försvar och skjuter ett bra skott som målvakten är på men inte riktigt lyckas hålla. Period 2 slutar 3-1 till Stanstad.

Vi börjar tredje perioden bättre och redan efter 47 sek så passas bollen från Mimmi till Julia som förlänger upp till Amanda T som placerar in bollen stenhård i första krysset.

Nu kämpar vi på bättre och det ger resultat. Knappt 6 min in så gör Leah en snygg överlämning bakom mål till Elin som kliver runt och slår in bollen. Vi är nu ikapp till 3-3.

Men efter ytterligare 5 min så gör Stanstad 4-3 genom ett skott utifrån som sitter i krysset.

Men vi är inte sena att svara, för redan 20 sek senare så gör vi ett fint passningspel från Amanda som lämnar bolen vidare till Julia som tar skott från höga slottet som går klockrent i mål.

Tyvärr tar det inte mer än 1,5 min så tappar vi en markering som resulterar i att Stanstad skjuter 5-4 som blir slutresultatet.

Vi gör en helt ok match men är inte riktigt påkopplade i dom två första perioderna utan vaknar först i 3:e som blir en riktigt jämn och spännande period.

Vi får ta med oss att vi måste spela så från start för att få matchen dit vi vill.

Vår nya Guldhjälm lämnade Mimmi över till Wilma som gjorde sin första seriematch för laget i kassen och gjorde det riktigt bra! Grattis Wilma!

Nu har vi 14 dagars uppehål från match, så nu tar vi nya tag och laddar om inför Malmhaug den 20/11.