Åstorp/Kvidinge IBS F065 - 3Bjärreds IBK F06/08-1

Samling:18:00, Klubbrummet
Go seger mot Bjärred!
2023-01-28 10:10

Fler bilder (+4) >>

Fredagsmatch mot Bjärred. Ett lag som vi spelade bra mot förra matchen men tappade en 2-0 ledning mot i slutminuten sist och kryssade. Tjejerna var nu revanschsugna!

Vi får en smakstart när vi gör

1-0 redan efter 16 sekunder. Det ör Alvina som vinner boll bakom Bjärreds mål. Alvina droppar bollen till Amanda T som stänker upp den i nättaket. Härligt! Vid 13:23 så åker Filippa P ut 2 min avstånd. Vi har ett bra boxplay och dödar utvisningen. Bjärred  får dessutom en straff vid 14:11. Det är en tilltrasslad situation framför vårt mål och Mimmi står i vår målgård. Bollen går i mål precis när domaren dömer straff. Tur för oss men otur för Bjärred. Ida är iskall på straffen och plockar den utan problem genom att gå ut på strafflägaren och spärra undan bollen.

Vi börjar andra perioden med en man mindre på banan. Elin krigar om bollen på mitten och åker på 2 min för slag redan efter 7 sekunder. Det är en helt normal kamp om bollen så vi blir lite förvånade i båset när utvisningen kommer. Det blir nu spel 5 mot 3. Hur som helst så spelar vi riktigt bra i vårt boxplay och byter bort stor del av utvisningstiden. Snyggt jobbat tjejer! Vid 3:12 så kommer 2-0. Det är Alvina som vinner boll på mitten och när hon är hårt uppvaktad så slår hon en backhand passning till Amanda i höga slottet som stänker upp den i krysset. Nu är vi på gång. Elin går köksvägen och bollen går på mållinjen bakom målvakten och studsar stolpe ut och Filippa P är med på andra sidan och slår in den till 3-0 vid 4:21. Vi har nu bra kontroll på matchen och det känns som att allt är frid och fröjd. Då kommer reduceringen till 3-1 vår back slår in bollen framför eget mål vid ett försök till uppspel till vår center. Den går istället till deras forward som kan prickskjuta in bollen 13:00. Ett snabbt uppspel blev istället en Indianare. Vid 14:04 kommer även 3-2 när Bjärred  kommer på högerkanten och krigar in bollen i målet. Inte ett avslut på perioden som vi hade önskat. Vi gör en bra andra period i övrigt om vi glömmer sista 2 minuterna.

Vi får en bra start på tredje perioden där vi snabbt gör 4-2. Det är  Filippa O bågar från högra hörnet upp i banan och stänker upp den i första krysset tid 1:25. Vid 4:35 kommer även 5-2. Det är Filippa P som kommer på vänsterkanten. Hon tunnlar backen och går runt och drar på ett hårt dragskott som sitter till vänster om målvakten! 5-3 reduceringen kommer vid 12:42 då Bjärred spelar upp på högerkanten och deras forward stänker upp den i nättaket. I slutet av matchen tar Bjärred ut målvakten och trycker på. Vi har ett par lägen att sätta den i tom bur men bollen tar på klubbor eller fötter och når inte målet. Med ca 40 sekunder tar Bjärred Time-out för att göra en sista rusch. Det är vårt frislag och vi ger instruktioner om att spela ner den i hörnet hålla boll och döda tid. Så blir det inte till oss ledares förvåning. Tjejerna ställer upp för avslut på mål och bollen går över målet och det blir inslag för Bjärred istället. Som väl så håller vi undan matchen ut och plocka en härlig välförtjänt trepoängare!

Guldbollen lämnade Wilma över till Amanda T med motiveringen att hon kämpat bra under hela matchen.

Summering:

Vi gör en bra match från start till mål med undantag för en liten dipp i slutet av andra perioden. Kul att vi bollar ut i vårt boxplay. Samt att vi stänger matchen när de går in 6 mot 5. Detta var en viktig seger som tjejerna behövde för självförtroendet!