Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy
Pojkar A Svår

FBC Engelholm P07/08
3 - 4
Åstorp/Kvidinge IBS P 07/08
FBC Engelholm P07/083 - 4Åstorp/Kvidinge IBS P 07/08

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 04 december, 14:00
Plats:Ängelholms Idrottshall
Serie:Pantamera Pojkar B (P07) Svår   Tabell >>
Samling:13:00
En go seger mot Engelholm!
2022-12-09 09:40

Bortamatch mot Engelholm, ett lag som ligger sist i serien just nu så här gällde det att vi inte underskattade våra motståndare. Det var taggade spelare inför matchen och det kändes som att nu var vi på G ordentligt.

Vi får en smakstart och tar ledningen med 1-0 redan efter 43 sekunder. Det är ett läckert mönster anfall där Jakob slår en pass till Melker som kommer in i mitten. Han passar vidare bollen till Albin på vänsterkanten som direktpassar över till Harry som kommer med fart på högerkanten och han gör inga misstag utan sätter bollen i tom bur. Fullt med energi i laget så trummar vi på. När Engelholm kvitterar till 1-1 vid 4:41 så känns det lite oförtjänt. Det är ett slumpmål där de har ett skott som går utanför och går i sargen bakom kassen fram till fri forward som kan slå in bollen i tom bur. Vi har bra tryck resten av perioden.

 

Andra perioden går igång och vi sätter tryck direkt. Vi får till 1-2 vid 3:43. Det är Elias som tar löpet på kanten. Han skjuter på mål och Melker slår in returen på volley. Engelholm är med i matchen och kvitterar till 2-2 vid 4:54. Deras forward får går fritt genom banan och bågar och skjuter in bollen lågt vid sidan om Oskar. Vid 7:28 så varar vi med att göra 2-3. Noah spelar upp bollen till Oskar på back plats som vispar in bollen lågt till vänster om målvakten med ett ruskigt bra skott! I bytet efter så lastar Harry bollen på mål och Albin slår påpassligt in returen i kassen och vi har 2-4 vid 7:45.

 

Vi har bra kontroll på spelet och har flera möjligheter att utöka men är lite ”fega” eller avvaktande i vårt spel och spelar hellre en safe passning än att lägga bollen på mål. Vid 8:47 så kommer 3-4 från ingenstans. Vi misslyckas med ett uppspel och de vänder och bollen studsar runt mellan klubbor, ben och hamnar till slut hos en Engelholmare som slår in bollen. Det blir lite skakigt i laget men vi formerar om oss och krigar på. På slutet så tar Engelholm Time-out och plockar målvakten. Vi spelar stabilt och smart och håller bollen in i det sista och står slutligen som segrare!

 

Summering av matchen:

Vi har bra kontroll på matchen och om vi hade tryckt på lite hårdare och vågat lite mera så hade vi nog kunnat stänga matchen i ett tidigare skede. Men Engelholm står upp bra och visar att de kan kriga och kommer vara tuffa att möta för många lag i en jämn serie.

 

Om vi inte har räknat fel så har vi lyckats klättra från en sista plats efter de inledande förlustmatcherna till en första plats med en match mindre spelad i en haltande tabell. Snyggt jobbat killar!

 

Stolta tränare

 

//Bonny, Christian, Henrik, Daniel & Kalle.


<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort