Serie:Pantamera Pojkar B (P07) Svår   Tabell >>
Aktivitetsinfo: Notera att matchen är flyttad till Tingdalshallen.
Tung förlust i premiären
2022-10-09 09:02

Det blev en tung hemmapremiär för killarna.

Det är Genarp som tar tag i matchen direkt. Redan vid 02:14 så gör de 0-1 på en kontring där de spelar över vår back och sätter i tom bur. Vid 04:26 kommer även 0-2 på en kontring där vi åter tappar passningen och deras förward får slå bollen i tom bur. Vi ger oss inte utan reducerar vid 06:20 till 1-2. Det är en passning  upp i mitten till Melker som spelar vidare ut till Elias som vispar upp bollen i nättaket. Vid 10:16 utökar Genarp till 1-3 när deras forward skjuter i täck och bollen studsar upp i krysset. Vid 12:16 så gör de 1-4 genom ett vackert klapp klapp spel igenom vårt försvar och sätter den.  Det var bara att lyfta på hatten och säga tack för showen. Vid 12:41 så reducerar vi till 2-4. Det är Melker som vinner boll på högerkanten och frispelar Olsson framför mål som bara behöver sätta fram kul ban för att sätta bollen i tom bur. Läckert!

Vi hade mycket att snacka om i Period pausen och vi missade att komma ut på planen i tid och fick 2 min utvisning fördröjande av spel. Killarna kämpade med bravur och höll undan utvisningen. Vid 04:40 så utökar Genarp till 2-5. Deras forward får stå fri framför mål får slå in den efter flera försök när vi inte lyckas med rensningen. Vid 06:07 så åker Genarp ut 2 min för hårt spel. Vi har ett kontrollerat power play och vid 07:25 så sitter 3-5. Det är Melker spelar till Hugo R stänker in bollen med ett vasst direktskott. Oskar får bjuda på några vassa klassräddningar som håller kvar oss i matchen. Vid 12:07 får vi 2 min för Felaktigt byte. Åter nollar vi i box play.

Vi får en bra start på tredje perioden och vid 03:00 så gör vi 4-5. Det är Melker som vinner kamp om bollen på kanten. Han spelar in till Albin framför mål som sätter bollen.

Dagens suraste mål kommer vid 05:42 när de gör 4-6. Det blir ett frislag vid mitten där domaren inte är tydlig om vems frislaget är. Vi tror att det är vårt och byter. Helt fritt gör de mål när vi byter. Det blir en riktig bjudning. Vid 08:08 så åker Genarp ut 2.min för fasthållning. Åter har vi ett bra powerplay och vid 08:53 sitter 5-6. Elias spelar upp till Elof på point som drar in bollen. Genarp svarar direkt vid 09:23 till 5-7. Deras forward kommer fri på kanten och får på ett ruskigt bra skott direkt i mål. Hugo R håller matchen vid liv när han gör 6-7 med skott från över mitten som målvakten tappar in vid 10:30. Med minuten kvar så tar vi Time out. Vi har bollen och plockar målvakten i en sista chansning. Vid 14:27 gör de 6-8. Deras forward vinner boll från vår back genom slag och låsning utan att domaren blåser och han sätter sedan bollen i tom bur. I frustration så tar Elias 2 min för hårt spel i en närkamp tid 14:42.

Summering:

Vi är inte med från start. Kanske det är premiärnärverna som spökar. Vi jobbar oss in i matchen gång på gång och ligger Genarp i hälarna genom hela matchen utan att ge upp. Vi har ett par bjudningar som visar sig bli matchavgörande. Genarp hade en spelare som vi hade sagt att vi skulle ha koll på men det lyckades vi inte med då han gör 5 mål och 2 assist. Ibland tittar vi för mycket boll istället för spelare. Här har vi lite att jobba på. Det var nya domare och det var en lite skakig insats som drabbade båda lagen men det får vi ta för att få in nya domare som kan döma våra matcher. Ruskigt bra i denna matchen är att vi håller nollan i båda våra boxplay. Samt att vi gör mål i två av tre powerplay!

Tar vi med oss denna erfarenheten och laddar om inför nästa match.